Congresmeni americani cer administraţiei Biden să trimită Ucrainei tancuri Abrams

G.D.
Internaţional / 22 ianuarie 2023

Congresmeni americani cer administraţiei Biden să trimită Ucrainei tancuri Abrams

Congresmeni americani au cerut astăzi administraţiei preşedintelui Joe Biden să trimită Ucrainei tancuri M1 Abrams, estimând că inclusiv un număr simbolic al acestor tancuri ar putea determina aliaţii europeni să procedeze la fel, relatează Reuters, conform Agerpres.

Potrivit lui Michael McCaul, noul preşedinte republican al Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor a SUA, chiar şi ''un singur'' tanc Abrams ar fi suficient ca aliaţii europeni ai SUA, în special Germania, să-şi deschidă propriul stoc de tancuri în lupta împotriva Rusiei în Ucraina.

Marea Britanie a anunţat recent că oferă armatei ucrainene 14 tancuri Challenger 2, dar Kievul insistă în special să primească tancuri germane Leopard, din stocul armatei germane sau din cel al altor state care dispun de tancuri de acest tip, precum Polonia, care a anunţat că este pregătită să-l ofere Ucrainei, deşi Berlinul spune că nu a primit oficial nicio cerere de autorizare a vreunui re-export de tancuri Leopard.

Potrivit Reuters, Germania ar fi de acord să ofere tancuri Leopard dacă Statele Unite trimit la rândul lor în Ucraina propriile tancuri Abrams, ceea ce Washingtonul refuză, invocând dificultăţi logistice şi de mentenanţă.

De când a început în februarie agresiunea rusă, aliaţii Ucrainei au trimis acestei ţări un ajutor militar semnificativ, dar au evitat să-i ofere arme sofisticate care să acţioneze în prima linie, unde există riscul ca acestea să fie distruse în luptă sau capturate de trupele ruse.

''Dacă este nevoie să trimitem unele tancuri Abrams pentru a debloca obţinerea unor tancuri Leopard din partea Germaniei, Poloniei sau a altor aliaţi, eu aş susţine asta'', a declarat la rândul său senatorul democrat american Chris Coons.

''Înţeleg că liderii noştri militari cred despre (tancul) Abrams că este foarte sofisticat, o platformă prea scumpă pentru a fi la fel de utilă ca tancurile Leopard, dar trebuie să discutăm în continuare cu aliaţii noştri apropiaţi şi să depăşim acest blocaj'', a adăugat senatorul democrat.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. "un număr simbolic al acestor tancuri ar putea determina

    aliaţii europeni să procedeze la fel", 

    deci fiecare sa trimita 1 tanc simbolic,

    astia bat joc de fraierii europeni 

    Eu zic ca ukraina merita sa primeasca 10.000 tancuri cu care sa-i zdrobeasca pe invadatori . Apoi dupa ce ukraina este eliberata sa faca un mars pana la moscova sa-l aresteze pe Putin si pe toti acolitii sai.

    1. Tu crezi că vei mai trăi (și o mare parte din europeni) cînd ucraineni ajung in Moscova?!

      Germania are in total 312 tancuri Leopard 2,

      deci texte de piar armele grele Europene 

      Avem putine tancuri in Europa. Rusii au pierdut in Ucraina pana acum 3000 + si inca mai trimit tancuri. Americanii daca trimit nici intr-un caz 1 bucata simbolic.

      Rusii nu au pierdut 3000 de tancuri.

      De fapt rusii au castigat 3000. Rusii nu se retrag, ei inainteaza in spate. Rusii nu pierd tancuri, rusii le lasa pe campul de lupta dupa ce inainteaza in spate, sa-i sperie pe Ucrainieni.

    Problema este urmatoarea,

    Toate tarile cu armate serioase au achizitionat dar mai ales multe vizeaza sa achizitioneze tancuri Abrams sau Leopard, care se crede ca sunt cele mai perfiomante din lume, adevarate arme invicibile. Si afacerea cu aceste arme este una deosebit de banoasa. Insa, odata aruncate in fata ursului rusesc, se poate ca acest mit al invicibilitatii acestor masinarii sa se naruie si odata cu el si raul de miliarde de dolari si euro care curge catre producatori.  

    Si asa se poate ca producatorii si tarile lor sa nu prea se inghesuie sa arunce aceste tancuri in lupta spre a fi verificata eficienta lor.

    Oricum, situatia de pe un front de 800 de Km nu poate fi modificata cu 14, 50, 100 de tancuri Leopard si Abrams. Ca si rusii au destule contramasuri.  

    1. Sau ,daca se comporta bine, va fi o mare reclama. Asa cu a fost la Javelin, Bayraktar.

    Parlamentarii americani ar face mai bine sa isi vada de problemele interne care ii coplesesc. Inca un atac in masa si peste 10 ucisi.

    Si, atentie mare, inca un caz George Floyd, un profesor de liceu ucis cu sange rece de politia din Los Angeles. 

    Harrowing video footage released this week shows officers with the Los Angeles Police Department forcibly restraining and repeatedly using a Taser on 31-year-old Keenan Anderson—a high school teacher and cousin of Black Lives Matter co-founder Patrisse Cullors—following a traffic accident. 

    Soon thereafter, Anderson was transported to a local hospital whe rehe suffered cardiac arrest and died. 

    Footage of the incident shows one LAPD officer holding Anderson down with an elbow on his neck while another, wielding a Taser, yells orders for Anderson to turn over. 

    “I can’t,” Anderson says as he struggles to breathe. “They’re trying to George Floyd me.” 

    Seconds later, one of the officers uses the Taser on Anderson several times as he pleads for help. 

     

    Politia din America este criminala. SUA este un stat care isi terorizeaza nu doar proprii cetateni, dar si pe cei ai altor state.

    Dar, mai ingrijorator este si coruptia democratilor. Nu vedeti acest clip al mortii acestui profesor de liceu, de culoare, in mainile grotesti ale politiei si statului american, pe toate agentiile de presa. Asta desi era ruda cu un membru important, fondator, al Black Lives Matter. De ce nu vedeti nicio miscare de protest, nicio stire? Pentru ca BLM este corupta de democratii americani. Acum ei sunt la putere si BLM a primit ordin sa taca. Orice s-ar intampla. Si tac. In timp ce statul american brutalizeaza orice vede in cale. Tancuri pentru nazistii din fUkraine este acelasi abuz criminal. 

    1. Și la noi a murit o femeie mancata de câini și rezistii tac malc,oare de ce nu mai protestează acum corupția nu mai ucide ,sau trebuie salvat Nicușor primarul capitalei

    L-am auzit pe mircea badea cu o vrajeala preluata de la cei care au interes ( sienen ) de ce nu trebuie sa trimita americanii tancuri , ceva penibil de genul ca trebuie cursuri de calificare speciale , ca tanchistul trebuie sa aiba un anumit profil psihologic si bla , bla . eu cred ca nu trebuie sa vada lumea un tanc abrams , distrus . punct .

    1. asta e problema,cand vor vedea tancuri leopard cu turela alaturea,lumea va lua abrams!

      nu e prost neamtu,duce si unul si altul la prajit tancuri in ua! 

      asta e problema,cate himarsuri mai au ucrainienii?dar cezar? 

      le au cam lovit rusii destule ,iar tancurile ,daca nu sunt aparate din aer si terestru f bine,sunt victime sigure! 

      intai la senila si apoi la imbinarea turelei de corpul tancului!

      cand vezi un leu si un bivol,nu crezi ca il doboara leul,dar in haita,un pic la picioare,un pic la ceafa si apoi la beregata,il da jos! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb