Contractul pe Dow Jones, în centrul atenţiei pe piaţa futures

DECEBAL N. TODĂRIŢĂ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 iulie 2010

În cea de-a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii de la Bursa din Sibiu, ritmul a fost dictat de cumpărători, aceştia revenind în forţă după scăderile de luni, exploatând reîntoarcerea creşterilor pe aproape toate segmentele pieţei. Lichiditatea a beneficiat şi ea de această direcţie, volumul de transfer crescând cu 23,5 % faţă de ziua precedentă. Aşadar, până la ora 17:15 se putea observa un volum de peste 9000 contracte cu o valoare de 35,6 milioane de lei.

După ce ultimele sesiuni au atras atenţia, în special, prin prisma evoluţiei şi lichidităţii perechii EURO/RON, ziua de marţi s-a remarcat mai ales prin evoluţia foarte bună a derivatului pe indicele american Dow Jones Industrial Average denominat în lei care, până la ora 17:15, atrăsese aproape 2700 contracte, încheiate pe fondul unei evoluţii pozitive. În aşteptarea reluă-rii tranzacţionării indicelui Dow Jones pe Wall Street, speculatorii sibieni au anticipat o evoluţie "verde", confirmată la deschiderea bursei americane. De-a lungul zilei, cotaţia DEDJIA_RON a ajuns la creşteri de până la 191 puncte, cumpărătorii putând câştiga până la 42 % într-o singură zi. "Evoluţia din primele minute ale şedinţei de pe Wall-Street indica un optimism puternic pe Dow Jones, astfel că este de aşteptat ca în intervalul orar 16:30 - 19:00, când contractul futures pe Dow de la Sibex se tranzacţionează în paralel cu sesiunea NYSE, să crească atât intensitatea plasamentelor, cât şi cotaţia, bineîn-ţeles, dacă direcţia pozitivă de la americani se menţine", a declarat un broker.

Alături de contractele derivate pe indicele Dow Jones, sesiunea a fost făcută interesantă şi de contractele DESIF5, respectiv de cele pe cursul de schimb EURO/RON. DESIF5 au atras schimburi echivalente cu 5,63 milioane de acţiuni. Scadenţa scurtă (septembrie) a fost cea mai solicitată, preţul de cotare evoluând pe un culoar de 491 puncte, iar cumpărătorii recuperând pierderile din sesiunea anterioară şi intrând chiar pe câştig. DESIF5 septembrie au fost estimate la 1,255 lei, în avans cu 3,04 %.

Raportat la evoluţia euro, după o serie de zile cu scăderi, moneda unică a evoluat pe plus, cu excepţia scadenţei iunie 2011. Pentru septembrie şi decembrie 2010 euro a închis la 4,31 şi 4,36 lei, în urcare cu 0,6 şi1,2 bani. Numărul contractelor EURO/RON realizate a fost de 653.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor DEDJIA, datorită programului de tranzacţionare prelungit pentru contractul futures pe indicele american Dow Jones, care se tranzacţionează până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb