CONFINDUSTRIA ROMÂNIA: SOLUŢII CONCRETE DE COMBATERE A CORUPŢIEI LEGAL SUMMIT 2019, Conformitate & anticorupţie - Metode şi standarde

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 25 iunie 2019

LEGAL SUMMIT 2019, Conformitate & anticorupţie - Metode şi standarde

Săptămâna trecută, întreprinzătorii italieni membri ai Patronatului Confindustria România s-au reunit pentru a discuta pe o temă deosebit de sensibilă şi importantă pentru mediul de afaceri: corupţia.

Deja din discursul de deschidere al Preşedintelui Confindustria România, Giovanni Villabruna, direcţia lucrărilor a fost clară: conştientizarea problemei, intoleranţa la 360 grade faţă de fenomenul corupţiei şi propunerea unor soluţii imediate de combatere.

"Cuvântul corupţie derivă din verbul latinesc «rumpere» (a rupe), aşadar în momentul în care se realizează o astfel de acţiune, ceva se rupe. Un acord, un act de încredere, o lege. Corupţia «rupe» credibilitatea unei ţări, imaginea ţării, în interiorul său, dar şi în exterior se deteriorează, investiţiile directe în acea naţiune diminuează inevitabil", a declarat Preşedintele Villabruna.

La obiect a fost şi discursul magis-tratului italian Filippo Di Benedetto, reprezentantul procurorului general de la Procuratura Generală din Florenţa, care a dorit să sensibilizeze publicul cu privire la importanţa adoptării unor acţiuni decisive de combatere a corupţiei. Un apel la acţiuni simple, poate chiar banale, adesea utilizate pentru combaterea unor delicte foarte grave, cum ar fi pedofilia, deci mai multă practică şi mai puţină teorie, mai puţine statistici şi mai multe acţiuni concrete. Cel mai important instrument de combatere a corupţiei în viziunea sa îl reprezintă o magistratură independentă de puterea politică. Doar o magis-tratură independentă poate proteja interesele tuturor cetăţenilor. Tot Di Benedetto a mai precizat faptul că acolo unde există corupţie se creează teren fertil pentru apariţia fenomenului extrem al criminalităţii organizate.

Un discurs deosebit de cuprinzător a fost cel al ES, Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, sensibilizând mai ales întreprinzătorii, amintindu-le acestora că fenomenul corupţiei nu se manifestă doar în raporturile cu publicul ci şi în cadrul raporturilor dintre societăţi private, iar Ambasadorul a oferit exemple concrete, astfel încât şi în timpul cinei de networking, între întreprinzătorii prezenţi a luat naştere un dialog constructiv şi res-ponsabil cu privire la necesitatea de a nu subestima acest mesaj şi, prin urmare, de a avea o viziune şi o abordare neechivocă faţă de fenomenul corupţiei. "Corupţia nu este interpretabilă, este o problemă socială care trebuie percepută de toţi în acelaşi fel", a adăugat Preşedintele Confindustria Româ-nia.

Intervenţiile Secretarului de stat, Tudor Buzatu, ale Procurorului DNA, Elena Hach şi ale Directorului Agenţiei Naţionale Anticorupţie din Italia, Filippo Romano, s-au axat pe cadrul normativ / legislativ precum şi pe procedurile adoptate în Italia, în Româ-nia, dar şi în întreaga Europă.

Filippo Romano a atras atenţia că fenomenul corupţiei, fie că este vorba despre mica corupţie sau de marea corupţie este întâlnit în toate statele. Chiar şi Italia a avut pierderi deosebit de importante în economie din cauza corupţiei, avansând cifra de 60 miliarde de euro drept daune suferite de Italia în urma corupţiei, ceea ce a dus la sărăcirea întreprinderilor, a societăţii, a statului.

Expertul RINA Romania, Cosmin Theohari şi Avocatul Pasquale Silves-tro de la Tonucci&Partners au completat lucrările Legal Summit, expunând aspecte de conformitate şi prevenire, elemente de bază şi strategice, care pot fi adoptate în România în vederea protejării activităţii antreprenoriale a asociaţilor, care de astfel au fost destinatarii direcţi ai lucrărilor acestui important Legal Summit.

Pentru a demonstra abordarea lucidă şi pragmatică a acestui Legal Summit 2019, Preşedintele Confindustria România, Giovanni Villabruna, l-a citat pe unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi ai Republicii Italiene, Sandro Pertini: "Dacă să te adaptezi înseamnă să furi, eu nu vreau mă adaptez! "

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb