DUPĂ CE A VÂNDUT POWER GRIDS ABB va răscumpăra până la 10% din propriile acţiuni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iulie 2020

ABB va răscumpăra până la 10% din propriile acţiuni

Compania elveţiano-suedeză ABB, cu operaţiuni în domeniile de robotică, energie electrică, echipamente electrice grele şi tehnologii de automatizare, vrea să răscumpere până la 10% din acţiunile sale, care în prezent valorează peste patru miliarde de dolari, anunţă Reuters, menţionând că această răscumpărare va fi făcută ca urmare a finalizării vânzării diviziei Power Grids către conglomeratul japonez Hitachi Ltd.

ABB a informat că vrea să lanseze programul de răscumpărare după ce îşi va publica rezultatele financiare aferente trimestrului al doilea, în 22 iulie, şi că le va cere acţionarilor, în cadrul Adunării Generale de anul viitor, să aprobe anularea titlurilor răscumpărate.

ABB a primit o sumă estimată la 7,6-7,8 miliarde de dolari din vânzarea a 80,1% din Power Grids, afacere finalizată aşa cum a avut în plan, la finele lunii iunie.

Compania vrea să cumpere circa 180 de milioane de acţiuni care, potrivit cotaţiei de închidere din 1 iulie, ar valora 3,93 miliarde de franci (4,15 miliarde de dolari). Deciziile privind destinaţia banilor rămaşi din vânzarea Power Grids vor fi luate la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor, programată în martie 2021.

"Plănuim o abordare în mai multe etape pentru modul în care vom utiliza numerarul obţinut din vânzarea afacerii Power Grids către Hitachi", a declarat un purtător de cuvânt al ABB, menţionând: "Vom pune accentul clar pe returnarea numerarului către acţionari şi optimizarea structurii noastre de capital".

Acţiunile ABB au pierdut circa 9% în prima jumătate din 2020.

Noul director executiv al ABB, Bjorn Rosengren, a declarat că după vânzarea diviziei Power Grids, ABB se va putea concentra pe clienţii industriali şi pe implementarea unui model de business descentralizat.

ABB a păstrat 19,9% din Power Grids, afacere cu venituri de 10 miliarde de dolari şi 36.000 de salariaţi. Compania elveţiană are o opţiune predefinită de a înstrăina deţinerea pe care o mai are abia peste trei ani. Hitachi are în plan să cumpere această deţinere de 19,9% în 2023.

Săptămâna aceasta, Hitachi a informat că a cheltuit 6,85 miliarde de dolari (740 de miliarde de yeni) pentru preluarea a 80,1% din divizia ABB, care după vânzare şi-a schimbat denumirea în Hitachi ABB Power Grids Ltd. Investiţia va fi extinsă în continuare la 1 trilion de yeni, Hitachi urmărind să facă din aceasta o filială deţinută în întregime, cu scopul dezvoltării activităţilor de pe piaţa reţelor globale de energie electrică.

Toshikazu Nishino, vicepreşedintele executiv al Hitachi responsabil cu operaţiunile din sectorul energiei electrice, va fi şi preşedintele Hitachi ABB Power Grids. Cu sediul în Zurich, compania şi-a lansat activitatea la data de 1 iulie.

Hitachi a decis să preia divizia ABB în decembrie 2018, iar operaţiunile acesteia sunt, pe segmentul său de activitate, cele mai mari la nivel mondial, în baza veniturilor anuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb