CONFEDERAŢIA PATRONALĂ "CONCORDIA" (CPC): OUG care introduce noi măsuri fiscal-bugetare a fost ajustată discreţionar

V.D.
Politică / 24 decembrie 2018

OUG care introduce noi măsuri fiscal-bugetare a fost ajustată discreţionar

Ordonanţa de Urgenţă adoptată recent de către Guvern, prin care se introduc noi măsuri fiscal-bugetare ce urmează să fie aplicate chiar de la începutul anului 2019, vor avea un impact devastator asupra întregii economii, efectele ei urmând să fie plătite de către toţi cetăţenii acestei ţări, avertizează Confederaţia Patronală 'Concordia' (CPC), într-un comunicat de presă, transmis astăzi redacţiei noastre.

În acelaşi context, membrii organizaţiei patronale consideră că actul normativ în cauză a fost modificată 'din mers', în doar două zile, ajustat discreţionar, fără motivarea necesităţii şi, mai ales, a urgenţei adoptării măsurilor respective.

"Este inadmisibil ca Ministerul Finanţelor Publice să iniţieze, iar Guvernul să adopte pe repede-înainte, după un trist simulacru de consultare publica şi dialog social, un act normativ de o asemenea importanţă, care modifică nu mai puţin de 45 de acte normative în vigoare la acest moment. Se instituie noi modificări ale Codului Fiscal, începând cu 1 ianuarie 2019, prin 28 de puncte care se adaugă celor 236 modificări ale Codului Fiscal impuse pentru primele 11 luni din 2018. Se introduce taxa pe activele instituţiilor financiar-bancare, denumită iniţial într-un mod insultător, populist şi arbitrar, "taxa pe lăcomie", care va fi plătită în situaţia în care media trimestrială a dobânzii ROBOR depăşeşte pragul de 2%, deşi această dobândă este stabilită de un număr redus de actori economici dintre cei cărora li se aplică taxa, prin mecanisme transparente, verificabile şi raportate la inflaţie, fără a fi determinată în mod subiectiv sau preferenţial", se arată în informarea CPC.

Totodată, patronatele reclamă impunerea a noi taxe în domeniul energetic, precum şi reglementările ce vizează Pilonul II de pensii.

"Companiile din energie electrică, petrol şi gaze vor plăti 2% din cifra de afaceri către ANRE, ceea ce reprezintă o majorare de 20 de ori a contribuţiilor financiare datorate către Autoritatea de Reglementare. Prin stabilirea preţului de 68 lei/MWh pentru cantităţile de gaze naturale rezultate din activitatea de producţie internă curentă către furnizori şi clienţi finali eligibili, în perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022, este puternic afectată întreaga piaţă de energie şi se vulnerabilizează securitatea energetică a României, într-un moment complicat pe plan geopolitic şi economic. Efectele asupra populaţiei sunt negative, pornind de la distorsionarea pieţei muncii, concedieri colective, creşterea costurilor pentru credite, şubrezirea sistemului de pensii publice, compromiterea definitiva a sistemului de pensii private: această Ordonanţă distruge Pilonul II de pensii, cu un cinism politicianist care periclitează viitorul generaţiilor ce vin şi transformă România într-o ţară impredictibilă, riscantă pentru investiţii pe termen mediu şi lung", susţin reprezentanţii Confederaţiei Patronale "Concordia".

Aceştia sunt de părere, de asemenea, că "se preconizează creşteri de preţuri la majoritatea produselor şi serviciilor, consecinţă a distrugerii mecanismelor de piaţă în cele mai importante sectoare ale economiei: energetic, financiar, telecom şi retail", iar "efectele asupra mediului de afaceri sunt devastatoare: creşterea fiscalităţii şi a birocraţiei, reducerea competitivităţii şi stoparea contractelor pentru export, îngreunarea implementării reformelor legislative, creşterea cheltuielilor de personal".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Sunteti niste banditi !Uitati-va ce profituri fac aceste societati pe care le compatimiti atat de mult.I n nici-o tara civilizata nu se obtin profituri asa uriase.OUG ,MIE DEJA MI-A PRODUS 20000 DE EURO PIERDERI.Intelectualii unei tari care nu-si iubesc poporul,isi merita soarta .Daca aveti bani duceti-va in tarile nordice(nu la alti banditi,GERMANIA, FRANTA)SA OBSERVATI CA OAMENII TRAIESC IN ARMONIE(NORVEGIA are cei mai putini bogati si cei mai putini saraci din EUROPA,RAPORTATI LA NUMARUL TOTAL AL POPULATIEI..

    1. Esti un ..prostut Mihai.. F.bine ca au profit mare.....Sa introduca eventual Guvernul un impozit progresiv. Dar aceasta aberatie de 2% pe CA loveste mai mult in Societatile cu profit mic. Pune mana pe pix si calculeaza ce se intampla cu o societate care are un randament de 5%..si sa vezi ca-i taxeaza profitul cu 50%. Asa se procedeaza si in Norvegia??

      Care societati energetice ,din cele enumerate deTeodorovici,si care banci(pe care le urmaresc pe bursa) au profituri swub 40?!

      Prin aceasta taxa pe Cifra de afaceri( care excude sau nu?? impozitul pe profit??) impusa mai ales firmelor unde statul este ASOCIAT MAJORITAR, se urmareste FURTUL de eventuale dividende cuvente asociatilor minoritari. E legala asa o hotie?

      Asa-i, din pacate ai dreptate. Cu aceste taxe pe cifra de afaceri, profitul tinde spre zero. Dividendele asemenea; statul roman nu mai vrea sa imparta cu nimeni - chiar daca acel nimeni este si el actionar - oricare ar fi rezultatul financiar al societatilor unde EL este MAJORITARRRR

      Și tu de ce nu ai cumpărat acțiuni la aceste societăți ca să câștigi si tu ? Bursa de Valori București are doar vreo 40mii de investitori români, restul sunt straini. Avem totuși milioane de fraieri plătitori la pilonul ll de pensii care investeste tot in bursa romaneasca si culmea, ei nu vor să investească direct pe bursă si să nu mai dea comisioane de administrare fondurilor de pensii

      Pai, asta-i problema domnu` - ca am luat niste actiuni la SNG, EL, TEL si SNN. Care vor plati niste taxe (doar la stat), deci dividende ….. pa! Despre asta se vorbeste mai sus - daca ai citit cumva. Cum se intreba retoric "Ana": E legala asa o hotie?

      Cat despre comisioanele de administrare a fondurilor de pensii: se platesc in toata lumea - nimeni nu munceste moka. Si toate fondurile de pensii investesc si in actiuni la bursa. 

      Draga necunoscut, un impozit progresiv pe o valoare a profitului nula este egal cu 0. Stiu ca nu poti dar nu este o crima sa te intorci la scoala. Unii reusesc sa inteleaga, ulterior.

    ????????

    ce s-a reusit ?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb