Corecţie ex-dividend de 5,02% pentru titlurile Romgaz

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2020

Acţiunile companiei Romgaz (SNG) s-au corectat ieri cu 5,02%, la 30,25 lei, ca urmare a datei ex-dividend pentru distribuţia de 1,61 lei/titlu, realizată atât din rezultatul anului trecut cât şi din cel reportat, conform datelor afişate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii producătorului de gaze naturale aprobaseră dividendul în data de 22 aprilie, sumă ce oferea un randament brut de 5,8% faţă de cotaţia SNG din acea zi, de 27,4 lei, în timp ce faţă de ultimul preţ de tranzacţionare din data 1 iulie, ultima zi în care se puteau cumpăra acţiuni Romgaz pentru a beneficia de dividende, de 31,85 lei, randamentul brut era de 5%.

Data plăţii pentru distribuţia a cărei dată-ex dividend a fost ieri este de 24 iulie 2020.

Romgaz, companie ce activează într-un sector defensiv, este unul dintre emitenţii de la BVB ce au acordat în ultimii ani printre cele mai atrăgătoare dividende din punctul de vedere al randamenului, îndeosebi la cererea acţionarului majoritar - Statul Român, ce deţine prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri 70% din producătorul de gaze naturale.

De altfel, de la începutul anului 2017 şi până în data de 1 iulie a acestui an, randamentul total al acţiunilor SNG a fost de circa 37%, dat aproape în totalitate de dividende.

În data de 15 iunie, acţionarii Romgaz au aprobat Strategia de Investiţii a companiei pentru perioada 2020 - 2025, ce cuprinde proiecte estimate la circa 15,69 miliarde lei.

Programul este orientat, în cea mai mare parte, către producţia de gaze naturale (circa o treime din sumă), asocieri/parteneriate în proiecte offshore (Marea Neagră) şi producere - stocare energie electrică (o altă treime din sumă, respectiv 5,475 miliarde lei), diferenţa de bani urmând a fi folosită către diversificare - petrochimie şi producţia energie electrică.

Romgaz este în discuţii pentru preluarea unei părţi din participaţia de 50% a ExxonMobil la proiectul Neptun Deep, până în prezent fiind semnat un acord de intrare în consorţiu alături de OMV Petrom şi PGNiG, conform celor prezentate în planul de relansate economică prezentat miercuri de Guvernul Orban.

Pentru primul trimestru al acestui an, Romgaz a obţinut un profit net de 571,9 milioane de lei, cu 5,54% peste cel de la finele primelor trei luni ale anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a coborât cu 16,51%, la circa 1,43 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb