ZIARUL BURSA

03 iulie 2020
Ediţia din 19.10.2024
Calendarul relansării economice se accelerează

Calendarul relansării economice se accelerează

Tănase StamuleMacroeconomie / 3 iulie 2020

Planul Guvernului de susţinere a companiilor este în măsură să permită realizarea convergenţei cu economiile europene 

După măsurile de urgenţă, Guvernul a lansat o nouă etapă de susţinere a economiei - granturi pentru dezvoltarea companiilor şi pentru accelerarea procesului de digitalizare, sprijin pentru investiţii greenfield şi pentru ocuparea forţei de muncă, programe de finanţare nerambursabile pentru companii, care vor ajută la creşterea competitivităţii.

"Încă există riscul unei crize financiare"

JAMES BULLARD, PREŞEDINTELE ST. LOUIS FED: "Încă există riscul unei crize financiare"

Mihai GongoroiInternaţional / 3 iulie 2020

Un val de falimente la nivelul mediului american de business, ca urmare a pandemiei, ar putea în continuare provoca o criză financiară în cea mai mare economie a lumii, avertizează James Bullard, preşedintele St. Louis Federal Reserve (Fed), într-un interviu publicat ieri de Financial Times. Afirmaţia bancherului central vine să justifice continuarea eforturilor băncii centrale americane de a propti cotaţiile din pieţele de capital.

Cum arată o ofertă-capcană pentru gazele naturale

OPINII Cum arată o ofertă-capcană pentru gazele naturale

Cristian DogaruCompanii / 3 iulie 2020

Aşteptam cu interes mutarea duopolului Engie-E.ON după decizia Parlamentului de a impozita cu 90% diferenţa dintre preţul de achiziţie din piaţa liberă a gazului (în jur de 30-50 lei/MWh în prezent) şi fostul preţ reglementat, de 68 lei/MWh.

"Piaţa energiei electrice din ţara noastră se va maturiza înaintea celei a gazelor"

ESTIMARE KEYSFIN: "Piaţa energiei electrice din ţara noastră se va maturiza înaintea celei a gazelor"

A.I.Companii / 3 iulie 2020

Roxana Popescu: "Pentru ca piaţa locală de energie electrică să ajungă la maturizarea deplină este nevoie de o viziune pe termen lung, care să includă investiţii masive în digitalizare, precum şi de exploatarea la scală mai mare a surselor de energie regenerabilă"  

"O influenţă importantă asupra maturizării pieţei locale de energie electrică o va avea şi listarea la bursă a Hidroelectrica", arată echipa de la KeysFin

Piaţa energiei electrice din ţara noastră se va maturiza înainte celei a gazelor, având în vedere că a parcus deja un proces amplu de transformare şi dezvoltare, estimează analiştii furnizorului de soluţii de business inteligence KeysFin.

Economia Statelor Unite a creat 4,8 milioane de locuri de muncă în iunie, înainte de creşterea numărului de cazuri cu Covid-19

REVENIRE ECONOMICĂ SAU REVENIREA LOCKDOWN-URILOR? Economia Statelor Unite a creat 4,8 milioane de locuri de muncă în iunie, înainte de creşterea numărului de cazuri cu Covid-19

Mihai GongoroiInternaţional / 3 iulie 2020

Economia Statelor Unite a creat 4,8 milioane de locuri de muncă în luna iunie, un ritm record în contextul în care din ce în ce mai multe restaurante şi baruri au reluat activitatea economică în prima jumătate a primei luni din vară, transmite Reuters, care citează datele Departamentului pentru Muncă din SUA, publicate ieri. În luna mai, circa 2,7 milioane de americani şi-au găsit un loc de muncă pe fondul relaxării restricţiilor, raportul iniţial fiind revizuit cu un plus de 190.000 de locuri de muncă.

Cătălin Predoiu a spus: "Avem un CSM divizat cu precizie şi paritate aproape perfectă pe falia tuturor problemelor esenţiale. Ce ironie, ca tocmai votul ministerial să fie chemat  să strice această paritate şi să poată debloca uneori decizii ale CSM care nu mai suportă amânare, de multe ori fiind de ales răul cel mai mic!..."

MINISTRUL JUSTIŢIEI DOREŞTE O REFORMĂ REALĂ A SISTEMULUI JURIDIC Cătălin Predoiu: "Astăzi funcţionează, practic, trei «ministere» ale justiţiei"

George MarinescuPolitică / 3 iulie 2020

Cea mai grea piesă a sistemului juridic din ţara noastră este şi trebuie să rămână Consiliul Superior al Magistraturii, dar cu o definire clară a atribuţiilor şi competenţelor acestuia în arhitectura juridică după ce vor fi înlăturate modificările făcute la legile justiţiei în vremea guvernărilor PSD a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, cu prilej unui webinar în acest domeniu.

EU: PREŞEDINŢIA GERMANĂ Ce şi cît mai contează

Cornel CodiţăEditorial / 3 iulie 2020

Cornel Codiţă

Nimeni nu mai ştie ce a făcut şi ce a spus Angela Merkel în numele Germaniei şi al Uniunii Europene acum aproape un deceniu şi jumătate, cînd primul Cancelar născut şi format pînă la maturitate în lumea stalinismului de oţel bine şlefuit al RDG-ului ajungea la cîrma UE.

Tot mai multe companii părăsesc Bursa din Johannesburg

Tot mai multe companii părăsesc Bursa din Johannesburg

V.R.Internaţional / 3 iulie 2020

Un număr tot mai mare de companii africane vor să se retragă de la Bursa de Valori din Johannesburg (Johannesburg Stock Exchange - JSE) în acest an, considerând că le va fi mai bine din punct de vedere financiar dacă părăsesc cea mai mare bursă din Africa, potrivit weetracker.com.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Comisia Sparanghelul - noua sperietoare la adresa Guvernului

G.M.Politică / 3 iulie 2020

Parlamentarii din coaliţia PSD- ALDE-Pro România, cărora li se adaugă şi o parte dintre aleşii UDMR par decişi să tragă la răspundere guvernul Orban pentru modul în care au organizat în perioada stării de urgenţă deplasare muncitorilor români la...

MACRO NEWSLETTER 3 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 3 Iulie 2020

Macroeconomie / 3 iulie 2020

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune neaşteptată în iunie 2020, pe fondul creşterii producţiei şi comenzilor noi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo