CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR" Ministrul Economiei: "Băncile şi companiile se află, de foarte multe ori, pe poziţii antagonice"

F.A.
Bănci-Asigurări / 29 noiembrie 2013

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a participat, astăzi, la cea de a treia ediţie a conferinţei Rolul băncilor în restructurarea companiilor, eveniment organizat de ziarul BURSA, unde a arătat că deşi băncile şi companiile ar trebui să aibă un interes comun, şi anume profitul, de foarte multe ori se află pe poziţii antagonice, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

El a precizat că acest lucru se simte în reorganizarea unor companii aflate în portofoliul Ministerului Economiei, care depind de colaborarea şi concursul creditorilor.

"Companiile caută soluţii financiare dar de multe ori, creditorii, constrânşi de normele de prudenţialitate, de teamă că nu-şi vor recupera banii, nu aprobă planurile de reorganizare şi finanţarea iar societăţile ajung în faliment" a spus ministrul Gerea.

Exemplificând cu cazul Oltchim, demnitarul român a subliniat că analiza de risc bancar trebuie să facă diferenţa între companiile care se pot revitaliza, companii care au nevoie de finanţare şi companiile mici care profită de pe urma insolvenţei. Astfel, Oltchim, o companie cu o capacitate reală de piaţă, cu un brand cunoscut, administrată prost de către stat, a ajuns să lucreze la 25% din capacitate şi face eforturi uriaşe pentru a găsi finanţare de 15 milioane de euro, se mai aartă în comunicatul Ministerului.

"Un management bun poate face Oltchim profitabil, dar în acest moment încercăm să câştigăm încrederea băncilor, deoarece societatea vâlceană nu se poate descurca fără credite", a mai spus ministrul economiei.

"Fac un apel cât se poate de serios către sistemul bancar, către Banca Naţională, să privească foarte serios spre economia românească şi să încerce să gândească politicile de finanţare pentru că sunt societăţi care merită încrederea sectorului bancar", a încheiat ministrul Andrei Gerea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb