CORESPONDENŢĂ DIN PARIS: Marc Garner, Schneider Electric: "Inteligenţa Artificială va conduce la o creştere anuală a Big Data de 61%, până în 2030"

Emilia Olescu
Companii / 4 aprilie

Marc Garner, Schneider Electric: "Inteligenţa Artificială va conduce la o creştere anuală a Big Data de 61%, până în 2030"

Schneider Electric a încheiat un parteneriat cu Digital Realty, în vederea unei iniţiative inovatoare de economie circulară la centrul de date Paris 6 Garner: "O nouă economie digitală este imposibilă fără date; trebuie să continuăm să construim infrastructura noastră de centre de date pentru a susţine nevoile care apar ca urmare a dezvoltării AI, a numărului crescut de dispozitive IoT şi a cererii crescute de date"

Inteligenţa Artificială va conduce la o creştere anuală a Big Data de 61%, aproape de 16 trilioane de dolari, până în 2030, urmând ca, în momentul de apogeu, 90% dintre oameni să fie utilizatori de Internet, a spus, ieri, Marc Garner, Senior Vice President, Secure Power Division - Schneider Electric Europa, la Innovation Summit Paris 2024. Specialistul susţine că vor apărea 100 de miliarde de dispozitive noi IoT până în anul 2050, aproape dublând numărul a ceea ce avem instalat în prezent. Reprezentantul Schneider Electric arată, printre altele: "O nouă economie digitală este imposibilă fără date. Cred că o parte din provocare şi din întrebările pe care le avem astăzi este reprezentată de discuţiile legate de senzor. Toată lumea vrea datele, dar senzorul este partea care este în discuţie. Cum putem satisface nevoile, cerinţele viitorului şi încotro ne îndreptăm fără senzorii care să poată susţine această infrastructură? Datele vor conduce în cele din urmă la eficienţa necesară şi trebuie să îmbunătăţim eficienţa în ceea ce priveşte senzorii pentru a putea susţine acest lucru. Capacitatea datelor creşte de la an la an şi va continua să o facă. Aici vedem o perspectivă asupra întregii industrii a centrelor de date. Centrele de date fără AI cresc cu 12% anual. Deci este o industrie în creştere continuă. (...) Trebuie să continuăm, aşadar, să construim infrastructura noastră de centre de date pentru a susţine nevoile care apar ca urmare a dezvoltării Inteligenţei Artificiale, a numărului crescut de dispozitive IoT şi a cererii crescute de date".

Marc Garner spune că volumul total de lucru din industria centrelor de date este estimate să crească de la 54 de gigawaţi în 2023 la aproximativ 90 de gigawaţi în 2025. Componentele AI ale acestuia vor creşte de la aproximativ 8%, anul trecut, la aproximativ 20% în viitor, preconizându-se o dezvoltare a infrastructurii AI de circa 30%, de două sau de trei ori mai mult decât ce vedem în industria centrelor de date.

În acest context, Schneider Electric a încheiat un parteneriat cu Digital Realty, cel mai mare furnizor global de soluţii de interconectare pentru centre de date, soluţii de colocare şi interconectare independente de operator, pentru a contura o iniţiativă inovatoare de economie circulară la centrul său de date Paris 6 (PAR6).

Proiectul urmăreşte să prelungească şi să menţină durata de viaţă a sistemelor "mission critical" la PAR6, inclusiv echipamentele sale electrice Schneider Electric de joasă şi medie tensiune şi aparatele de comutare şi sursele de alimentare neîntreruptibilă (UPS) trifazate, în concordanţă cu angajamentele de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) ale Digital Realty. Acesta include capacitatea de a reutiliza piese cheie ale infrastructurii şi componentelor electrice, în timp ce iniţiază noi programe de preluare, reciclare şi recondiţionare pentru a ajuta la reducerea deşeurilor electronice ale companiei, a emisiilor sale din amonte/aval Scope 3 şi eliminând utilizarea gazelor cu efect de seră dăunătoare (GES), cum ar fi SF6, conform reprezentanţilor companiei. În plus, această iniţiativă, care include un plan de realizare a unei evaluări de întinerire a bateriilor - o premieră în industrie, menită să extindă ciclul de viaţă a bateriilor UPS VRLA - va adera la principiile cheie ale economiei circulare. În general, ambiţia este de a crea o strategie care să permită Digital Realty să reproducă, să implementeze şi să-şi extindă iniţiativele de circularitate în toate site-urile din Europa, potrivit surselor citate. Acestea estimează că, în următorii 3-5 ani, proiectul de circularitate va ajuta Digital Realty să economisească 50%-70% din carbonul încorporat în echipamentele sale LV, MV şi UPS-uri trifazate. În plus, înlocuirea progresivă a tuturor sistemelor sale SM6, alături de reciclarea gazului SF6, va contribui la reducerea emisiilor Scope 3 în întregul său site, prelungind în acelaşi timp ciclul de viaţă a echipamentelor şi permiţând Digital Realty să-şi îmbunătăţească în mod considerabil impactul asupra mediului, mai arată reprezentanţii companiei.

Fabrice Coquio, Senior Vice President şi Managing Director Digital Realty, Franţa" a declarat: Ne adaptăm constant strategia şi operaţiunile pentru a face faţă provocărilor dezvoltării sustenabile: circularitatea echipamentelor, în acest caz a echipamentelor electrice, este una dintre pârghiile majore pentru decarbonizarea activităţilor noastre şi a lanţului nostru valoric. Aici se realizează colaborarea noastră cu Schneider Electric, un partener de peste 20 de ani. A fi un bun cetăţean global nu este doar o cale potrivită de acţiune, ci ţine de bun simţ în business şi, pe măsură ce avansăm, ambiţia noastră este să ne ajutăm clienţii să-şi atingă şi să-şi depăşească obiectivele de mediu, valorificând, în acelaşi timp, serviciile noastre".

La sfârşitul anului 2022, Digital Realty a abordat diviziile Schneider Electric Secure Power, Sustainability and Circular Economy, comandându-le un nou studiu de consultanţă privind circularitatea, care să detalieze o serie de recomandări şi îmbunătăţiri în materie de sustenabilitate la centrul său de date PAR5, site-ul care a fost identificat iniţial pentru prima fază de testare şi analiză.

Începând cu sistemele sale de distribuţie şi UPS, Schneider Electric a întreprins o analiză detaliată a infrastructurii PAR5 a Digital Realty, compilând date de referinţă şi explorând noi idei care ar accelera angajamentele sale de decarbonizare. În urma analizei, Schneider Electric a aplicat fiecare dintre diferitele cazuri de utilizare la principiile cheie ale economiei circulare, inclusiv programele de întreţinere, reutilizare, recondiţionare şi reciclare, şi a oferit Digital Realty o strategie de circularitate nouă şi îmbunătăţită, care a calculat beneficiile anticipate de business şi de mediu - inclusiv o reducere a costurilor, CO2, gaze nocive şi deşeuri electronice.

Strategia a detaliat, de asemenea, o abordare de implementare în patru etape care digitiza, prelungea, recondiţiona şi reutiliza echipamentele sale critice cu ajutorul partenerilor locali şi includea preluarea, înlocuirea şi eliminarea responsabilă a activelor sale de infrastructură fizică. Această abordare permite Digital Realty să modernizeze şi să refolosească părţi ale UPS-ului său trifazic, în timpul procesului de modernizare progresivă, întreţinere şi digitalizare ca parte a Planului său de service EcoStruxure.

În primele luni, proiectul de circularitate a realizat economii de 3,7 tone de CO2, ca urmare a modernizării, recondiţionărilor şi înlocuirilor echipamentelor UPS. De asemenea, se aşteaptă economii suplimentare de emisii prin implementarea SM AirSeT de la Schneider Electric, aparatul de comutare MT fără SF6, care utilizează tehnologia consacrată a aerului şi a vidului pentru a oferi operatorilor de centre de date sustenabilitate, eficienţă şi siguranţă electrică sporită, subliniază sursele citate.

Marc Garner, Senior Vice President, Secure Power Division, Schneider Electric Europa, a conchis: "În vreme ce creşterea centrelor de date europene atinge un nivel record, determinat de adoptarea AI, este imperativ ca operatorii din regiune să exploreze şi să inoveze în abordările lor privind sustenabilitatea. Pe măsură ce privim spre viitor şi cererea creşte, este vital ca progresul tehnologic să se mişte mână în mână cu principiile economiei circulare - asigurându-ne că reuşim să construim centrele de date ale viitorului în mod responsabil pentru următoarea generaţie".

Schneider Electric furnizează soluţii digitale în domeniul energiei şi al automatizării, în scopul asigurării eficienţei şi sustenabilităţii.

În aceste zile, în capitala Franţei, se desfăşoară Innovation Summit Paris 2024, evenimentul anual al Schneider Electric. Marc Garner, Schneider Electric: "Inteligenţa Artificială va conduce la o creştere anuală a Big Data de 61%, până în 2030"

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Fals!

    In primii ani "Cresterea" mereu este exponentiala...pana se atinge curba "s" de dezvoltare...si deci cu mult peste estimarea acutala! 

    s c c r e t 

    1. ... este o imdustrie care se autopromoveaza ... pana ramane fara curent ... si aici se naste paradoxul ... woke, dei, esg = less energy consumption ... ai = more energy consumption ... deci, merem atomic ... dar nihilist, pentru ca razboaie ... eu cred ca astia doar daca ajung la pietre si bete vor intelege pe planeta traiesc ... si ce inseamna om ;) ...

      ... pui cinci lei, joci cinci sute, castigi 5,01 - pe secunda ... aia 0,01 iti intra in cont ... "colateralul" ramane acelasi ... si te intrebi de ce razboaie ... pentru ca conturile 0.01 pe secunda incep sa depaseasca colateralul ... daia e nevoie de hypeuri, derivate si sintetice ... inflatia a fost tinuta in frau pana la pandemie - pentru ca se ducea in masini de lux, iahturi, insule, buncare, influenta samd. ... s-o dus distributia cu covid a inceput inflatia ... dup-aia razboi ... a plecat si aurul!!! ... acu se pare ca teroristii incep sa atace statele care le finanteaza ... "nostim" cum 23 de ani impotriva terorii a rezolvat nimic (sau...) ... poate ca e nevoie de un razboi mai mare sa acopere esecul ukr ... noroc ca mer bursele ...

      ... iti recomand un film, babylon a.d. ... pentru ca sa vezi cum si-au imaginat unii viitorul de prin 2008 ... sau mai devreme ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb