Continuă audierile în dosarul stenogramelor

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 25 august 2005

Deputatul liberal Cristian Boureanu a fost audiat, ieri, de procurori în calitate de martor, în dosarul stenogramelor PSD. Cu această ocazie, domnia sa a declarat că a dat procurorilor o serie de amănunte privind modul în care a intrat în posesia acestor stenograme. "Eu am intrat în posesia stenogramelor de la cei de la Agenţia Romnet, agenţie unde la momentul respectiv eram acţionar majoritar. Stenogramele au fost puse pe site, nu de agenţia Romnet, ci de cei care au fost sursa acestor stenograme. Eu, personal, nu ştiu sursa, dar vă pot spune că este credibilă", a spus Boureanu, care consideră că stenogramele au un conţinut real. "Cercetarea de la Parchet se referă la punerea în practică a unor ameninţări sau acţiuni prezente în acele stenograme, din acest punct de vedere Parchetul va trebui să stea de vorbă mai mult cu cei care sînt nominalizaţi acolo", a ţinut să precizeze Cristian Boureanu.

Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, săptămîna trecută, că a început urmărirea penală în dosarul privind stenogramele PSD faţă de foştii vicepreşedinţi ai Partidului Social Democrat Rodica Stănoiu şi Florin Georgescu. Potrivit documentelor prezentate în presă drept stenograme ale şedinţelor PSD, Rodica Stănoiu ar fi afirmat că ar fi aşteptat "undă verde" pentru ca Traian Băsescu şi alte persoane să fie anchetate.

În ceea ce-l priveşte pe Florin Georgescu, potrivit documentelor apărute în mass-media, acesta ar fi vorbit în cadrul şedinţelor PSD despre faptul că preşedintele Curţii de Conturi "nu ar mai asculta de directivele partidului".

Dosarul stenogramelor PSD a fost înregistrat la începutul anului 2005 la Parchetul instanţei supreme, după ce a fost primit un denunţ semnat de mai multe organizaţii civice cu privire la eventuale fapte de corupţie ce ar fi reieşit din stenogramele unor şedinţe ale Delegaţiei Permanente a PSD. În acest dosar au mai fost audiaţi Dan Matei-Agathon, Dorina Mihăilescu, Florin Georgescu, Şerban Mihăilescu şi Cozmin Guşă.

PSD declara, în urmă cu o săptămînă, că redeschiderea de către Parchetul General a cazului stenogramelor înseamnă "o implicare periculoasă a unei instituţii fundamentale a statului de drept în conflictul politic dintre partide". Partidul Social Democrat susţine, în continuare, că "aşa-zisele stenograme nu există" şi că această formaţiune nu a folosit niciodată şi nici nu va folosi o asemenea procedură de înregistrare a şedinţelor organismelor sale de conducere.

"Faţă de precizările noastre iniţiale, din timpul campaniei electorale, nu au intervenit nici un fel de elemente noi, care să conducă la concluzia veridicităţii aşa-ziselor stenograme", au declarat surse din PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb