Conferinţa "Consumer Dialogue" - la Bucureşti, pe tema protecţiei consumatorilor

T.B.
Comunicate de presă / 1 martie

Conferinţa "Consumer Dialogue" - la Bucureşti, pe tema protecţiei consumatorilor

Joi, 29 februarie 2024, a avut loc, la Bucureşti, una dintre conferinţele initiate de Comisia Europeană, reunite în seria Consumer Dialogue (Dialoguri pentru consumatori), se arată într-un comunicat de presă, remis redacţiei.

Politica europeană în domeniul protecţiei consumatorilor a adus beneficii reale prin intermediul unor acte legislative importante care reglementează drepturile consumatorilor, drepturile pasagerilor, practicile comerciale incorecte, clauzele contractuale abuzive şi acţiunile reprezentative pentru protecţia intereselor colective ale consumatorilor, relatează sursa. Acest cadru a oferit consumatorilor un nivel ridicat de protecţie, iar operatorilor economici, certitudine şi securitate juridică.

Organizat de Comisia Europeana în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din România, evenimentul a tratat teme de actualitate, a căror evoluţie rapidă necesită alcătuirea unei Noi Agende a Consumatorilor, la nivelul Uniunii.

Tema întâlnirii de la Bucureşti a fost "Provocări pentru consumatori în timpul tranziţiei digitale şi ecologice", iar lucrările au fost conduse de Nils Behrndt, Director General Adjunct, DG Justiţie şi Consumatori - Comisia Europeană şi Horia-Miron Constantinescu, Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Evenimentul, care a beneficiat de un cuvânt de deschidere din partea Comisarului european pentru Justiţie, Didier Reynders, s-a bucurat de prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor publice - Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi Autoritatea pentru Digitalizarea României - şi ai mediului academic, organizaţiilor de consumatori şi de afaceri, precum şi ai unor operatori economici cu activitate internaţională, conform sursei.

În cadrul reuniunii, au fost studiate stadiile de dezvoltare ale diverselor domenii din societatea românească, în comparaţie cu celelalte state membre, reprezentantul Comisiei europene evidenţiind progresele remarcabile, adevărate performanţe, realizate de ţara noastră în sfera protecţiei consumatorilor.

Totodată, au fost dezbătute soluţii concrete menite să sprijine evoluţia viitoare, atât în domeniul digitalizării şi robotizării activităţii, cât şi în introducerea, pe o scară din ce în ce mai mare, a procedurilor prietenoase cu mediul, în cât mai multe domenii de activitate, pentru ca societatea, în ansamblu, să ţină pasul cu evoluţia tehnologică.

Toate aceste teme de lucru sunt menite, conform autorităţilor, să consolideze încrederea consumatorilor în piaţa unică - motor important pentru redresarea economică a Europei după pandemie.

Evenimentele derulate sub genericul "Consumer Dialogue", în statele membre, cu o abordare specifică fiecărei ţări, pun accentul pe colaborare strânsă şi parteneriate, la nivelul UE şi la nivel national, astfel încât rezultatele conlucrării să fie cât mai rapide, mai eficiente şi mai durabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb