Concursul Internaţional George Enescu: Finală exclusiv feminină la secţiunea de vioară


Comunicate de presă / 16 septembrie

Concursul Internaţional George Enescu: Finală exclusiv feminină la secţiunea de vioară

În seara aceasta, de la ora 18:00, va avea loc la Ateneul Român Finala Secţiunii de vioară a celei de a XIX-a ediţii a Concursului Internaţional George Enescu. Pentru cei care nu se află în Bucureşti sau nu au reuşit achiziţionarea din timp a biletelor, evenimentul va fi transmis LIVE, pe TVR Cultural, Radio România Muzical dar şi pe website-ul concursului - www.concurs.festivalenescu.ro, conform unui comunicat remis redacţiei.

În ultima etapă a concursului vor evolua concurentele Wakana Kimura (23 de ani, Japonia), Mayumi Kanagawa (30 de ani, SUA) şi Hyeonjeong Lee (13 ani, Coreea de Sud).

Programul acestei seri va cuprinde Concertul pentru vioară nr. 2 de Bela Bartok, Sz. 112 major, Op. 35 (interpretat de Wakana Kimura), Concertul pentru vioară nr. 3 în Si minor, Op. 61 de Camille Saint-Saëns (interpretat Mayumi Kanagawa) şi Concertul pentru vioară în Re major, Op. 77 de Johannes Brahms (interpretat de Hyeonjeong Lee).

Cele trei finaliste vor fi acompaniate de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", la pupitrul căreia se va afla dirijorul Alan Buribayev.

La finalul concertului, juriul, format din violoniştii Dmitry Sitkovetsky (Preşedinte al Juriului), Mihaela Martin, Liviu Prunaru, Silvia Marcovici, Shlomo Mintz, Boris Garlitsky, David Halen şi managerii Doug Sheldon şi Benjamin Schwartz, va avea dificila misiune de a juriza finala competiţiei (cea de a patra etapă a concursului), la finalul căreia vor fi oferite trei premii în bani, valoarea totală a acestora fiind de 30.000 euro: Premiul I - 15.000 de euro net; Premiul al II-lea: 10.000 de euro net, Premiul al III-lea: 5.000 de euro net.

În cadrul finalei se vor oferi şi Premiul Ştefan şi Valentin Gheorghiu pentru cea mai bună interpretare a unei Sonate de George Enescu - 3.000 de euro net, Premiul pentru cea mai bună interpretare a lucrării impuse - B.A.C.H., Passacaglia pentru vioară solo de Vlad Maistorovici - 2.000 de euro net, Premiul Publicului - 1.000 de euro net.

Premiul Publicului din cadrul finalei de vioară a Concursului Internaţional George Enescu va fi acordat de publicul din orice colţ al lumii care a urmărit concertul final atât din sală, cât şi online, la radio sau la TV.

Procesul de votare se va deschide o dată cu debutul etapei Finale şi va fi anunţat de prezentatorul evenimentului prin menţiunea "Start vot". Procesul de votare va rămâne deschis pe toată durata etapei Finale şi se va închide în momentul în care prezentatorul evenimentului va anunţa "Stop vot", dar nu mai târziu de finalizarea deliberării celorlaltor premii din Concurs de către comisia de jurizare.

Publicul din orice colţ al lumii îşi poate vota preferatul, aici: https://concurs.festivalenescu.ro/ro/premiul-publicului-vioara/

Concursul Internaţional George Enescu, iniţiat în 1958, este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din lume, oferind tinerilor muzicieni o platformă de afirmare la nivel internaţional. De-a lungul anilor, concursul a consolidat poziţia României pe scena culturală globală, fiind singurul concurs din România afiliat Federaţiei Mondiale a Concursurilor Internaţionale de Muzică Clasică şi a descoperit numeroase talente care au devenit artişti de renume mondial. Ediţia din 2024 promite să fie una de excepţie, continuând tradiţia de a aduce în prim-plan talente ale muzicii clasice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb