Putin nu este încă pregătit pentru discuţii cu Zelenski

CONFORM TURCIEI Putin nu este încă pregătit pentru discuţii cu Zelenski

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional #Adevărul - prima victimă / 21 martie 2022

Putin nu este încă pregătit pentru discuţii cu Zelenski

Totuşi, Rusia şi Ucraina se apropie de un acord, spune ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut public sâmbătă negocieri directe cu omologul său rus Vladimir Putin, dar un înalt oficial turc susţine că liderul de la Kremlin "nu este pregătit pentru astfel de discuţii".

"Zelenski este gata să se întâlnească, dar Putin crede că poziţiile pentru o astfel de întâlnire nu sunt încă suficient de apropiate", a spus Ibrahim Kalin, consilier-şef şi purtător de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan al Turciei, citat de Economic Times. Potrivit lui Kalin, Putin simte că poziţiile în privinţa "temelor strategice" Donbas şi Crimeea nu sunt suficient de apropiate ca să aibă loc o astfel de întâlnire.

De menţionat că preşedintele turc Erdogan a vorbit săptămâna trecută cu Zelenski şi Putin pentru a evalua poziţiile acestora.

La finele săptămânii trecute, un alt oficial turc, ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu, a afirmat, într-un interviu publicat de cotidianul Hurriyet, că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord pe subiecte "critice" şi şi-a exprimat speranţa că războiul va înceta dacă cele două părţi nu vor da înapoi de la progresele obţinute până acum în discuţii.

Amintim că Rusia şi Ucraina au avut mai multe runde de negocieri în ultima vreme. Cavusoglu, care s-a deplasat în Rusia şi Ucraina, luna aceasta, pentru întâlniri cu omologii săi din cele două ţări, afirmă, că a existat "o apropiere a poziţiilor ambelor părţi pe subiecte importante, subiecte critice".

Domnia sa a menţionat, conform Reuters: "Avem speranţe pentru o încetare a focului dacă părţile nu fac un pas înapoi de la poziţiile actuale".

La rândul său, Ibrahim Kalin, a afirmat, citat de Al Jazeera, că cele două părţi îşi apropie poziţiile în patru probleme cheie: cererea Rusiei ca Ucraina să renunţe la intenţia de aderare la NATO, demilitarizarea Ucrainei, "denazificarea" la care se referă Rusia şi protejarea limbii ruse în Ucraina.

Kalin a subliniat că o încetare permanentă a focului nu poate veni decât în urma unei întâlniri între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Wang Yi, Beijing: "Poziţia Chinei, obiectivă şi de partea justă a istoriei"

Poziţia Chinei în problema Ucrainei este obiectivă şi corectă, iar timpul va dovedi că se află de partea justă a istoriei, a declarat ministrul de Externe Wang Yi, transmite Reuters şi Xinhua.

"China nu acceptă niciodată vreo coerciţie sau presiune externă şi se opune oricăror acuzaţii nefondate şi suspiciuni la adresa sa", a declarat Wang sâmbătă, potrivit unui comunicat difuzat ieri de ministerul său, conform Agerpres.

Afirmaţiile lui Wang au venit după ce preşedintele american Joe Biden l-a prevenit vineri pe omologul său chinez Xi Jinping asupra "consecinţelor" în cazul în care Beijingul ar oferi sprijin material invaziei Rusiei în Ucraina.

În cursul unei videoconferinţe, Xi Jinping i-a spus lui Biden că războiul din Ucraina trebuie să se încheie cât mai curând, şi a făcut apel la statele NATO să aibă un dialog cu Moscova.

Potrivit lui Wang, mesajul cel mai important transmis de preşedintele chinez este acela că Beijingul a susţinut întotdeauna menţinerea păcii globale. "Noi am fost întotdeauna pentru menţinerea păcii şi împotriva războiului", a insistat Wang, reiterând că Beijingul va face judecăţi independente.

"Poziţia Chinei este obiectivă şi corectă, şi aliniată cu dorinţele majorităţii statelor. Timpul va dovedi că declaraţiile Chinei se află de partea justă a istoriei", a spus Wang, precizând că, în recenta discuţie Xi-Biden, China a propus, pentru criza din Ucraina, o soluţie ce cuprinde două aspecte principale.

Prioritatea, a spus acesta, este ca toate părţile să insiste pentru dialog şi negocieri între părţile implicate, să înceteze cât mai curând ostilităţile, să evite victimele civile şi să prevină o criză umanitară.

O soluţie durabilă rezidă în respingerea mentalităţii Războiului Rece, reţinerea de la confruntarea de bloc şi construirea unei arhitecturi regionale de securitate echilibrate şi sustenabile pentru realizarea păcii pe termen lung în Europa, a adăugat Wang, citat de Xinhua.

Japonia şi India cer încetarea violenţelor

Premierul japonez Fumio Kishida şi omologul său indian Narendra Modi au cerut sâmbătă încetarea imediată a violenţelor din Ucraina, după invazia rusă, informează dpa.

Într-o declaraţie comună emisă după discuţiile la nivel înalt de la New Delhi, Kishida şi Modi au subliniat importanţa siguranţei şi a securităţii instalaţiilor nucleare din Ucraina şi s-au angajat să ia măsuri pentru a aborda criza umanitară din ţara devastată de război.

Cei doi premieri au cerut "încetarea imediată a violenţei şi au remarcat că nu există altă opţiune decât calea dialogului şi a diplomaţiei pentru soluţionarea conflictulu", a declarat secretarul de Externe indian, Harsh Vardhan Shringla.

Moscova acuză Kievul că va înscena un atac asupra unor facilităţi diplomatice

Moscova a acuzat Kievul, sâmbătă seara, că plănuieşte să însceneze un atac asupra unor facilităţi ce găzduiesc diplomaţi occidentali în Lvov, oraş din vestul Ucrainei, transmite dpa, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a susţinut că liderii ucraineni intenţionează să prezinte atacuri asupra unor facilităţi diplomatice ale Statelor Unite şi ale altor ţări occidentale ca "atac ţintit al forţelor armate ruse".

Acest lucru ar pune presiune asupra NATO pentru a furniza mai multe livrări de arme şi pentru a conveni asupra unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei.

Ulterior, Moscova a mai spus că Ucraina plănuieşte atacuri chimice asupra civililor din regiunile Sumî şi Mikolaiv.

Nu au fost furnizate dovezi care să susţină aceste afirmaţii.

Ucraina acuză în mod repetat Rusia că răspândeşte dezinformări despre presupuse provocări pentru a-şi justifica, de fapt, propriile atacuri.

Peste 3,3 milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începerea invaziei ruse, au indicat sâmbătă Naţiunile Unite, în timp ce 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării, relatează AFP, conform Agerpres.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a precizat că 3.328.692 de ucraineni şi-au părăsit ţara de la începutul războiului.

Aproximativ 90% din refugiaţii ucraineni sunt femei şi copii. Bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani pot fi chemaţi să lupte şi trebuie să rămână în ţară.

---------------------

Bulgaria nu va înnoi actualul contract de livrări de gaze naturale cu grupul rus Gazprom, în contextul războiului din Ucraina, şi va analiza livrări alternative şi posibilitatea unor achiziţii comune de gaze la nivelul Uniunii Europene pentru a evita problemele de aprovizionare, a declarat sâmbătă vicepremierul Assen Vassilev, informează Bloomberg, potrivit Agerpres.

Ţara vecină îşi asigură aproape toate necesităţile de gaze naturale printr-un contract pe zece ani cu Gazprom, care expiră la sfârşitul anului 2022. Timp de mai mulţi ani autorităţile de la Sofia au întârziat proiectele menite să diversifice sursele de aprovizionare, inclusiv un interconector cu Grecia şi extinderea singurei facilităţi de depozitare de gaze. Acum guvernul bulgar vrea să accelereze ambele proiecte pe fondul temerilor că războiul din Ucraina ar putea provoca perturbări.

"Având în vedere actuala situaţie, nu pot fi discuţii cu Gazprom", a spus Vassilev, adăugând: "Am purtat discuţii atât cu Grecia cât şi cu Turcia pentru a utiliza infrastructura existentă pentru livrări de gaze lichefiate şi a majora livrările din Azerbaidjan, cu care Bulgaria are un contract".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Sa facem o paralelă cu Turcia, țară în care ambasadorul Rusiei a fost ucis cu scopul de a distruge relația ruso-turcă.

     

    Ucraina joaca in continuare cartea WW3. Cartea provocarii NATO sa intre in razboi. Dupa drona cu bomba trimisa in Croatia, acum un ucrainian de la fortele speciale a furat o arma romaneasca si cel mai probabil va incerca sa il ucida pe ambasadorul Rusiei in Romania. Asa cum au mai facut altii cu ambasadorul Rusiei in Turcia. Atunci scopul a fost sa distruga relatia ruso-turca. Acum scopul este sa provoace Rusia sa atace Romania. MARE ATENTIE. Teroristii ucrainieni sunt in stare de orice. 

    Ieri Zelenski ne-a amenintat din nou spunând că dacă negocierile așa cum le vor ei eșuează, vom avea WW3. Iar prin februarie, la Conferința de Securitate de la Munchen, a amenințat din nou comunitatea internațională că se va înarma nuclear dacă nu este garantată securitatea Ucrainei. 

    1. MARE ATENTIE Zelensky a furat arma romaneasca si cel mai probabil va incerca sa il ucida pe ambasadorul Rusiei in Romania.

      Asa se face o minciuna gogonata. 

      Adica, vrea sa il ucida pe ambasadorul Rusiei cu un AKM furat de la un soldat?

      N-am mai vazut asemenea prostie de la minciunile lui Bogdan Dragoi! 

      Cel mai probabil, soldatul a vandut AKM-ul si gloantele. Nu i le-a furat nimeni.

    Mai mult ca sigur ukrainenii cauta sa implice tari ale NATO in conflictul lor cu Russia...Romania trebuie sa intareasca frontierele si sa nu lase sa intre in tara teroristi ukraineni...Atentie la paza ambasadei Rusiei si consulatului de la Constanta..

    dar e pregatit de taierea exporturilor de gaz si petrol spre Europa?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb