Consilierii demisionari PSD: Îi dăm cadou lui Adriean Videanu, de Ziua Bucureştiului, tot CGMB

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 21 septembrie 2007

Părerile sunt împărţite. Prin această demisie va avea sau nu Bucureştiul de suferit?

Părerile sunt împărţite. Prin această demisie va avea sau nu Bucureştiul de suferit?

Consilierii municipali ai PSD, cu excepţia lui Liviu Goncea şi Mihai Voicu, şi-au prezentat ieri demisiile din cadrul CGMB. Cu această ocazie, social-democraţii au declarat că demisionează din funcţii pentru a se delimita de acţiunile de la Primăria Capitalei, promovate de primarul general, democratul Adriean Videanu. "Traian Băsescu ne-a cerut tot Consiliul General, astăzi, de Ziua Bucureştiului, îi vom da tot Consiliul General, mai precis lui Adriean Videanu", a declarat, consilierul PSD, Dan Tudorache, la şedinţa extraordinară a CGMB, citat de Rompres.

El a adăugat că nu se pot face speculaţii că social-democraţii au demisionat mult prea târziu, afirmând că reprezentanţii PD şi PNL mai au un an la dispoziţie şi "pot să facă şi lucruri bune, nu doar rele, cum au făcut până acum".

Consilierul PC Victor Adâr a apreciat însă că demersul PSD este "o greşeală politică". "Trebuie să rămâi pe câmpul de bătălie ca să te lupţi ca să îndrepţi poate nişte lucruri pe care tu le consideri că nu sunt normale. Este o opţiune politică a dânşilor, pe care o respect", a spus Adâr.

Liderul consilierilor PNL, Antonel Tănase, a spus că prin demisia consilierilor PSD nu va avea de câştigat nici CGMB, dar nici bucureştenii. "Gestul este unul gratuit. După ce se ia act de demisie, se schimbă cvorumul şi va fi mai uşor pentru Executiv să treacă proiectele.Dacă pleacă cei 12 consilieri, în CGMB vor rămâne 43 de consilieri, ceea ce va însemna că pot trece şi proiectele care au nevoie de jumătate sau două treimi din voturi", a declarat Tănase.

În context, consilierul PD, Stelică Constantin, a adăugat că demisia consilierilor PSD va eficientiza activitatea Consiliului General şi va debloca proiectele de dezvoltare a Bucureştiului. După demisia de ieri a consilierilor PSD din cadrul CGMB rămân în Consiliu 45 de membri. În aceste condiţii, proiectele care vizează patrimoniul municipalităţii au nevoie de votul a 30 de membri, restul proiectelor având nevoie de 24 de voturi. CGMB este format acum din 22 consilieri PD, 14 consilieri PNL (dintre care şase sunt la PLD), patru PRM, trei PC şi doi PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb