Persoanele fizice şi juridice din sectorul 6 au solicitat din ce în ce mai des în ultima perioadă informaţii referitoare la condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a-şi amplasa un panou publicitar, de afişaj, o reclamă sau o firmă luminoasă. Amplasarea construcţiilor cu caracter temporar, cu funcţie publicitară, se poate realiza numai cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991, cu modificările şi completările ulterioare.
Primul pas este obţinerea unui certificat de urbanism, iar acesta poate fi obţinut în baza unei documentaţii care să cuprindă: cerere tip procurată de la sediul Primăriei; planuri topografice 1/500 şi 1/2000, în cîte două exemplare, cu figurarea amplasamentului solicitat; certificatul de înmatriculare şi codul fiscal al firmei de publicitate; contractul de închiriere/actul de proprietate al deţinătorului spaţiului/ terenului/clădirii, în copii; acordul scris al proprietarului pentru amplasarea panoului publicitar, reclamei etc.; memoriu tehnic întocmit de persoana autorizată - arhitect -, care să cuprindă grafica panoului- color, în două exemplare, imaginea perspectivă înainte şi după amplasarea panoului/reclamei - color, în două exemplare; detalii tehnice de amplasare, ancorare, materiale folosite şi cote de gabarit.
Taxa de certificat are o valoare care depinde de suprafaţa ocupată: de exemplu, 38.000 lei pentru 150 mp şi 45.000 pentru suprafeţe cuprinse între 151 mp şi 250 mp. Banii se achită la Casieria Primăriei. După obţinerea certificatului de urbanism, urmează întocmirea documentaţiei pentru obţinerea avizelor necesare de la Biroul Avize şi Acord Unic din cadrul Primăriei sectorului 6 şi a autorizaţiei de construire.