Conservatorii propun PRM fuziunea prin absorbţie

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 6 august 2008

Conservatorii propun PRM fuziunea prin absorbţie

Partidul Conservator (PC) a propus Partidului România Mare (PRM) o fuziune prin absorbţie, a anunţat, ieri, Codruţ Şereş, secretarul general al conservatorilor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şereş a declarat că, în cursul zilei de luni, a avut o întâlnire cu secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, parlamentarul împuternicit de PRM pentru a purta negocieri cu partidele politice.

"Oferta noastră a fost fuziunea prin absorbţie şi aşteptăm ca liderii de la PRM să ne confirme sau să ne infirme", a subliniat Codruţ Şereş.

La rândul său, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat recent că partidul său este deschis alianţelor cu toate partidele, mai puţin cu UDMR, o condiţie obligatorie în acest sens fiind păstrarea identităţii partidului pe scena politică.

Totodată, discuţiile dintre delegaţiile PC şi PRM s-au axat pe "latura moderată" a colaborării dintre cele două formaţiuni politice.

"Nu s-a discutat despre colaborare în Parlament sau des­pre elemente convergente", a explicat Codruţ Şereş.

Reprezentantul PC a menţionat că nu există un calendar al discuţiilor demarate cu PRM, urmând ca o decizie finală în acest sens să fie luată la reuniunea Consiliului Naţional al acestei formaţiuni din 6 septembrie.

Secretarul general al PC a arătat totodată că este deschis oricăror discuţii cu parlamentari de la PRM care ar dori să vină în rândul conservatorilor, dacă acestea vor exista, dar nu a dorit să precizeze dacă au avut deocamdată loc astfel de întâlniri.

La rândul său, vicepreşedintele Partidului România Mare (PRM), Lucian Bolcaş a declarat, ieri, citat de Agerpres, că nu se pune problema unei fuziuni a acestei formaţiuni cu vreun alt partid politic.

Lucian Bolcaş a explicat: "PRM trebuie să-şi păstreze drumul său independent, pentru că, la ora actuală, este singurul partid naţionalist, iar românii au nevoie de aşa ceva. Sub niciun aspect nu se pune problema unei fuziuni care să ducă la dispariţia PRM".

Vicepreşedintele PRM a subliniat că formaţiunea sa nu este interesată de o fuziune prin absorbţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb