Conservatorii cer anchetă pe marginea stagnării lucrărilor la autostrada Bucureşti-Braşov

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 12 octombrie 2005

Deputaţii conservatori strîng semnături pentru constituirea unei comisii de anchetă privind blocarea de către ministrul transporturilor a lucrărilor la autostrada Bucureşti-Braşov, după cum a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul PC Romeo Hanganu. Domnia sa a afirmat: "Această şosea este singura din România care poate fi susţinută tehnic pentru a fi transformată în autostradă. Aici, traficul este de aproximativ de 30.000 de treceri pe zi". Totodată, Romeo Hanganu susţine că nu ştie de ce ministrul transporturilor nu a avut o poziţie pe această temă. Hanganu speră să obţină semnături de la parlamentarii tuturor grupurilor în acest demers.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvînt al Partidului Conservator (PC), Bogdan Ciucă, a menţionat că toţi parlamentarii de Prahova susţin construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov, subliniind că atitudinea colegului său nu reprezintă un semnal privind ieşirea PC de la guvernare. "Domnul Hanganu nu a atacat coaliţia şi nici PNL, dînsul a făcut numai nişte observaţii", a menţionat Ciucă.

Totodată, Bogdan Ciucă a anunţat constituirea unui grup mixt de lucru PC-UDMR pentru promovarea unui proiect de lege potrivit căruia românii din judeţele în care sînt minoritari să fie reprezentaţi în consiliile locale. Decizia a fost luată în urma unor discuţii între preşedinţii PC şi UDMR, Dan Voiculescu şi Marko Bela. Purtătorul de cuvînt al conservatorilor a menţionat că UDMR susţine reprezentarea românilor minoritari din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, doar în consiliile judeţene. "Noi susţinem ca, acolo unde românii sînt minoritari în ţara lor, să fie reprezentaţi şi în consiliile locale. Nouă ne pasă de românii din acele zone", a spus Bogdan Ciucă.

Posibilă dezbatere pe tema declarării finanţărilor din presă

Bogdan Ciucă a mai declarat că, în ceea ce priveşte polemica pe marginea declarării finanţărilor de care beneficiază trusturile de presă, ar trebui ascultată şi părerea acestora. Reprezentatul PC a precizat că importantă este delimitarea acestor finanţări. Declaraţia sa vine după ce, în cursul zilei de luni, consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu a afirmat că şeful statului ar dori ca trusturile de presă să-şi declare finanţările. "Este un subiect care a fost reluat de-a lungul timpului. Este important de delimitat despre ce finanţări este vorba: finanţări din zona privată, finanţări din zona bugetară", a spus Bogdan Ciucă, adăugînd că este posibil ca unii finanţatori să dorească contracte confidenţiale în acest domeniu. "Problema trebuie privită şi din perspectiva efectelor juridice care decurg din dezvăluirea unui contract, dacă părţile sînt de acord cu asemenea dezvăluiri, dacă este vorba despre bani publici, despre bani din zona privată, dacă trustul este public sau privat", a explicat Bogdan Ciucă.

Deputatul PC consideră că toate aceste detalii ar trebui discutate punct cu punct nu numai de clasa politică, ci şi cu trusturile de presă.

Consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu preciza că preşedintele Traian Băsescu este împotriva patronilor care îşi folosesc propriile trusturi media ca să-şi rezolve interesele personale, dorind ca acestea să respecte Constituţia cu privire la declararea surselor de finanţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb