CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Gabriel Ţecheră, TTS: "Efectul listării Hidroelectrica asupra lichidităţii pieţei va dispărea într-un an"

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 iunie 2023

Gabriel Ţecheră, TTS: "Efectul listării Hidroelectrica asupra lichidităţii pieţei va dispărea într-un an"

Finalizarea listării companiei Hidroelectrica SA va fi un moment important, în condiţiile în care, cel puţin pentru o perioadă, una din marile probleme ale Bursei de Valori din Bucureşti (BVB), şi anume lichiditatea, va fi rezolvată parţial, spune Gabriel Ţecheră, director de Guvernanţă Corporativă şi Relaţii Investitori în cadrul Transport Trade Services SA (TTS). Însă, domnia sa atrage atenţia că într-un an, probabil, efectul acestei listări asupra lichidităţii pieţei va dispărea.

Gabriel Ţecheră subliniază: "Pe termen lung, Hidroelectrica nu rezolvă problema lichidităţii. Sperăm, însă, că prin acestă listare, vizibilitatea BVB va creşte şi vor veni investitori noi din exterior".

În opinia domnului Ţecheră, "în mod cert va fi suprasubscriere şi pe partea de retail (n.r. în oferta Hidroelectrica), la fel ca pe partea investitorilor instituţionali", ceea ce va crea, cel puţin temporar, o lichiditate suplimentară în piaţă. Oficialul TTS concluzionează: "Lipsa lichidităţii pieţei este un lucru care ne afectează. Hidroelectrica nu va rezolva problema lichidităţii pentru că investitorii instituţionali sunt investitori pe termen lung, nu prea mai au în ce să investească pe bursă, iar tendinţa va fi în continuare de acumulare".

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional din România.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. numai aiuristii isi imagineaza ca dividende de 90% din profit la hidroelectrica sunt realiste sau sustenabile ! daca vrei sa te dezvolti pe baze solide uitat-te la amazon/google/apple ce dividend dau, cat aloca pentru cercetare, etc, etc. dar stai, astea sunt companii private, nu stat cu clentela si nepotism cat incape. o sa va treziti din visele astea umede cu dividend 90% foarte repede, mai exact incepand de anul viitor. au bagat chestia asta cu dividend umflat ca sa puna presiune in piata. balonu o sa se sparga ulterior.

    nU Esigur. Au venit multi investitori noi cu conrturi noi la BVB. Pe unii din acestia ii va prinde "flama" si vor ramane. Avem probabil pe departe cea mai slaba partticipare la investitiile la bursa din europa. Oamenii prefera sa-si tina economiile la banca.

    de=asta si bursa e ieftina. adica sa iei dividende 8-10% pe an , e f f bine. mult mai bine decat in europa sau us. ceea ce va atrage pana la urma romanii. adica , am vazut un articol pe un blog, cica de ce nu subscriu la ipo h20. na zic hai sa vad. pana la urma respectivul nu avea suma minima de 5600 de lei pt ca tocmai si-a luat tesla(masina tesla). asta nu-i o gandire prea sanatoasa financiar pe termen lung si incet incet cred ca lumea va vedea avantajul investirii banilor si va creste durabil lichiditatea bvb. incet dar sigur. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb