Considerând ilegale acţiunile ASF, Eurohold a anunţat deschiderea procedurilor legale contra deciziei de constatare a insolvenţei Euroins România, în oricare instanţă competentă din Europa şi din întrega lume

SABIN S. BRANDIBURU
Bănci-Asigurări / 18 - 21 martie 2023



  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Eurohold afirmă că decizia ASF este o preluare ostilă a activelor Euroins

    Euroins România era liderul pieţei RCA din România, cu o cotă de piaţă de 31%

    Tanja Blatnik, CEO Euroins România: "ASF a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informaţii către mass-media, înainte de orice comunicare oficială"

    Eurohold a anunţat, ieri, că deschide procedurile legale contra deciziei ASF de constatare a insolvenţei Euroins România, în oricare instanţă competentă din Europa şi din întrega lume, considerând ilegale acţiunile Autorităţii de Supravegehere Financiară.

    Comunicatul Eurohold menţionează: "În afară de Euroins România, toate celelalte filiale şi afaceri ale Eurohold în celelalte unsprezece pieţe în care îşi desfăşoară activitatea, incluzând activităţi de asigurări şi din zona energetică, funcţionează şi vor continua să funcţioneze fără probleme, deservindu-şi clienţii şi obligaţiile, realizându-şi planurile de afaceri pentru acest an. În legătură cu hotărârea Autorităţii de Supraveghere Financiară din România împotriva Euroins România, holding-ul a demarat procedura de contestare a deciziei la toate instanţele competente din Europa şi în întreaga lume".

    La doar un an şi jumătate după ce a hotărât insolvenţa celui mai mare asigurator din piaţa noastră - City Insurance -, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât, ieri, 17 martie, ca următorul jucător din sector - Euroins - să între în insolvenţă, retragându-i autorizaţia de funcţionare. Menţionăm că Euroins era liderul pieţei RCA, după primele nouă luni din 2022, cu o cotă de piaţă de 31%.

    Totodată, ASF a mai hotărât promovarea unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ca administrator interimar al societăţii, în vederea asigurării conducerii activităţii asigurătorului şi adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului.

    Potrivit ASF, la data de 30.06.2022 societatea nu deţine fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situaţie care s-a menţinut şi la data de 30.09.2022. Conform autorităţii, pentru restabilirea cerinţei de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei.

    "Decizia retragerii autorizaţiei a fost luată în condiţiile în care situaţia Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluţie" afirmă ASF.

    Conform autorităţii, decizia de retragere a autorizaţiei Euroins este rezultatul unei analize îndelungate asupra activităţii asiguratorului, menţionând că în perioada 2020 - 2023, ASF a sancţionat societate cu amenzi în valoare de peste 16 milioane de lei.

    "Decizia Consiliului ASF se bazează pe o amplă analiză a situaţiei Euroins România. În acest sens, menţionăm faptul că, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acţiuni intense de control care au avut drept rezultat evidenţierea situaţiei reale a societăţii. Între februarie 2020 şi ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancţiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acţiuni de control. Toate sancţiunile aplicate de ASF societăţii Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanţele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor" se arată în comunicatul ASF.

    Eurohold afirmă că decizia ASF este o preluare ostilă a activelor Euroins

    Eurohold, compania care deţine Euroins România, afirmă, într-un comunicat de presă, că decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară este o "dovadă de iresponsabilitate" şi că această hotărâre va produce un dezastru în piaţa asigurărilor RCA din România, afirmând totodată că decizia ASF este o preluare ostilă a activelor filialei din România.

    "Referitor la decizia Autorităţii Române de Supraveghere Financiară (ASF) de a confisca Euroins România prin revocarea licenţei de funcţionare şi deschiderea procedurii de faliment şi numirea Fondului de Garantare a Asigurărilor (FGA) în calitate de administrator interimar al societăţii, considerăm aceasta ca fiind o preluare ostilă a activelor filialei din România, şi ca atare conducerea holdingului informează următoarele:

    Într-o nouă dovadă de iresponsabilitate, ASF, instituţia care nu a reuşit să oprească trei falimente din industria asigurărilor, a eşuat de această dată să înţeleagă un contract de reasigurare, aruncând piaţa asigurărilor RCA într-un adevărat dezastru: românii vor plăti RCA la preţuri indecente pentru a finanţa incompetenţa autorităţilor şi tâlhăria sistematică practicată de COTAR.

    Această decizie confirmă intenţia de manipulare a pieţei asigurărilor şi caracterul premeditat al acţiunilor instituţiei de supraveghere, după ce a aprobat în ultimele două luni participarea unei bănci de prestigiu precum BERD în calitate de acţionar al Euroins şi, în acelaşi timp, a aprobat subscrierea de capital care demonstrează solvabilitatea şi stabilitatea poziţiei financiare a Euroins, acţiuni neregăsite în sinteza care stă la baza deciziei ASF, care a venit înaintea Raportului solicitat de BERD şi înaintea rezultatelor analizei EIOPA.

    Conducerea Eurohold va demara procesul de contestare a deciziei privind procedura de faliment. Conducerea Eurohold si EIG Re consideră această măsură abuzivă, absolut iresponsabilă, mai ales în situaţia actuala a pieţei de asigurări din Romania, şi în contradicţie cu bunele practici europene.

    Decizia consiliului de administraţie ASF ignoră contractul de reasigurare al Euroins România cu EIG Re, societatea de reasigurare a grupului, şi nu ia în considerare situaţia financiară a reasiguratorului în sine. În plus, consiliul de administraţie al ASF a adoptat o decizie care nu ţine cont de poziţia autorităţii de reglementare financiară bulgară (FSC), care este principalul organism de supraveghere în cazul EIG Re. Acest lucru încalcă direct legislaţia europeană şi ar putea genera consecinţe şi măsuri dure la nivel internaţional. În plus, decizia consiliului de administraţie al ASF nu are în vedere auditul în curs de desfăşurare al EIOPA şi al BERD în Euroins România, după ce societatea din România a semnalat ambelor instituţii acţiunile abuzive ale angajaţilor departamentului de asigurări al ASF derulate anterior.

    Decizia abuzivă a consiliului ASF a provocat activarea art. 26 din contractul de reasigurare semnat de Euroins România şi EIG Re, care prevede că în cazul unor acţiuni abuzive şi ameninţări împotriva companiei din partea terţilor, inclusiv suspendarea abuzivă sau revocarea licenţei sale de către autoritatea de reglementare, EIG Re are dreptul de a se retrage din contractul cu Euroins România şi de a păstra integral prima de volum subscrisă a societăţii româneşti, fără nicio obligaţie faţă de creanţele şi riscul aferent unităţii româneşti. Astfel, ASF a provocat rezilierea contractului de reasigurare al Euroins Romania cu EIG Re.

    Ca urmare a potenţialelor măsuri abuzive, consiliul ASF poartă întreaga responsabilitate pentru toate consecinţele negative, inclusiv pentru plata daunelor.

    Conducerea Eurohold a avertizat deja de mai multe ori că a avut loc un atac organizat împotriva Euroins România şi încercări de preluare ostilă a activelor sale susţinute de angajaţi ai autorităţii de supraveghere a asigurărilor din cadrul autorităţii locale de reglementare financiară. Din păcate, evenimentele derulate au dovedit acest scenariu şi au confirmat intenţiile ostile ale acestui grup organizat. Şi mai mult din păcate, acţiunile lor au părut să fi indus în eroare consiliul ASF, indiferent de cât de negativ ar fi impactul asupra întregii pieţe de asigurări din România şi de pierderile care ar fi trecute în sarcina cetăţenilor şi consumatorilor români.

    Conducerea Eurohold consideră că toţi aceşti paşi ai autorităţii de reglementare sunt total iresponsabili ţinând cont de explozia preţurilor poliţelor de asigurare RCA, declanşată de acţiunile aceloraşi oameni din departamentul de asigurări al ASF care au atacat Euroins România, având în vedere şi riscul de destabilizare a întregii pieţe de asigurări din România" se arată în comunicatul Eurohold.

    Tanja Blatnik, CEO Euroins România: "ASF a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informaţii către mass-media, înainte de orice comunicare oficială"

    Tanja Blatnik, CEO Euroins România, afirmă, într-un comunicat de presă, că Autoritatea de Supraveghere Financiară a ales să comunice, prin scurgere de informaţii către mass-media, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuţie profesională solidă cu societatea Euroins şi acţionarii săi.

    "Surpriza vine din faptul că ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfăşurare, din partea BERD şi a Autorităţii Europene de Reglementare EIOPA. Aceste audituri se vor încheia la sfârşitul lunii martie, însă ASF a decis să le ignore, deşi a fost informată în detaliu. În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România şi în alte jurisdicţii, pentru a contesta această decizie şi, implicit, pentru a apăra interesele financiare ale clienţilor noştri şi a asigura stabilitatea financiară a pieţei. Autoritatea de Supraveghere Financiară nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru, în care am sesizat toate încălcările legislaţiei româneşti şi europene, pe care le-a comis echipa sa de audit, în raportul emis pe 2 februarie.

    Autoritatea de reglementare, fără a ţine cont de nicio bună practică stabilită în Uniunea Europeană, a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informaţii către mass-media, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuţie profesională solidă cu conducerea Euroins şi cu acţionarii săi internaţionali.

    În prezent, luăm toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajaţi, relaţiile excelente cu partenerii, interesele clienţilor, precum şi investiţiile acţionarilor noştri şi, în cele din urmă, stabilitatea pieţei financiare" afirmă Tanja Blatnik.

    Reacţiile politicienilor în urma deciziei ASF

    În urma deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară, mai mulţi politicieni şi-au exprimat opiniile cu privire la retragerea autorizaţiei Euroins.

    "În urma analizei efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca instituţie responsabilă, aceasta urmează să transmită propunerile de soluţionare către Ministerul de Finanţe, pentru înaintarea la nivelul Guvernului", a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. De asemenea acesta a afirmat că Guvernul va susţine toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraţilor afectaţi de evoluţiile de pe piaţa Răspunderii Civile Auto.

    Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că ASF ştia de situaţia Euroins şi că, în urma deciziei de retragere a autorizaţiei asiguratorului, întreaga conducere a autorităţii trebuia demisă.

    "ASF i-a lăsat pe cei de la Euroins să acţioneze cum vor, pentru că nu putem vorbi despre un vid de reglementare. Puţine zone din economie sunt reglementate atât de puternic ca zona financiară. ASF are dreptul să dea afară directori din companiile de asigurări - amintiţi-vă de cazul Raluca Ţintoiu; Autoritatea are puteri extraordinare. Cei de acolo au lăsat să funcţioneze în piaţă scheme piramidale, în care au fost vândute la suprapreţ poliţe RCA. Euroins încasa din vânzări între 1,2 milioane şi 2 milioane euro pe zi. Ce făcea cu banii aceia, nu se ştie, dar vedem că nu plătea despăgubiri. Nu ştiu dacă ASF i-a lăsat să acţioneze aşa, din incompetenţă, din prostie, din cârdăşie sau din corupţie. Cert este că gaura de 400 milioane euro va fi plătită tot de cetăţeni. Trebuie dată afară toata conducerea ASF şi pusă o conducere care să reformeze din temelii instituţia şi să fie legate salariile conducerii de performanţă. Ai o companie mare care dă faliment, ţi se taie jumătate din salariu. Nu este posibil să ai venituri imense aşa cum au oamenii aceştia şi să nu faci nimic, să ai 16 salarii pe an cum au cei din ASF. Practic ASF nu este în acest moment un reglementator în România, ci un program de muncă excepţional de bine plătit, în care angajaţii nu fac nimic, nu monitorizează şi nu supraveghează nimic, nu iau decizii, ci doar încasează salarii mari" a declarat Claudiu Năsui.

    COTAR: "Inevitabilul s-a produs. Euroins e în insolvenţă"

    Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) a afirmat, într-un comunicat de presă, că insolvenţa Euroins România era inevitabilă, amintind că au atras atenţia asupra situaţiei Euroins înca din anul 2022.

    "Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) a avertizat, printr-un comunicat, Guvernul şi Parlamentul României, din 19.05.2022, că Euroins o ia pe urmele City Insurance: achita, de anul trecut, sub 10% din reparaţii, avea deja peste 50.000 de procese şi nu respecta hotărârile judecătoreşti. De la acea dată îi lipseau circa 250 de milioane de euro din conturi! ASF ne-a ignorat total, deşi noi am propus o soluţie care ar fi salvat pe toate lumea de la situaţia de astăzi: controlul ASF asupra asigurătorului. Se putea face, fără a-l băga în insolvenţă. Nu s-a dorit" se arată în comunicatul COTAR..

    "COTAR constata, de anul trecut, că Euroins pretinde că ar achita despăgubirile de daună în 5 zile de la depunerea cererii de plată, la fel cum proceda City Insurance. Autoritatea de Supraveghere Financiară a ştiut de la început ceea ce am dezvăluit şi noi, dar şi presa, în zeci de comunicate şi zeci de anchete publicate de jurnalişti. La fel ca în cazul celorlalte situaţii de insolvenţă, ASF a susţinut contrariul până în momentul declarării insolvenţei. Dar pe cine ajută şi pe cine păgubeşte această situaţie?" mai spun reprezentanţii COTAR.

    Potrivit comunicatului, membrii COTAR aveau deja de anul trecut mii de acţiuni în instanţă împotriva Euroins, în multe cazuri societatea de asigurări refuzând să respecte hotărârile instanţelor de judecată şi ajungând să fie executată silit săptămânal.

    "ASF trebuia să vadă măcar faptul că de multe ori executorii judecătoreşti găseau goale conturile asigurătorului, ceea ce ne-a dovedit că societatea Euroins nu îşi constituise rezerva de daună, conform legii. Anul trecut, în luna mai, i-am solicitat public domnului Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF, persoana direct responsabilă de supravegherea sectorului de asigurări din România, să precizeze dacă societatea Euroins şi-a constituit conform legii rezerva de daună pentru pretenţiile formulate în instanţă. Societatea de asigurări Euroins avea conturile poprite săptămânal, iar executorii ne transmiteau de multe ori că executarea silită a companiei a eşuat, pe motiv că nu avea bani în conturi. De aici reieşea clar faptul că societatea Euroins era protejată de cei care ar fi trebuit s-o verifice" scriu cei de la COTAR.

    "Avem un deja-vu cu City Insurance. Am aşteptat în toată această perioadă lămuriri din partea domnului Cristian Roşu, care probabil se bazează în continuare pe sprijinul politic şi pe lipsa de reacţie a organelor de cercetare şi investigare. Exact la fel a procedat şi în cazul City Insurance. Noi am anunţat şoferii din România că şansele să fie loviţi în trafic de către un asigurat al societăţii Euroins sunt de aproape 40%, iar sumele de plată despăgubite de societate nu acopereau, încă de la începutul anului trecut, nici măcar jumătate din TVA-ul facturii de reparaţie. La fel de grav este faptul că prin multiple mecanisme şi practici ilicite, Euroins încerca să influenţeze în mod nepermis conduita păgubiţilor, pentru a-i determina pe aceştia să opteze pentru repararea maşinilor în unităţi agreate de asigurator, care nu sunt interesate să respecte drepturile păgubiţilor aşa cum sunt ele prevăzute de lege. Spre exemplu, este de notorietate că Euroins achita cu prioritate reparaţiile provenite de la astfel de service-uri agreate, ceea ce reprezintă o gravă discriminare şi o încălcare flagrantă a legii, care dă dreptul păgubitului să beneficieze de acelaşi tratament, indiferent de unitatea reparatoare aleasă" au conchis reprezentanţii COTAR.

    UNSAR: Poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile încă 90 de zile

    Poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, a afirmat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, într-un comunicat remis redacţiei.

    Astfel, şoferii care aveau poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

    "În primul rând: poliţele de asigurare încheiate de clienţi la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, şoferii care aveau poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

    În al doilea rând: în ceea ce îi priveşte pe păgubiţii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliţă RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiţi în baza acesteia, în limitele şi termenele stabilite de legislaţia în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

    Având în vedere falimentele care au marcat în ultimii ani anumite societăţi axate pe zona asigurărilor obligatorii RCA, ne exprimăm încrederea că autorităţile statului vor găsi nu numai cauzele care au condus la aceste evoluţii, ci şi căile de a preîntâmpina astfel de situaţii pe viitor, inclusiv o analiză detaliată şi imparţială a întregului context legislativ specific RCA.

    Este însă important de punctat că problemele din zona RCA nu se regăsesc şi în cazul altor tipuri de asigurări. Astfel, industria de asigurări înglobează mult mai multe segmente, precum asigurările de viaţă, sănătate, de bunuri şi proprietăţi, locuinţe şi nu numai, reprezentând un pilon important al economiei româneşti. Per ansamblu, în ciuda acestor situaţii cu care s-a confruntat, industria de asigurări a rămas alături de clienţi de-a lungul timpului, plătind în fiecare zi calendaristică despăgubiri de circa 3,7 milioane EUR şi gestionând aproape 16 milioane de poliţe" se arată în comunicatul UNSAR.

    De asemenea, UNSAR a emis un ghid informativ pentru asiguraţii Euroins. Ghidul poate fi descărcat din ataşamentul articolului.

    Opinia Cititorului ( 26 )

    1. Nasui are dreptate. Piata asigurarilor este bine legiferata si ASF are multe puteri. PSD invoca vid legislative ca sa le gaseasca scuze incapabililor din consiliul de administratie al ASF numiti de ei. Nu e vid legislativ e prostie pura si coniventa cu faptuitorul.

      1. L-am văzut aseară la TV pe Valentin Ionescu Directorul din ASF direct responsabil cu Supravegherea in Asigurări. Explica cum a avut nevoie de 3 ani sa finalizeze o investigatie. Penibil! Dacă ești profesionist și aplici legea cu buna credință și 3 luni e mult. Dacă a fost doar prost Valentin Ionescu risca puscaria pentru abuz in serviciu, dar dacă a acționat in aceasta maniera intenționat, întra in concurs și aprijinirea unui grup infractional organizat.

        Ionescu e unul din coruptii de la ASF care trebuie sa faca puscarie. Acest ionescu spune ca a facut investigatie 3 ani! In timpul investigatiei deficitul de SCR a tot crescut pana la 400 de milioane de euro. Daca mai investiga un an se ajungea la 600 de milioane. Ce supraveghere este asta? Ionescu la puscarie pentru coruptie si prostie. Tot ce va plati statul sau FGA sa se impute incompetentului de Ionescu si de Marcu si Rosu. Poprire pe conturile alea babane si sechestru pe avere!

      foarte inspirat filmuletul. marcu nu are caracter si nici creier. o paiata

      1. Excelent! Asta este Marcu!

      O radiografie perfecta a situatiei

      ASF și POLITICUL DIN ROMANIA , si-au bătut joc de piață de asigurări din România. Prin acțiunile lor, au reușit sa crească cu 240% cheltuielile proprietarilor de autovehicule. BRAVO INCOMPETENTILOR!!!! BRAVO PRESEDINTELUI ROMANIEI! BRAVO PSD CA AI REUSIT SA TEPUIESTI ROMANIA A 2 OARA!!!! BRAVO.......

      ha ha si ziceau unii ca doar dl. Putin face operatiuni speciale.

      Pai asta ce credeti ca e??? Doar o alta operatiune speciala a MAPN.............. :)))) 

      Doar ca nu curge sange, ca la rusi.  

      Sunt inca multe firme medii si mari in Romania care sunt crescute asa, de forma, pentru a fi "doborate" ulterior. 

      Desteapta-te romane din somnul...................

      1. Daca nu vrem măriri de taxe cumva trebuie scos banii din buzunar. Iar cu RCA-ul asta majorat tocmai s-au scos in plus vre-o 500M euro.

      31% cota de piata wow , 31% din romani au polita la euroins

      1. nu, 31% dintre romanii asigurati

        da

      hai cu rca 600-1000 euro, o tara ca afara cu preturi derizorii nu se poate :)

      Excelent scris

      Nu ajunge că avem venituri mici, ne și mai fura cu sprijinul politicienilor. Bine că suntem un popor docil, niste sclavi moderni, bine ca acceptam r.hatul când este împachetat și parfumat bine.

      1. Dar sa votam in continuare PSD-PNL-UDMR, ca o sa ne dea...ce ne dau de 30 de ani.

        Atunci propun sa votam usr si aur, cea mai buna coalitie politica :) ;) !!!!

      Euroins nu e vinovata. A activat intr-o piata permisiva si si-au facut de cap. Pai daca s-a putut de ce nu? De la primele incalcari ale SCR si MCR, ASF tb sa le retraga licenta. Ce a facut ASF? I-a lasat sa functioneze bine merci. PAI ce zice legea? ASF nu aplica legea? Daca n-a aplicat legea, atunci LA PUSCARIE sa stea si sa li se confiste averile alea nesimtite stranse din salariile nesimtite platite de noi.

      1. Corect!

      NU UITATI CA PRESEDINTELE ROMANIEI A FOST IN ACEEASI SAPTAMANA IN BULGARIA LA DISCUTII!!! CONCLUZIA ESTE CA ASF A LASAT EUROHOLD SA ISI RETRAGA 200 MIL EURO DIN EUROINS ROMANIA ( IN BAZA CONTRACTULUI CU EUROINS RE). ASADAR, A FOST ESTE UN FALIMENT AGREEAT DE BG SI ROMANIA! PRACTIC AM FINANTAT STATUL BG IN REALIZAREA OBIECTIVELOR PENTRU ADERAREA LA SHENGEN!!!! EUROHOLD DETINE 40% DIN PIATA DE ENERGIE A BULGARIEI, PRESEDENTIA ROMANIEI SE LAUDA CA A INCHEIAT UN PARTENERIAT SRATEGIC INCLUSIV PE ENERGIE. NU ESTE CLAR????? S-A VOIT INSOLVENTA, DAR PRETUL ESTE DE 600 MIL EURO!!!!BANI PLATITI DE STATUL ROMAN PRIN CAPITALIZAREA FGA!!!!! CASTIGA PSD prin rețeaua de service uri pe care o controlează!!!!! Concluzia este ca populația României va plăti tot! Seara pla Uță cititorilor!

      1. De aici sa vina obraznicia lui Marcu, Rosu si Ionescu incompetentii care tipa la tv ca ei si-au facut treaba cand ei baga faliment e pe banda rulanta? Chiar daca e cum zici parca tot ar merge o puscarie mica pentru cei 3 idioti. 4-5-6 ani si banii inapoi. Revocati urgent de parlament!

        ROSU, mai mult decât sa-i facă gunoaie pe cei 570 angajați, nu a fost în stare sa facă nimic. ESTE PAPITOIUL PSD! CLAR CA PSD A PROMIS INCA UN MANDAT PNL ULUI LA. ONDUCEREA ASF! CEEA CE TREBUUE SA INTELEGEM ESTE CA SINGURUL DIN ROMANIA CARE MAI ARE CAPA ITATEA DE A CONDUCE ROMANIA ESTE UN NATONALIST CARE A IESIT DUN MIZERIA PILITICULUI. EXEMPLU Cristian Diaconesu!!!!! DACA NU MAI SUNT BANCI IN ROMANIA DE FALIMENTAT, AU TRECUT LA PIATA ASIGURARILOR, UN CARITAS PENTEU SERVICR URILE PATRINATE DE PSD SI COTAR ( marea adunătură se camionagii și mecani în auto)!!!!!

        Rosu este un ghertoi incompetent corupt. Marcu este un securist grobian cu creier de bibilica. De ce ii suporta angajatii ASF si nu ies sa spuna tot ce stiu despre musamalizarile din asigurari si despre inactiunea criminala a consiliului de conducere a ASF? Macar unii sa aiba putina demnitate. Ce cauta securistul Voinescu la ASF. Daca cu el acolo (sau tocmai de aceea) incapabilii aia nu au fost in stare sa vada ca Euroins nu are solvabilitate, inseamna ca si el e la fel de incompetent si complice. Ce fauna!

      in sfarsit un articol concret care spune lucrurilor pe nume fara un mesaj isteric

      Desființați ASF. Acolo este buba!

      Nu stiu cum au fost despagubiti unii, dar eu, prin natura domeniului in care activez , pot sa zic SIGUR, ca in toate dosarele de dauna pe care le-am deschis la Euroins,(si au fost multe!), banii au fost primiti intre 3 si 14 zile. Avand in vedere ca acum multi ani asteptai dupa bani si 6 luni, nu inteleg de ce au pus tunurile pe ei! Atelierele auto care umfla pretul, si foarte multe procedeaza asa, normal ca au dificultati in recuperarea banilor...

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    fngcimm.ro
    danescu.ro
    raobooks.com
    boromir.ro
    Mozart
    Schlumberger
    chocoland.ro
    arsc.ro
    domeniileostrov.ro
    leonidas-universitate.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    20 Dec. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9764
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
    Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    erfi.ro
    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    petreceriperfecte.ro
    novaplus.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb