Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea de către Nextebank a Băncii Carpatica

A.L.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 martie 2016

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea de către Nextebank a Băncii Carpatica

Actualizare 16:32

Banca Comercială Carpatica (BCC) transmite că preluarea pachetului de 55% din acţiunile BCC de către Nextebank reprezintă "o mai bună capitalizare a băncii şi creează premisele unei dezvoltări durabile", potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Banca Comercială Carpatica se află într-o nouă etapă de dezvoltare şi consolidare, în urma preluării unui pachet de aproape 55% din acţiunile BCC de către Nextebank S.A., banca deţinută de către Emerging Europe Accesion Fund («EEAF»).(...) Acest lucru înseamnă o mai bună capitalizare a băncii şi creează premisele unei dezvoltări durabile, primii beneficiari fiind clienţii noştri. Achiziţia de către Nextebank a fost aprobată recent şi de Consiliul Concurenţei, iar începând cu data de 02.03.2016, acţionarul majoritar, Nextebank S.A., a lansat o oferta publică de preluare obligatorie a acţiunilor emise de BCC, proces aflat în derulare până la dată de 22.03.2016. Asigurăm clienţii cu privire la faptul că managementul băncii şi noua structura a acţionariatului sunt angajaţi în procesul strategic de repoziţionare a băncii şi de administrare în condiţii de siguranţă a resurselor atrase de la clienţi", precizează BCC în comunicat.

(S.A.)

------------

Consiliul Concurenţei a aprobat concentrarea economică care se va realiza prin preluarea de către Nextebank SA a Băncii Comerciale Carpatica SA, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În data de 1 martie 2016, Nextebank a informat Banca Comercială Carpatica cu privirre la răspunsul pe care aceştia l-au primit din partea Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte decizia de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată prin dobândirea controlului unic direct asupra Băncii Carpatica şi indirect, asupra Imobiliar Invest SRL, SSIF Carpatica Invest şi SAI Carpatica Asset Management SA de către Nextebank, constatând că, deşi operaţiunea cade sb incidenţa legii, nu există îndoieţi serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal", se arată în decizia Consiliului Concurenţei.

La finalul lunii ianuarie, Nextebank a finalizat achiziţia unui pachet majoritar de peste 54,79% din acţiunile Băncii Comerciale Carpatica, prin cumpărarea unui pachet de la mai mulţi acţionari şi subscrierea în cadrul procesului de majorare a capitalului social.

Conform legii pieţei de capital, un acţionar care depăşeşte pragul de deţinere de 33% din capitalul unui emitent este obligat să lanseze o ofertă publică de preluare obligatorie, adresată celorlalţi acţionari.

Preluarea Carpatica s-a realizat în urma obţinerii aprobărilor relevante din partea Băncii Naţionale a României şi Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi alţi patru acţionari ai Băncii Comerciale Carpatica (BCC), acţionând în mod concertat cu acesta, au vândut Nextebank 20% din titlurile BCC pentru 23,12 milioane de lei.

Nextebank SA este deţinută, începând cu 30 aprilie 2014, de către Emerging Europe Accesion Fund. EEAF este un fond de private equity care succede fondului de investiţii Balkan Accession Fund şi are majoritar investitori instituţionali: Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul European de Investiţii (EIF), Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Regiunii Mării Negre, DEG - parte a grupului bancar german KFW.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb