Confruntarea de la SIF Transilvania produce peste 30 de procese

Consemnat de F.G., la 21.05.2020
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 mai 2020

Confruntarea de la SIF Transilvania produce peste 30 de procese

(Interviu cu Mihai Fercală)

Consemnat de F.G., la 21.05.2020

Vâlvătaia de la SIF Transilvania s-a aprins cu două luni în urmă, în preajma Adunării generale a acţionarilor de la 28 aprilie, când gruparea coagulată în jurul fostului arbitru de fotbal Constantin Frăţilă s-a pregătit să-l răstoarne pe Mihai Fercală şi partizanii lui de la conducerea societăţii din Braşov.

Tentativa grupului Frăţilă a fost puternic susţinută de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care timp de trei luni a tărăgănat birocratic avizarea lui Mihai Fercală pe postul de Director general, aşteptând să-i expire mandatul (pe19 aprilie), pentru ca, după Adunarea generală, să-l avizeze cu celeritate pe Marius Moldovan, cu care l-a înlocuit.

În cuprinsul celor două luni, ASF a dictat suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor SIF 3, mai întâi pentru nu mai mult de zece zile, dar până la urmă, din amânare în amânare, suspendarea a durat o lună.

Executivul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost instructat de ASF să nu publice Rapoartele curente ale SIF Transilvania semnate de Mihai Fercală.

Ca alternativă de comunicare cu acţionarii, SIF Transilvania a folosit site-ul societăţii şi ziarul BURSA.

Actiunile SIF Transilvania au fost reintroduse ieri la tranzacţionare, fapt care, împreună cu avizarea ASF a lui Moldovan, sugerează că înfruntarea s-ar fi încheiat.

Dar, nu este aşa.

Mihai Fercală susţine că prigonirea lui s-a facut cu încălcarea mai multor legi, motiv pentru care a deschis un număr de procese în instanţă şi susţine cu străşnicie nu doar că vor fi anulate hotărârile ilegale, ci şi că vinovaţii vor suporta sancţiuni penale.

Am intenţionat ca, în acest moment al schimbării de situaţie, să-i intervievez pe principalii protagonişti ai acestei încăierări, - Mihai Fercală, Constantin Frăţilă şi Gabriel Grădinescu (vicepreşedintele ASF) - pentru ca piaţa să aibă o imagine mai limpede asupra cazului.

Mihai Fercală a răspuns prompt şi textul care urmeaza îi aparţine, fără să mai fi fost nevoie să-l îndemn cu întrebări.

Constantin Frăţilă a fost de acord iniţial, dar, după două zile s-a răzgândit şi ne-a răspuns, în batjocură, că "Pensionarii să se ducă să se plimbe în parc" (NOTA 1).

Gabriel Grădinescu nu a catadicsit să răspundă nici cât Frăţilă, nici că da, nici că nu - cineva l-a învăţat că "mucles" este cea mai bună formă de comunicare.

MAKE

NOTA 1.

Unii pitici mahalagii strecuraţi printre comentatorii articolelor de pe site-ul BURSA i-au reproşat lui Fercală că are 70 de ani.

Dincolo de imbecilitatea reproşului (care dovedeşte nu doar proasta creştere, ci şi psihologie de om arhaic, redus la speranţa de viaţă de 40 de ani, ca în comuna primitivă), dincolo de lipsa de respect datorat oamenilor mai în vârstă, se mai zăreşte şi lipsa de cultură în domeniu - Mark Mobius, de exemplu, se află la venerabila vârstă de 83 de ani şi nimeni nu-i reproşează asta.

Ca observaţie personală, nu cred că Constantin Fraţilă are vreo calitate în plus pentru faptul că are 60 de ani, ci, cel mult, se putea duce la orice oră să-şi facă cumpărăturile la alimentară, în timpul stării de urgenţă.

-----------------------------

ASF este singura autoritate din România care încalcă în mod sistematic legea

"Directoratul SIF Transilvania, numit foarte repede, şi în mod neuzual, în aceeaşi zi cu interviul susţinut este în continuare incomplet şi incert.

Până în prezent sunt doar două persoane, şi asta după ce Moldovan Marius a oscilat să-şi dea demisia din Consiliul de supraveghere, Consiliu care funcţionează în paralel şi contrar legii, Consiliu care la sfatul ASF dă rapoarte curente încălcând legea societăţilor.

Cei patru membri ai Consiliului de supraveghere, din care unul incompatibil conform legislaţiei pendinte şi urmărit penal «în personam» în două dosare penale ţine şedinţe ilegale, aprobă hotărâri ilegale, fără că aceste şedinţe să fie convocate legal de preşedintele sau vicepreşedintele Consiliului de supraveghere, adică şedinţe convocate de un fals preşedinte - Andănuţ Crinel Valer - fals preşedinte suspendat de o hotărâre a Tribunalului Braşov, respectiv hotărârea nr. 307/08.04.2020.

De asemenea, Tribunalul Braşov, cu hotărârea nr .322/2020, a suspendat hotărârea de modificare a Regulamentului de funcţionare a Consiliului de supraveghere, adoptată în 03.02.2020, inclusiv componenţa comitetelor de specialitate ale Consiliului, comitete în care în mod ilegal Frăţilă s-a autonumit în comitetul de nominalizare, de pe care poziţie a numit un nou Directorat, în mod cu totul ilegal.

Având în vedere că s-a suspendat hotărârea aşazisului Consiliu de supraveghere paralel din 03.02.2020, toate hotărârile ulterioare adoptate de acest Consiliu paralel, ilegal convocat sunt lovite de nulitate.

Cei patru - Frăţilă Constantin, Andănuţ Crinel, Moldovan Marius şi Petria Nicolae - au sfidat hotărârile instanţelor şi au continuat să adopte hotărâri ilegale în cascadă, atribuindu-şi funcţii ilegale, avizând un nou directorat, atribuindu-şi operaţiuni ale Directoratului cu sfidarea stranie a legii societăţilor, dar cu acordul vicepreşedintelui ASF Gabriel Grădinescu.

ASF este singura autoritate din România care încalcă în mod sistematic legea, din neştiinţă sau din interes. ASF nu s-a apărat în procesul de la Curtea de Apel Constanţa, în dosarul nr. 8031/2/2018, aşa cum rezultă din motivaţia instanţei, motivaţie în care nu rezultă nici o apărare în această cauză, în care chiar ASF a făcut plângere penală şi apoi a revocat, conform deciziei 1095/2018, mandatul lui Frăţilă.

ASF se contrazice permanent, în scris, obligând SIF Transilvania să-l înregistreze pe Frăţilă Constantin în Registrul Comerţului Braşov, dar tot acelaşi ASF face recurs la ICCJ ca urmare a suspendării şi apoi a anulării deciziei ASF nr.1095/2018, ca urmare a neapărării propriilor decizii în instanţe, sau că aşa au primit, poate prin ordin, specialiştii jurişti din ASF.

Atât SIF Transilvania, cât şi ceilalţi membri al Consiliului de supraveghere au atacat în instanţe toate hotărârile adoptate ilegal de aşazisul Consiliu paralel, atât prin cereri de ordonanţă preşedinţială, cât şi prin acţiuni pe fond, cerând constatarea nulităţii acelor hotărâri, existând pe rolul instanţelor peste 30 de procese în derulare.

Procesul pierdut de subsemnatul la Curtea de Apel Bucureşti viza cererea de ordonanţă preşedinţială de a anula o decizie a ASF pentru suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de SIF Transilvania, proces care nu are nici o relevanţă în constatarea infracţiunilor în cascadă săvârşite de cei patru administratori, sub coordobarea lui Frăţilă Constantin, şi pentru care sunt pe rol trei dosare penale, unul la Constanţa şi două la Braşov.

De asemenea, având în vedere încălcarea gravă a legii de către funcţionarii ASF, au fost depuse două plângeri penale la DNA şi la DIICOT, pentru infracţiuni foarte grave săvârşite şi acţiuni în conivenţă cu gruparea Frăţilă.

Este hilar ca la o autoritate a Statului român, în speţă la ASF, un vicepreşedinte să interzică participarea la dezbateri şi adoptarea de decizii a unor comisari şi asta doar pentru faptul că acei comisari nu ar fi săvârşit infracţiunile propuse de Vicepereşedintele Grădinescu şi, astfel, nu s-ar fi putut adopta deciziile ilegale ale ASF prin încălcarea foarte gravă a legislaţiei.

Sunt convins că instanţele de judecată vor anula în final acele hotărâri ilegale adoptate de echipa lui Frăţilă şi chiar şi deciziile adoptate, cu sfidarea legii de către ASF, consecinţa fiind că actuala conducere ilegală a SIF Transilvania - în speţă Directoratul -, va trebui să se ridice de pe scaune şi să plece, împreună cu incompatibilul Frăţilă şi poate chiar şi alţii, concomitent cu răspunderea penală ce le incumbă.

Acţiunea ASF de sprijinire a grupării Frăţilă a fost premeditată în ASF, asta rezultând din maniera în care ASF a avizat noul Directorat propus de Frăţilă, înainte de a răspunde la plângerile prealabile făcute ca urmare a avizării membrilor Directoratului propus legal în 15 ianuarie 2020, dar şi din cum a tergiversat în mod nejustificat aprobarea unui nou membru în Consiliul de supraveghere, aşteptând parcă să vină hotărârea de la Curtea de Apel din Constanţa.

Am depus o plângere prealabilă la ASF pentru revocarea Directoratului propus ilegal şi avizat ilegal de ASF. Cum ASF nu răspunde niciodată în termenele legale, încălcându-şi propria legislaţie, voi depune o acţiune la Curtea de Apel pentru anularea avizării acelui Directorat ilegal şi voi solicita şi daune materiale şi morale ASF-ului pentru prejudiciile pe care le-a generat fostului Directorat, al cărui mandat a continuat şi după 19 aprilie, ca urmare a decretelor privind starea de urgenţă şi a deciziei ICCJ nr.24/2017, până la numirea unui nou Directorat, (deşi în mod ilegal), şi avizarea lui de către ASF.

ASF sfidează legislaţia pendinte, sfidează hotărârile instanţelor, permiţând unui Consiliu paralel şi ilegal să funcţioneze şi să adopte hotărâri în mod ilegal, corespondând numai cu gruparea lui Frăţilă, determinând un haos total în structurile de conducere din SIF Transilvania, ceea ce afectează grav interesele acţionarilor societăţii, ajutând în schimb interesele ilegale ale grupării lui Frăţilă Constantin.

Parlamentul României a fost sesizat de neregulile în funcţionarea ASF şi în mod cert ar trebui să întreprindă măsurile necesare pentru ca această autoritate să se încadreze în legea lor de organizare şi funcţionare, dar şi să respecte legislaţia aferentă emitenţilor, actele lor constitutive care constituie legea părţilor, adică a acţionarilor şi nu să acorde asistenţa ilegală unor grupări infracţionale, să-şi apere cu onestitate deciziile în instanţe, să nu emită decizii ilegale şi contradictorii, să nu interzică unor comisari să participe la şedinţele de plen ale ASF".

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. Este incredibil, dar adevarat cum entitati abilitate in aceasta tara nu se implica intr-o situatie VADIT ILICITA generata de INSTITUTII ALE SATATULUI DE DREPT!?

    De toata jena! 

    S-a ajuns foarte departe cu iligalitatile tolerate/acceptate/dictate in ac tara.

    Pacat! 

    1. Nu mai exista "stat de drept" decat in aparenta. In realitate exista terorism cu legea in mana si arma la cur.

      Este incredibil, dar adevarat cum entitati abilitate in aceasta tara nu se implica intr-o situatie VADIT ILICITA generata de INSTITUTII ALE SATATULUI DE DREPT!?

      Stai linistit, se implica Make! 

      E ceva gresit in asta?!

      Doamne, cit de distrusa trebuie ca esti: vrind sa spui o imbecilitate, ti-a iesit adevarul pe gura!

      Ca cristalul. 

      Ca cristalul! Caca Make!. Caca maca.

      Te-ai prins!

    Astia se bat în vazul opiniei publice și alții acumulează SIF3 pe tacute.... ne vom trezi probabil cu un alt necunoscut peste ceva timp care va revendica 51% din capital și atunci sa vezi "distracție "

    Eu cred ca cine tace este vinovat. De ce tace Gradinescu? Ca e nevinovat? Nu, Gradinescu tace pentru ca nu poate sa spuna ca nu a incalcat legea. De aia tace. De ce s-a razgandit Fratila? Fratila s-a razgandit pentru ca nu-l duce capul decat sa injure. Imediat ce vorbeste il baga la inchisoare.

    1. Oricum dupa ultimele scandaluri se cam prefigureaza ca o sa se mearga pe o schimbare integrala a conducerii ASF. Probabil ca e ocupat sa isi pregateasca preventiv bagajele...

      A semnat ca prostul ce i-au bagat altii sub nas si acum plateste. El crede ca daca i-a pus pe toti de sub el sa semneze materialele e cumva absolvit. Aiurea ... vezi cazul Colectiv unde a semnat unul ca primaru' si si-a luat 8 ani, el singur condamnat din toata primaria :) 

      Si cine nu tace e nevinovat???

      Cine nu tace vedem ce vorbeste. Cine tace nu vedem ce tace.

      Vizionare placuta! Vedeti ce vorbeste "cine nu tace" la ziarul Bursa! Ca doar aici vorbeste "cine nu tace". La alte ziare, n-are ce vorbi. Iar Make, pe post de postac, contra cost, ii raspunde. Ei intreaba, ei raspund! Cine tace la ziarul Bursa vorbeste la alte ziare.

      Ce ai cu mine?!

      De cind sint eu postac, piticule?! 

      Nu-ti place ce publica BURSA? 

      Atunci ce cauti aici?!

      Du-te scumpule la alte ziare si vorbeste acolo! 

      De ce bati clopotele Make?

      Sa fuga lumea de tine.

      Nu de alta, dar ai nasul rece.

    A trecut o luna si razboiul continua. Acum va continua pe bursa, hai baieti o bataie serioasa pe actiuni, sa urce sif3 la 1 leu. Ce ziceti puteti?

    Ce constatam, ca politicului ii trebuie sef la ASF, si poate razboiul asta este regizat. ASF tace. Stiti cum se spune si tacerea este un raspuns. DNA, DIICOT tace, parlamentul la fel. Taica Fercala, pana sa rezolve justitia "independenta" (mai mult aservita politicului, "ca nu degeaba ne-au vandut, au primit pensii speciale"), trec 10 ani, se prescriu faptele, il albesc pe toti, ca asa este la noi in statul asta de drept. Sa iti reamintesc cazul Tandarei unde justitia romana "independenta" i-a salvat pe toti, in afara de victime. Vinovati nimeni, toti au pensii grase sau au urcat in functii. Hai intrati la cumparat, sa ne alegem si noi cu ceva. 

    1. Chiar nu se poate rezolva aceasta magarie/hotie/furt pe fata?

      Altfel ne alegem cu ce .... nu mai zic! 

      Sau se incadreaza in deviza BAIETILOR DESTEPTI "TOTUL SAU NIMIC"

      Si cum nimic nu se mai poate, ramane a prima optiune!?! 

      Ce instrument perfect este Fratila! Antrenat la blaturi si spagi, incapabil sa se gandeasca la altceva decat la fripturi si bere.

    Daca asa stau lucrurile, inseamna ca toata mascarada de stat de drept este tot ce avem. Domnia hotilor a ajuns sa se manifeste pe fata si ostentativ. Sunt in stare sa-ti ia banii din buzunar si sa spuna ca esti un ramolit de batran care nu stie ce vorbeste, si asta sub conducerea si protectia organelor statului,,de drept'', si a ,,justitiei''.

    1. Cazul ar trebui urmarit si clarificat. Este o foarte mare porcarie!

      Si porcarii trimisi la cotet unde le este locul!

      Tendinta este... ca statul sa acapareze tot.. nu pentru el, pentru altii... (o forma de control indirect).

      Asa ca.. cand citesc ce vrea Fercala sau altul... ma gandesc ca acesti oameni nu realizeaza ca ne indreptam totusi spre o dictatura in care nimeni nu va mai avea acces la bursa decat cei alesi..

      Iar Fercala nu e printre ei..  

      Cazul tocmai a fost clarificat de Curtea de Apel Brasov!

      Nu. Au mai ramas tot peste 30 de procese.

      Da si mai are de castigat 29, ca pe restul le-a pierdut definitiv! Asa de curat si cinstit este! Dar nu conteaza ca le pierde, ca Fercala tot zice ca le castiga si-si mai si publica explicatiile ridicole, doar doar o convinge pe cineva de adevarul lui absolut. Pana si Dumnezeu e penal si a facut grup infractional cu dracul, chiar asa, pe Dumnezeu cand il dai la DIICOT, Fercala? Ori ti-e frica de EL?

    Fostul directorat SIF Transilvania pierde definitiv procesul în care a cerut suspendarea deciziei CS de revocare a lui Mihai Fercală. Oops!

    Cat de greu o fi sa intelegi ca trebuie sa pleci acasa? Cat de dificil o fi sa pricepi ca s-a terminat, ca s-a schimbat conducerea unei societati si gata? Cat de mare tragedie personala trebuie sa fie, in asa fel incat sa renunti la orice forma de decenta sau mandrie si sa te tavalesti prin noroi singur? Se pare ca e imposibil pentru unii, ceea ce spune multe despre caracterul lor.

    1. Cat de prost sa fii ca sa crezi ca cu cit mai multe ilegalitati savarsesti, cu atat esti mai aparat de bratul legii?

      Cel mai prost

      Nu, Fratila.

    Apreciez si urmaresc cu interes articolele din acest ziar si sunt f convins ca autorii articolelor sunt niste profesionisti cu mare experienta. Domnilor , va rog respectuos sa nu va mai consumati energia cat si spatiu din editorialul dvs pentru asa zisii oameni de afaceri precum acest individ pe numele lui FRATILA CONSTANTIN. De 5 ani se tot deschid dosare penale impotriva Clanului dirijat de el ,cu oameni usor de manipulat dar toate fara niciun rezultat. Mai nou in incinta sediului COMCM nici POLITIA ROMANA nu putea intra. Probabil pt a nu contacta CORONAVIRUS de la acest om de afaceri care vindea blugi in anii 90. Ati sesizat de nenumarate ori multe infractiuni comise de acest personaj dar din pacate pt munca dvs autoritatile abilitate sa ia masurile care se impuneau........nu erau abonati la ziarul dvs.Eu va felicit cu sinceritate si inca mai sper sa va faceti auziti de cine trebuie sa va auda! Mult succes!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb