CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/ANDREI CIONCA, CASA DE INSOLVENŢĂ TRANSILVANIA: "Restructurarea companiilor este o necesitate"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2012

"Restructurarea companiilor este o necesitate"

Insolvenţa este, deocamdată, singura metodă instituţională de restructurare

Restructurarea companiilor aflate în dificultate financiară este o necesitate, întrucât falimentul nu reprezintă o soluţie de recuperare rapidă şi, în plus, această modalitate se bazează pe vânzarea de active, sus­ţine Andrei Cionca, asociat la Casa de Insolvenţă Transilvania.

Domnia sa arată că restructurarea companiilor are şi argumente sociale, precum crearea, respectiv păstrarea locurilor de muncă. În plus, afirmă domnul Cionca, restructurarea presupune însănătoşirea şi menţinerea în viaţă a unor contribuabili.

"Din păcate, în România, media procedurilor de restructurare este de 4-6%, cu mult sub proporţia la nivel european", a declarat domnul Cionca, subliniind, însă, că restructurarea nu poate fi făcută cu orice condiţie. Potrivit spuselor sale, nu trebuie să fie create datorii suplimentare prin restructurarea unei companii, respectiv trebuie să fie conservată poziţia creditorilor societăţii. În plus, potrivit domniei sale, planul de restructurare trebuie să vizeze o proiecţie realistă asupra viitorului companiei, sub toate aspectele, inclusiv finanţarea acesteia.

Reprezentantul Casei de Insolvenţă Transilvania menţionează că, înainte de restructurare, o companie are pierderi operaţionale, este decapitalizată, supraîndatorată şi lipsită de credibilitate. Dar, în urma procedurii de restructurare, aceasta revine la un echilibru, respectiv la profit, beneficiază de finanţare şi redevine echilibrată în privinţa datoriilor.

Domnul Cionca mai spune că, deşi este de preferat o soluţie în afara instanţei, adică prin evitarea insolvenţei - care creează un stigmat -, totuşi, această modalitate este, deocamdată, singura metodă instituţională de restructurare. Domnul Cionca precizează că procedura trebuie să înceapă cu o analiză a cauzei care a dus la intrarea în insolvenţă, după care urmează soluţiile, mai precis stoparea pierderilor, finanţarea, restructurarea pasivului şi schimbarea structurii acţionariatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb