Contractul dintre PRM şi "Arad Communications", sub semnul întrebării

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 2 februarie 2004

Aflat în România ca să finalizeze negocierile pentru campania electorală a PRM, Eyal Arad, preşedintele companiei israeliene "Arad Communications", i-a impus o serie de condiţii liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor. Aceste condiţii, printre care recunoaşterea de către PRM a genocidului şi a pogromurilor antievreieşti, ca parte a Holocaustului, par să stîrnească reticenţa lui Vadim Tudor. "Voi retracta declaraţiile antisemite pe care le-am făcut, dar nu fac aceste lucruri pentru a cîştiga alegerile, ci pentru că m-am schimbat", a declarat liderul PRM, subliniind că relaţia sa cu specialistul israelian nu se rezumă la un contract, ci este o relaţie de prietenie. "Mai mult de 90% din timpul petrecut împreună îl alocăm discuţiilor despre Biblie şi istoria poporului evreu", a afirmat preşedintele PRM.

Cu toată "prietenia" dintre cei doi, Eyal Arad a refuzat să dea ochii cu presa şi să confirme posibilitatea încheierii unui contract. Vizibil supărat, Vadim a făcut presiuni pe lîngă consilierii săi să-l convingă pe Arad să coboare: "Mă fac de rîs în faţa presei, dacă nu coboară", a spus liderul PRM. Pretextul invocat de consilierii săi a fost unul banal - drumul obositor şi întrevederea cu liderii comunităţii evreieşti l-au extenuat pe Eyal Arad. "Ce vă pot spune este că se fac paşi, iar Arad nu a făcut pînă acum opt drumuri pînă la Bucureşti doar ca să vadă gropile lui Băsescu", a declarat Nati Meir, consilierul lui Vadim, care s-a ocupat de negocieri. Surse din PRM ne-au spus că, de fapt, refuzul lui Arad de a da ochii cu presa se explică prin discuţiile încordate şi obositoare pe care acesta le-a purtat cu evreii din România, care încearcă să-l convingă să renunţe la colaborarea cu PRM.

În afară de problemele legate de negocierile cu "Arad Communications", PRM se confruntă cu o altă problemă. Analiştii au remarcat deja că schimbarea imaginii lui Vadim Tudor şi domolirea mesajului său, fac ca acesta să-şi piardă o parte din electoratul tradiţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb