Connections Consult estimează venituri de peste 15 milioane de euro în 2023

I.A.
Companii / 3 mai 2023

Connections Consult estimează venituri de peste 15 milioane de euro în 2023

Connections Consult (CC), grup de companii de transformare digitală, listat pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, mizează în 2023 cu preponderenţă pe dezvoltarea liniei de custom software development, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit comunicatului, compania estimează venituri totale de 15 milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro generate doar de segmentul de software development.

Previziunile Connections Consult sunt fondate în primul rând pe contractarea unor proiecte de anvergură în domeniul public. În al doilea rând, compania lucrează la dezvoltarea paletei de soluţii pentru know-how specializat în domeniul software support din cadrul Brusch Services, companie achiziţionată de Connections Consult în 2021.

Bogdan Florea, fondator şi co-CEO Connections Consult a declarat: "Verticala de custom software development este cea pentru care ne aşteptăm să observăm cea mai relevantă creştere, atât în valoare absolută, cât şi ca procent din veniturile totale ale grupului. Proiectele complexe din sectorul guvernamental - soluţii integrate care implică atât aplicaţii, cât şi infrastructură software şi hardware - precum şi industria serviciilor financiare şi cea a utilităţilor şi energiei, sunt cele mai importante zone de creştere pe care ne construim estimările pozitive şi care, în mod sigur, vor avea un impact benefic asupra diviziei de custom software development. Până la finalul anului, ne aşteptăm să generăm o cifră de afaceri de peste 8 milioane de euro doar din servicii de dezvoltare de software la cerere şi venituri totale de peste 15 milioane de euro".

Migrarea din zona vânzării de servicii de tehnologie în cea a serviciilor de business cu amprentă tehnologică reprezintă o schimbare semnificativă în filosofia de abordare a proiectelor pentru Connections Consult şi o altă miză majoră a grupului pentru anul 2023.

Potrivit sursei citate, connections pariază pe un mix de servicii şi produse proprii, cum ar fi Contabot (contabilul digital), QuickMerlin (soluţia de interpretare a balanţelor contabile, bazată pe AI), Apollo (aplicaţie de management al proiectelor pentru firmele de consultanţă), completate cu produse ale unor furnizori consacraţi din piaţa internaţională.

Radu Marcu, co-CEO Connections Consult a declarat: "Migrarea spre serviciile de business cu amprentă tehnologică presupune schimbarea modului de abordare a proiectelor şi adaptarea la nevoile în continuă schimbare ale clienţilor. Prin adoptarea unei strategii orientate către clienţi şi către obiectivele lor de afaceri, Connections vine să ofere soluţii mai valoroase şi îşi propune să construiască relaţii mai puternice, consolidându-şi totodată poziţia pe piaţă. În contextul creşterii interesului pentru automatizări şi soluţii bazate pe modele de tip ML şi/sau AI, cererea de integrare a soluţiilor noastre în fluxurile de business ale clienţilor a crescut de la un an la altul şi va creşte în continuare".

Potrivit sursei menţionate, în 2022, Connections a demonstrat că are capacitatea de a implementa proiecte ample cu impact major asupra societăţii, proiecte de lungă durată, cu abordări sofisticate din punct de vedere tehnologic şi integrări extrem de provocatoare. Predicţiile sunt de bun augur, iar evoluţia companiei - atât din punct de vedere financiar, cât şi la nivel de dezvoltare a competenţelor - se bazează pe finalizarea acestor proiecte.

Bogdan Florea precizează: "Lucrările complexe, precum ECRIS (Ministerul Justiţiei) sau POSF (ANRE), au marele avantaj de a oferi un cadru general propice atragerii de colegi cu calificări înalte şi rare, ceea ce creează premisele construcţiei unor echipe solide şi reziliente în jurul lor, în urmatorii 5-7 ani. Ne dorim implicarea şi în alte proiecte de genul celor deja menţionate şi aşteptăm să evaluăm urmatoarele proceduri de atribuire, atunci când vor fi lansate".

În prezent, grupul Connections se apropie de 400 de angajaţi şi colaboratori. Strategia de resurse umane din 2023 se concentrează pe atragerea de personal cu expertiză extrem de înaltă, cu ajutorul căruia compania să poată aborda noi soluţii integrate provocatoare şi cu impact major. De asemenea, Connections îşi va continua dezvoltarea centrelor de livrare din Bulgaria şi Serbia şi a birourilor de vânzări din SUA, Marea Britanie şi Germania.

Conform sursei citate, 2023 va fi un an de reorganizare pentru edtech-ul 10Plus Future Education (din care Connections deţine 25%) din perspectiva proceselor interne, a rentabilităţii şi a consolidării şi creşterii bazei de clienţi. Compania vizeaza un proces de rebranding şi intrarea în piaţa de servicii corporate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb