Corecţie ex-dividend de 12,09% pentru titlurile Rompetrol Well Services

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 19 iunie 2020

Corecţie ex-dividend de 12,09% pentru titlurile Rompetrol Well Services

Acţiunile Rompetrol Well Services (PTR) s-au corectat, ieri, cu 12,09%, la 0,378 lei, ca urmare a datei ex-dividend pentru distribuţia de 0,0437 lei/titlu, echivalentul la nivel agregat a sumei de 12,17 milioane de lei, ceea ce reprezintă întregul profit realizat anul trecut de divizia de servicii specializate pentru sonde de ţiţei şi gaze naturale a Grupului Rompetrol.

Raportat la cotaţia PTR din data de 17 iunie, ultima zi în care se puteau cumpăra acţiuni Rompetrol Well Services pentru a beneficia de dividende, de 0,43 lei, randamentul brut al dividendului era de 10,16%, în timp ce faţă de ultimul preţ de tranzacţionare din data de 27 aprilie, de 0,39 lei, când dividendul cu plata în 9 iulie a primit undă verde din partea acţionarilor, suma oferea un randament brut de 11,2%.

Propunerea privind alocarea întregului profit al anului trecut venise din partea KJK Balkan Holding, ce deţine 10,68% din capitalul Rompetrol Well Services.

În plus, KJK solicitase şi schimbarea destinaţiei rezervelor constituite din profitul net al societăţii obţinut în anii precedenţi, în valoare de 27,49 milioane de lei, şi distribuirea acestei sume ca dividende către acţionari, respectiv 0,099 lei/acţiune, precum şi schimbarea destinaţiei rezultatului reportat din profitul net al Rompetrol Well Services obţinut în anii precedenţi, în valoare de 56,87 milioane de lei, şi distribuirea acestei sume ca dividende către acţionari, respectiv 0,204 lei/acţiune.

Dar, la adunarea din data de 27 aprilie, cele două propuneri au fost respinse de către KMG International NV, ce deţine 73,01% din Rompetrol Well Services, care a respins şi propunerea iniţială, ce presupunea ca din profitul anului 2019, suma de 8,34 milioane de lei să meargă la acţionari, respectiv un dividend de 0,03 lei/titlu.

A fost o decizie luată în condiţiile în care, la data de 10 aprilie, după închiderea şedinţei de tranzacţionare, compania anunţase completarea ordinii de zi a adunării din 27 aprilie cu o serie de puncte cerute de acţionarul majoritar KMG International NV şi de KJK Balkan Holding, între care şi distribuţia de dividende suplimentare, ceea ce a dus la o explozie a preţului acţiunii PTR în şedinţa următoare.

După câteva zile, Rompetrol Well Services a venit cu clarificări, în care arăta că, cererea acţionarului majoritar se referea la renumirea firmei de audit Ernst & Young Assurance Services ca auditor financiar al companiei pentru 2020 şi 2021, în timp ce solicitările de dividende veniseră din partea KJK Balkan Holding, fapt ce a dus la o scădere puternică a preţului acţiunii, care ulterior s-a stabilizat în jurul nivelului de 0,43 lei/titlu.

Raportat la ultima cotaţie PTR din piaţă, valoarea de piaţă a Rompetrol Well Services se ridică la circa 105,15 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb