Consiliul Concurenţei analizează piaţa imobiliară

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 10 aprilie 2008

Consiliul Concurenţei efectuează o analiză pentru cunoaşterea pieţei imobiliare şi a serviciilor conexe tranzacţiilor imobiliare. "Având în vedere importanţa deosebită a pieţei imobiliare pentru economia naţională şi pentru majoritatea consumatorilor români, demersul Consiliului Concurenţei are ca obiective principale analizarea structurii pieţei şi a mecanismelor în baza cărora funcţionează aceasta, identificarea şi corectarea eventualelor disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială pe pieţele serviciilor conexe tranzacţiilor imobiliare, precum şi stimularea transparenţei pe această piaţă prin informarea opiniei publice în legătură cu concluziile raportului de investigaţie", a declarat domnul Gheorghe Oprescu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Această modalitate specială de investigare a unui întreg domeniu din economie reprezintă echivalentul "anchetelor sectoriale" utilizate de Comisia Europeană.

Conform estimărilor, bunurile imobiliare reprezintă între jumătate şi două treimi din averea totală a majorităţii economiilor europene. În plus, cea mai importantă tranzacţie financiară pe care un consumator obişnuit o va efectua în decursul vieţii sale o reprezintă vânzarea/cumpărarea unei

locuinţe. În acest context, costurile asociate tranzacţiilor imobiliare, calitatea serviciilor notariale, de intermediere, cadastrale etc. şi modul în care acestea influenţează preţul final al tranzacţiei prezintă importanţă atât pentru Comisia Europeană, care a dat publicităţii recent un studiu în acest sens, cât şi pentru autoritatea naţională de concurenţă.

Studiul comandat de Comisia Europeană pe piaţa serviciilor conexe tranzacţiilor imobiliare a fost întocmit de patru universităţi şi institute din Uniunea Europeană. Această cercetare de piaţă a vizat 21 state membre UE (România nu a făcut parte din acestea), reprezentând mai multe tipuri de sisteme legislative în domeniul tranzacţiilor imobiliare, şi a fost dată publicităţii în ianuarie 2008. Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate sau potenţial afectate să comunice informaţiile de care dispun în legătură cu activitatea de tranzacţionare a bunurilor imobiliare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb