LUPTA PENTRU CAPITALĂ Nicuşor Dan, 8,8% în faţa Gabrielei Firea, conform unui sondaj comandat de PNL

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 3 iulie 2020

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan

Un sondaj INSCOP comandat de PNL arată că Nicuşor Dan o devansează cu 8,8% pe Gabriela Firea în cursa pentru funcţia de primar general al Capitalei, cursă care se va finaliza la alegerile locale care ar putea avea loc în 27 septembrie aşa cum susţin Guvernul şi cele mai multe dintre formaţiunile politice parlamentare.

Participanţii la sondaj au fost întrebaţi "Dacă pentru funcţia de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidaţi - Gabriela Firea, susţinută de PSD, Pro România şi ALDE, respectiv Nicuşor Dan, susţinut de PNL, USR-PLUS şi PMP - cu care dintre ei aţi vota?".

Conform rezultatelor, candidatul opoziţiei - Nicuşor Dan - ar obţine 54,4% din voturi, iar actualul primar al Capitalei ar lua 45,6%.

Procentul bucureştenilor care au indicat că vor veni la vot şi au o opţiune este de 67,3% din eşantion.

Cei mai mulţi dintre respondenţi - 56,1% - au spus că direcţia în care se îndreaptă capitala este una greşită şi numai 40,3% au răspuns că lucrurile merg spre bine.

Potrivit sondajului, printre cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureşteni sunt aglomeraţia din trafic, poluarea, corupţia din administraţie, infracţionalitatea şi scandalurile, mizeria şi lipsa parcărilor.

De asemenea, bucureştenii cred că primele probleme care ar trebui rezolvate sunt traficul rutier şi proiectele de infrastructură, eliminarea corupţiei din primărie, reducerea poluării, îmbunătăţirea sănătăţii publice (construirea unui spital mai mare) sau extinderea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Naţional Liberal. Datele au fost culese în perioada 20 - 26 iunie 2020. Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului ! multistadial stratificat fiind de 1120 de persoane.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului - demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie şi sector) pentru populaţia neinstituţionalizată cu vârsta de 18 ani şi peste, cu domiciliul permanent sau flotant în municipiul Bucureşti.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a anunţat că negocierile cu PSD pentru o candidatură comună la alegerile locale din Bucureşti nu s-au materializat, iar Pro România va avea propriul candidat. El a anunţat că partidul negociază cu "personalităţi importante", iar în cazul în care discuţiile nu se materializează, Victor Ponta va fi ultima soluţie.

"Cred că vom avea o soluţie foarte bună, discutăm cu personalităţi importante. Ultima variantă e Victor Ponta, candidatura sa la Primăria Bucureşti va crea un avantaj extraordinar partidului. Majoritatea din partid credem că intrarea lui Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ţinta la locale în Bucureşti e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie şi nu găsim o soluţie, îşi va asuma o candidatură", a declarat Adrian Ţuţuianu la Digi 24.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. SLUGA HITLERISTA de ce mințiți de îngheață apa pe canicula asta. Tu crezi ca la BUCUREȘTENI le trebuie un primar general ca tine. Ai uitat când te ai scobit în nas o ora și îți mincai MUCII DIN NAS în direct la TVR. Este cu tine înregistrare. Pot sa ți umfle cu pompa sondajele ca nu te votează nimeni SPURCACIUNE. Ai i grețoase lumea. HAI ȘI TIR, SCIRBOS HITLERIST.

    1. Ai nevoie de un calmant puternic & de o vizita urgenta la doctor.

      E dus nu mai are speranță

      Vă rog,lăsați-ne antihitleristul în pace! Nu-l atingeți pe " HAI ȘI TIR", e de la noi.. îl vom recupera. Nici calmant, nici doctor, nici nu "e dus rău". Voi feriți-vă de Crocodilul uriaș să nu scape de la grădina zoologică în zilele de vot... și ăla e pornit pe votanții lui Nicușor. Primărița Generală a României Găbița e foarte iubită de toate patrupedele de aici... o votăm!

    Doar no fi prosti aia sa scoata pnl prost In sondaj ca nu-si mai primesc plata, ba da astia chiar ii cred fraieri pe romani :))

    1. Greșit zici_. 2. Ce _ " îi cred fraieri pe români",... corect ar fi "pe bucureșteni" că ei au fost fraieri ca prin neprezentare la vot, au permis să ajungă Fii Rea asta, mai marele Capitalei votată de 13% din toți cei cu drept de vot. Rușinea României s-a consumat cu prima femeie Premier în istoria sa, Vasilica de Videle. Dezastrul Capitalei de asemenea, cu prima primăriță de Voluntari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb