Construcţia pasajului suprateran Basarab mai are de aşteptat. Proiectul a fost amînat în şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Deşi în sală se aflau 53 de consilieri, în urnă nu au fost găsite decît 36 de buletine de vot. Conform legislaţiei, acest număr nu reprezintă cele două treimi necesare pentru validarea votului. Cei care nu şi-au depus buletinele de vot au fost consilierii PSD. Deşi nu au mai părăsit sala, aceştia au anunţat, încă de la începutul lucrărilor, că nu îşi vor depune buletinele în urnă. Preşedintele de şedinţă a precizat că acest gest echivalează cu absenţa celor care nu au vrut să voteze, iar cei care mai aveau deja două absenţe vor fi propuşi pentru eliminarea din consiliu.
Traian Băsescu, primarul Capitalei, a rămas surprins de gestul PSD. Domnia sa tocmai avusese o întîlnire, la finele săptămînii trecute, cu premierul Adrian Năstase, în care acesta i-a promis că îl va susţine în realizarea mai multor proiecte printre care şi pasajul Basarab. Primarul general crede că învoiala cu primul ministru a fost încălcată din cauza "unor interese financiare". Traian Băsescu a încercat încă o dată să convingă consilierii şi opinia publică de necesitatea realizării acestui proiect. Domnia sa consideră că, dacă pasajul nu va fi construit, atunci "Bucureştiul se va sufoca în 3 maxim 4 ani". Începerea lucrărilor, susţine primarul Capitalei, trebuie urgentată, întrucît numai construcţia propriu-zisă va dura doi ani. Traian Băsescu a ţinut să precizeze că pasajul de la Basarab nu poate fi materializat decît în varianta de suprafaţă. Din punct de vedere tehnic, a explicat domnia sa, "soluţia subterană este imposibil de realizat".
În sala de şedinţă a consiliului municipal au fost prezenţi şi reprezentanţi ai locuitorilor din zona în care urmează să se contruiască pasajul. Aceştia au solicitat primarului general să renunţe la implementarea proiectului în cauză. Cetăţenii de la Basarab cred că prezenţa unui pasaj în vecinătatea locuinţelor le va afecta sănătatea. Aceştia susţin că au strîns, în numai o zi, peste 1.000 de semnături împotriva proiectului.