Consiliul Judeţean Vîlcea a aprobat protocolul de repornire a Uzinelor Sodice Govora

Ziarul BURSA #Companii / 20 ianuarie 2005

Consiliul Judeţean (CJ) Vîlcea a aprobat, marţi, protocolul încheiat la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), avînd drept scop repornirea activităţii Uzinelor Sodice Govora (USG), transmite Rompres. Aprobarea protocolului în cadrul Consiliu-lui Judeţean Vîlcea a fost necesară deoarece acesta este unicul acţionar al societăţii CET Govora. Conform documentu-lui aprobat, CET Govora urmea-ză să reia livrările de abur tehnologic către USG, care au fost întrerupte pe 3 ianuarie pe fondul blocajului la care se ajunsese în relaţiile dintre cele două părţi. La acea dată, USG înregistra datorii neachitate la CET Govora în valoare de peste 270 miliarde lei, datînd din perioada 23 decembrie 2002 - 31 decembrie 2004. Concomitent, CET Govora refuza să semneze actul de predare către AVAS a unui număr de peste 17 milioane de acţiuni USG rezultate prin convertirea unei creanţe anterioare în valoare de peste 426 miliarde lei.

Oprirea activităţii USG la în-ceputul acestui an, ca urmare a sistării livrărilor de la CET, a dus la trimiterea în şomaj tehnic a circa 1.100 de angajaţi, punînd în pericol, simultan, activitatea societăţii Oltchim, unul dintre beneficiarii USG. De asemenea, pe termen mediu şi lung, situaţia ar fi afectat şi societatea CET Govora, rămasă fără beneficiarul a circa 30% din aburul tehnologic furnizat de ea pe platforma chimică a municipiului Rîmnicu Vîlcea.

Protocolul încheiat la AVAS prevede eşalonarea datoriilor cu-rente ale USG faţă de CET pînă la 31 decembrie 2005, cu scadenţe în februarie, octombrie şi decembrie. Cea mai mare parte a plăţilor se va face prin bilete la ordin emise de Oltchim în contul mărfii pe care urmea-ză să o primească de la USG, res-pectiv dioxid de carbon, var industrial şi carbonat de sodiu, acţionarul BegaCom urmînd să achite 30 de miliarde de lei pînă pe 17 februarie.

Potrivit preşedintelui CJ Vîlcea, Dumitru Buşe, "concomitent cu recuperarea datoriei, CET Govora va transmite AVAS acţiunile dobîndite la USG, ur-mînd să primească circa 95 de miliarde lei de la BegaCom, diferenţa pînă la suma de 426,482 miliarde lei rămînînd a fi suportate prin ajutoare de stat acordate de Ministerul Finanţelor".

Protocolul a fost semnat, luni seara, de preşedintele AVAS Mircea Ursache, de reprezentanţii societăţilor BegaCom, CET Govora, USG şi Oltchim, precum şi de Dumitru Buşe, preşedintele CJ Vîlcea, de Anuţa Handolescu, prefectul judeţului Vîlcea, şi de Mircea Gutău, primarul muunicipiului Rîmnicu Vîlcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb