CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ SINDICALĂ "CARTEL ALFA": "Creşterile salariale sunt absolut necesare şi urgente"

I.I.
Politică / 22 octombrie 2018

Bogdan Iuliu Hossu (sursa foto: Twitter)

Bogdan Iuliu Hossu (sursa foto: Twitter)

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" susţine măsurile propuse de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, de creştere a salariului minim şi stabilire a unor niveluri diferenţiate în funcţie de nivelul de studii şi experienţă. Creşterile salariale sunt absolut necesare şi urgente pentru a asigura un nivel de trai decent din muncă şi pentru direcţiona către lucrători o parte mai justă din valoarea adăugată creată. Aceste măsuri trebuie însă integrate într-o strategie care să implice toţi actorii sociali, conform unui comunicat al CNS Cartel ALFA remis, astăzi, Redacţiei noastre.

România a depăşit ţările din zonă la avuţie, însă discrepanţele dintre cei puţini care deţin avuţia şi restul cetăţenilor este cea mai mare din Europa. România trebuie să renunţe la modelul unei economii bazate pe salarizare precară şi la politicile orientate exclusiv către favorizarea capitalului, pentru a putea oferi un viitor mai bun cetăţenilor săi.

De asemenea, CNS Cartel ALFA îşi menţine convingerea că negocierile colective, la toate nivelurile şi cu accent pe negocierea la nivel de sector de activitate, constituie cel mai eficient instrument pentru a stabili politici salariale adaptate specificităţilor fiecărui domeniu de activitate. Grilele de salarizare sunt un atribut al partnenerilor sociali prin negociere. La fel şi politicile de formare profesională, care să ofere stabilitate şi să echilibreze relaţiile de muncă în România, conform comunicatului.

În Parlament există în momentul de faţă două iniţiative de modificare a Legii dialogului social. CNS Cartel ALFA, alături de celelalte confederaţii sindicale, este implicată în dezbaterile de la nivelul Parlamentului, cu propuneri de amendamente care au ca scop îmbunătăţirea cadrului legal actual. Este nevoie urgentă de îmbunătăţirea legii pentru deblocarea negocierilor colective la toate nivelurile şi pentru încurajarea partenerilor sociali să se aşeze la masa negocierilor.

Astfel, CNS Cartel ALFA îşi menţine deschiderea pentru dialogul cu organizaţiile patronale. Este nevoie de un cadru legislativ mai bun al dialogului social, dar şi de voinţa actorilor pentru a construi un dialog social bipartit eficient, bazat pe încredere reciprocă şi interese comune. CNS Cartel ALFA consideră că politica salarială urmată de România a făcut deservicii majore nu doar salariaţilor, ci şi mediului de afaceri care în prezent, datorită migraţiei masive întâmpină dificultăţi în asigurarea personalului pentru propriile afaceri. Instabilitatea fiscală şi legislativă şi măsurile adoptate fără o fundamentare adecvată în urma unui dialog consistent cu actorii implicaţi sunt în detrimentul unei dezvoltări durabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb