Cooperare CCIR - Ambasada SUA pentru consolidarea legăturilor comerciale bilaterale

R.S.
Politică / 16 iulie

Cooperare CCIR - Ambasada SUA pentru consolidarea legăturilor comerciale bilaterale

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a avut, în data de 15 iulie a.c., o întrevedere oficială cu consilierul economic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, dl. Jessup Taylor, în scopul informării reciproce asupra proiectelor economice comune dintre cele două state, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, "CCIR are o relaţie specială cu Ambasada SUA în România, dovadă stând atât acţiunile comune pe care le întreprindem de mai mulţi ani, şi aici mă refer la seminariile organizate în cooperare cu Biroul FBI şi Camerele de Comerţ judeţene pe teme precum anticorupţie şi securitate cibernetică, dar şi la promovarea diferitelor programe ale SUA pentru stimularea comerţului bilateral şi a investiţiilor, în rândul mediului de afaceri din România. România şi SUA sunt implicate în proiecte de anvergură, cum este cel din domeniul energiei nucleare, deosebit de important pentru creşterea securităţii energetice a României şi a întregii regiuni. Nu în ultimul rând, mai ales având în vedere situaţia geopolitică actuală, parteneriatul strategic a reuşit să confere o altă dimensiune dezvoltării relaţiilor comerciale bilaterale, oferind un grad înalt de siguranţă atât pentru antreprenorii români, cât şi pentru cei americani", a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

La rândul său, dl. Jessup Taylor, a apreciat în mod deosebit cooperarea dintre cele două organizaţii. A felicitat CCIR pentru celebrarea a 160 de ani de la înfiinţarea primelor camere de comerţ din România, perioadă ce coincide cu apariţia altor instituţii importante pentru dezvoltarea economică a ţării noastre. Totodată, consilierul economic al Ambasadei SUA în România a apreciat potenţialul colaborării cu CCIR, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb