Contractul colectiv de muncă din media nu va mai fi anulat

V.B.
Media-Advertising #Media-Advertising / 24 noiembrie 2014

Tribunalul Municipiului Bucureşti a respins, pe 20 noiembrie, cererea depusă în 2 aprilie 2013 de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, împotriva Federaţiei MediaSind, a Ministerului Muncii, a Patronatului Romedia şi a Uniunii Naţionale a Patronatului Român, pentru anularea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media.

Instanţa a admis şi cererea Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind pentru sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a Legii nr. 40/2011 (Codul Muncii) şi a Legii nr. 62/2011 (Legea Dialogului Social). "Aceste acte normative au creat un adevărat dezastru pe piaţa muncii, limitând drastic drepturile salariaţilor pe care i-a transformat în sclavi moderni", potrivit unui comunicat al MediaSind trimis astăzi redacţiei.

În temeiul acestei hotârâri, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind face un apel public către toţi angajaţii din mass-media, inclusiv pentru cei din SRR, să solicite în instanţă acordarea sporurilor din Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media pentru ultimii 3 ani. Este vorba despre sporul de fidelitate de 25%, diferenţa de 25% pentru salariul minim pe ramură, coeficienţii de ierarhizare pentru studii, la care se adaugă sporurile prevăzute de Codul Muncii (sporul de vechime).

"FRJ MediaSind reiterează solicitarea făcută clasei politice încă din data de 23 octombrie 2013 de a stopa abuzurile administraţiei Miculescu împotriva angajaţilor din Societatea Română de Radiodifuziune, instituţie publică de interes strategic", conchide comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb