Aflat în România ca să finalizeze negocierile pentru campania electorală a PRM, Eyal Arad, preşedintele companiei israeliene "Arad Communications", i-a impus o serie de condiţii liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor. Aceste condiţii, printre care recunoaşterea de către PRM a genocidului şi a pogromurilor antievreieşti, ca parte a Holocaustului, par să stîrnească reticenţa lui Vadim Tudor. "Voi retracta declaraţiile antisemite pe care le-am făcut, dar nu fac aceste lucruri pentru a cîştiga alegerile, ci pentru că m-am schimbat", a declarat liderul PRM, subliniind că relaţia sa cu specialistul israelian nu se rezumă la un contract, ci este o relaţie de prietenie. "Mai mult de 90% din timpul petrecut împreună îl alocăm discuţiilor despre Biblie şi istoria poporului evreu", a afirmat preşedintele PRM.
Cu toată "prietenia" dintre cei doi, Eyal Arad a refuzat să dea ochii cu presa şi să confirme posibilitatea încheierii unui contract. Vizibil supărat, Vadim a făcut presiuni pe lîngă consilierii săi să-l convingă pe Arad să coboare: "Mă fac de rîs în faţa presei, dacă nu coboară", a spus liderul PRM. Pretextul invocat de consilierii săi a fost unul banal - drumul obositor şi întrevederea cu liderii comunităţii evreieşti l-au extenuat pe Eyal Arad. "Ce vă pot spune este că se fac paşi, iar Arad nu a făcut pînă acum opt drumuri pînă la Bucureşti doar ca să vadă gropile lui Băsescu", a declarat Nati Meir, consilierul lui Vadim, care s-a ocupat de negocieri. Surse din PRM ne-au spus că, de fapt, refuzul lui Arad de a da ochii cu presa se explică prin discuţiile încordate şi obositoare pe care acesta le-a purtat cu evreii din România, care încearcă să-l convingă să renunţe la colaborarea cu PRM.
În afară de problemele legate de negocierile cu "Arad Communications", PRM se confruntă cu o altă problemă. Analiştii au remarcat deja că schimbarea imaginii lui Vadim Tudor şi domolirea mesajului său, fac ca acesta să-şi piardă o parte din electoratul tradiţional.