Consilierul primarului Sectorului 1, reţinut pentru luare de mită

Elena Deacu
Anticorupţie / 6 august 2015

Procurorii DNA i-au reţinut, pentru 24 de ore, pe consilierul primarului de la Sectorul 1, Răzvan Iordan, şi pe un director din cadrul Direcţiei Inspecţie a Primăriei Sectorului 1, Dan Toma, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2010, Răzvan Iordan, în calitate de director al Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti şi Dan Toma, şef birou în cadrul aceleiaşi direcţii, au pretins şi primit, în două, respectiv în trei rânduri, sume de bani cuprinse între 15.000 euro şi 70.000 euro, pe care le-au împărţit, de la doi oameni de afaceri. În schimbul acestor bani, cei doi trebuia să dispună întocmirea şi semnarea proceselor verbale de recepţie a unor lucrări de construcţie.

În concret, în cursul anului 2006, firma administrată de un om de afaceri a edificat o construcţie compusă din parter si 3 etaje situată în municipiul Bucureşti, sector 1.

La terminarea lucrării era necesară întocmirea unui proces verbal de recepţie a lucrării, recepţie ce se efectua si semna, inclusiv de către un reprezentant al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Efectuarea recepţiei lucrării în prezenţa reprezentantului primăriei era o etapă absolut necesară intabulării şi deschiderii rolului fiscal pentru imobilul edificat, fără de care vânzarea ulterioară nu era posibilă.

Din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, responsabili pentru aceste activităţi erau Răzvan Iordan, director al Direcţiei Inspecţi,e şi Toma Dan, şef Birou recepţii şi regularizări taxe, din cadrul Direcţiei Inspecţie.

Aceştia au condiţionat recepţionarea lucrării mai sus menţionate, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro.

După mai multe intervenţii efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, aceştia au acceptat ca suma plătită să fie în valoare de 15.000 euro. Astfel, în cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis, prin intermediari, suma de 15.000 euro, funcţionarilor primăriei, Răzvan Iordan şi Dan Toma, care au împărţit banii

În cursul anului 2008, cei doi, prin intermediul unui subordonat, au condiţionat recepţia lucrărilor executate la un imobil compus din parter şi 7 etaje, situat în mun. Bucureşti, sectorul 1, de plata sumei de 70.000 euro. Banii au fost plătiţi de un reprezentant al antreprenorului, în aceeaşi modalitate, prin intermediari, funcţionarilor primăriei, celor doi.

În cursul anului 2010, în contextul efectuării unor lucrări de construcţii la un imobil compus din parter şi 3 etaje, pentru recepţia lucrărilor efectuate, Dan Toma, la acel moment director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Inspecţie, a pretins 15.000 euro, de la administratorului firmei de construcţii. În perioada imediat următoare, omul de afaceri i-a remis funcţionarului primăriei, Dan Toma, prin intermediar, suma de 15.000 euro, în scopul întocmirii şi semnării procesului verbal de recepţie a lucrării de construcţie.

Cei doi urmează să die prezentaţi ,mâine, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb