Coreea de Nord a tras o rachetă balistică în mare

A.L.
Internaţional / 18 martie 2016

Sursa foto: Captură Youtube

Sursa foto: Captură Youtube

Actualizare 08:30 Japonia condamnă puternic lansarea rachetei nord-coreene

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a declarat vineri că Tokyo condamnă puternic ultima lansare de rachetă balistică de către Coreea de Nord şi a cerut Phenianului să se abţină de la astfel de acţiuni, transmite Reuters.

Abe, vorbind în faţa parlamentului, a spus, totodată, că Japonia a depus un protest după lansarea rachetei nord-coreene, pe care a descris-o ca "extrem de problematică".

"Japonia cere insistent Coreii de Nord să se abţină de la astfel de acţiuni şi va lua toate măsurile necesare, inclusiv avertismente şi activitate de supraveghere, pentru a putea să răspundă la orice situaţii", a precizat Abe.

------------------

Actualizare 08:00 Responsabil american: Coreea de Nord a tras două rachete balistice

Coreea de Nord a tras două rachete balistice, la doar câteva zile după ce liderul ei Kim Jong-Un a ordonat teste cu focoase nucleare, a declarat ieri un responsabil american din cadrul apărării, citat de AFP.

"Statele Unite au urmărit lansarea a două rachete balistice din Coreea de Nord. Niciuna dintre ele nu a reprezentat o ameninţare pentru Statele Unite sau aliaţii noştri regionali", a afirmat acest responsabil, precizând că aceste tiruri sunt o "violare a rezoluţiilor multiple ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite", notează Agerpres.

----------------

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică vineri în largul coastei sale de est care a zburat aproximativ 800 km şi a căzut în mare, a anunţat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, preluată de Reuters şi AFP.

Lansarea intervine la câteva zile după ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat teste cu focoase nucleare miniaturizate, pe fondul amplificării tensiunilor în Peninsula Coreea şi în timp ce Nordul a rămas sfidător faţă de ultima rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, adoptată la începutul lunii ca răspuns la un test nuclear efectuat în ianuarie.

Un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării a precizat că racheta a fost trasă de la Sukchon, în sudul Coreii de Nord, la 5.55 ora locală (20.55 GMT joi) şi că a parcurs 800 km înainte de a cădea în Marea Japoniei.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat ce tip de rachetă a fost trasă, dar agenţia Yonhap, citând surse militare, a declarat că a fost o rachetă Rodong, cu o rază de acţiune maximă de aproximativ 1.300 km.

La începutul lunii martie, Consiliul de Securitate a impus o nouă serie de sancţiuni dure Coreii de Nord după ultimele teste nucleare şi balistice efectuate de regimul communist, aminteşte Agerpres.

În ciuda acestor sancţiuni, liderul nord-coreean Kim Jong-un a dat ordinul la 10 martie să se efectueze noi teste cu focoase nucleare miniaturizate.

La această situaţie deosebit de tensionată se mai adaugă şi manevrele începute de forţele sud-coreene şi americane la 6 martie, cele mai importante organizate vreodată în comun în Peninsula Coreea, la care Phenianul a ameninţat că va răspunde cu lovituri nucleare.

Aceste exerciţii anuale între cei doi aliaţi agravează sistematic tensiunile între Nord şi Sud, notează France Presse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb