Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a aprobat miercuri propunerea de ridicare a imunităţii eurodeputatului german Petr Bystron, membru al partidului 'Alternativa pentru Germania' (AfD), suspectat de spălare de bani şi mită, au declarat miercuri mai mulţi europarlamentari pentru DPA.
Bystron este acuzat că ar fi primit bani de la website-ul de ştiri pro-rus Voice of Europe pentru a influenţa în favoarea Rusiei decizii în Bundestag, camera inferioară a parlamentului federal al Germaniei.
Imunitatea eurodeputatului poate fi ridicată prin votul unei majorităţi a membrilor Parlamentului European reuniţi în plen, aşa cum s-a întâmplat cu Bystron anterior în această lună într-un caz separat, referitor la o postare pe social media ce înfăţişa politicieni germani care făceau gesturi controversate.
Petr Bystron a respins acuzaţiile şi a susţinut că decizia de ridicare a imunităţii sale europarlamentare are doar motivaţie politică.
În cazul luării de mită, imunitatea sa a fost ridicată iniţial de Bundestag în luna mai a anului trecut, după care au avut loc mai multe percheziţii, înainte ca Bystron să devină membru al Parlamentului European în urma alegerilor din iunie 2024.
Potrivit lui Petr Bystron, cele 21 de percheziţii nu au reuşit să furnizeze vreo dovadă împotriva sa. ''Aştept cu nerăbdare să văd ce s-a descoperit prin chestionarea mamei mele bolnave de demenţă şi prin percheziţionarea camerei sale de la azilul unde trăieşte'', a declarat Bystron pentru DPA.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.04.2025, 09:51)
Pe cand "ridicarea imunităţii" Ursulei Pfitzer,pe care procurorii nu pot cerceta,ca lumea ??!!,
ptr. afacerea vaccinul Co-vid,cumparat de la Pfitzer,unde lucra din "intamplare" sotiorul.
AfD deja este la 26% popularitate,in Germania,fiind pe pe 1 loc,intre partidele politice,
este foarte contraproductiv deja,politica anti AfD.