CONDUCEREA UBS AVERTIZEAZĂ: "Băncile europene sunt prea mici ca să supravieţuiască"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 noiembrie 2019

"Băncile europene sunt prea mici ca să supravieţuiască"

Băncile europene sunt prea mici ca să poată concura cu rivalele lor din SUA, astfel că vor trebui să se consolideze pentru a-şi asigura supravieţuirea şi creşterea, potrivit directorului executiv al UBS Group AG, Sergio Ermotti, citat de Bloomberg.

În opinia sa, în pofida consolidării din ultimul deceniu, încă există prea multe bănci care nu îşi pot acoperi cos-turile de capital. Domnia sa a declarat: "Cred că, în următorii ani, procesul de consolidare va avea, în mod inevitabil, un rol major în special în Europa. Pe măsură ce trece timpul, întrebarea care apare pentru băncile elveţiene şi cele ale UE se schimbă. Nu se mai pune problema instituţiilor «too big to fail» (n.r. prea mari ca să falimenteze), ci a celor prea mici ca să supravieţuias-că. Băncile americane au lăsat restul lumii în urmă, ajutate de un management decisiv după criza financiară, de creşterea economiei SUA şi de o piaţă internă mare".

Ermotti a subliniat că băncile din Europa şi, în special, cele din Elveţia sunt limitate de pieţele locale mai mici, astfel încât "masa critică" din sectorul bancar va fi esenţială pentru a rămâne credibile şi competitive la nivel global. Banca elveţiană UBS, în ciuda bazei sale mari de clienţi la nivel global, are o cotă de piaţă de numai 5%, conform oficialului băncii.

Potrivit lui Ermotti, cooperarea cu jucătorii autohtoni pe pieţele ţintă este esenţială pentru a evita costurile mari asociate cu majorarea cotei de piaţă.

În această lună, UBS a ajuns la un acord cu Banco do Brasil pentru un parteneriat destinat activităţilor de investment banking şi o afacere de brokeraj instituţional în America de Sud. De asemenea, banca este parteneră cu Sumitomo Mitsui Trust Holdings din Japonia.

UBS, cel mai mare administrator de averi din lume, a purtat la începutul acestui an discuţii cu Deutsche Bank AG din Germania cu privire la o alianţă pe segmentul de investment banking, însă discuţiile au fost în cele din urmă abandonate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bancile care folosesc Deutsche Bank si Danske Bank pentru conturile NOSTRO o s-o suga in 2020 ... vine MAREA POCNEALA ! Si injectiile realizate de FED in pietele REPO overnight nu vor mai putea masca rahatul in crestere! FED lichidizeaza artificial pentru ca de fapt in Europa are loc un colaps al increderii interbancare!

    Feriti-va de magarushi aka Deutsche Bank si Danske Bank!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb