Constantin Hogea, primarul din Tulcea, plasat în arest la domiciliu

Elena Deacu
Anticorupţie / 24 iulie 2015

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, aflat în arest preventiv de aproape două luni, va fi plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, începând de pe 28 iulie.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins vineri contestaţia DNA la măsura arestului la domiciliu luată miercuri de magistraţii Tribunalului Galaţi faţă de Constantin Hogea, informează Agerpres.

"A fost respinsă contestaţia la măsura arestului la domiciliu. Decizia este definitivă", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, Cosmin Mihăilă.

Tribunalul Galaţi a decis miercuri luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de Constantin Hogea pentru o durată de 30 de zile, de la data de 28.07.2015 la data de 26.08.2015 inclusiv. Constantin Hogea este obligat, potrivit hotărârii instanţei Tribunalului Galaţi, ca, pe durata acestei măsuri, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. De asemenea, el nu are voie să comunice direct sau indirect, cu inculpaţii, suspecţii ori martorii din acest caz, cu excepţia inculpatelor Hogea Valeria şi Hogea Sorina-Ioana, să nu comunice nici cu funcţionarii publici, personalul contractual sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul Primăriei municipiului Tulcea ori a Consiliului Local Tulcea, dar nici cu salariaţii sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul SC Coral SRL Tulcea.

În cazul în care Constantin Hogea va încalca măsurile sau obligaţiile ce-i revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu arestul preventiv. Instanţa a mai stabilit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea ca organ de supraveghere a respectării obligaţiilor.

DNA a pus în mişcare acţiunea penală pentru luare de mită pe 29 mai în cazul lui Constantin Hogea, acesta fiind acuzat că a emis autorizaţia de construire a unui bloc lângă obiective cu regim special, fără a se fi obţinut avizele prealabile, edilul primind în 2009 un apartament de trei camere.

Potrivit procurorilor fiica şi soţia primarului au încheiat cu administratorul firmei care construia blocul un contract de vânzare cumpărare, în care au atestat în mod mincinos faptul că contravaloarea locuinţei fusese achitată anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb