Consiliul de Administraţie al CNIR a aprobat lansarea licitaţiei pentru construirea Drumului Expres Focşani-Brăila

R.S.
Miscellanea / 29 august

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (Sursa foto: Facebook/ Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere)

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (Sursa foto: Facebook/ Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere)

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere a aprobat lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Focşani-Brăila (indicativ DEx 6). Acesta este primul proiect de infrastructură mare pe care CNIR îl va lansa în licitaţie, valoarea estimată a investiţiei fiind de aprox. 5 miliarde lei (fără TVA), a anunţat Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere printr-o postare pe Facebook.

Drumul Expres Focşani-Brăila va avea o lungime de 73 kilometri, iar durata contractului va fi de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie. Drumul Expres va avea două benzi pe sens, acostament consolidat şi parapete de beton tip New Jersey pentru zona mediană. Pe traseu sunt prevăzute şase noduri rutiere şi 57 de structuri (poduri şi pasaje).

Drumul Expres Focşani-Brăila va asigura legătura între Autostrada Moldovei Ploieşti-Paşcani (A7), Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galaţi (DEx 6), Tulcea şi Constanţa. În punctajul pentru licitaţie, CNIR a inclus criterii sociale (angajarea forţei de muncă din plan local) şi pentru protecţia mediului. Sursa de finanţare este asigurată din Fonduri Europene, Programul Transport 2021-2027.

Sectorul Focşani-Brăila face parte din proiectul denumit generic ,,Milcovia Expres", inclus în MasterPlanul General de Transport al României pentru legătura Focşani-Galaţi-Giurgiuleşti, asigurând baza necesară cererii de transport în creştere şi un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb