CORESPONDENŢĂ DIN UK Investiţii sustenabile - revoluţia începe (2)

Ian Deacon
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 noiembrie 2021

Ian Deacon

Educaţie - Clasa de active (un curs pentru investitorii din mediu, social şi guvernanţă - ESG)

Institutul pentru analişti financiari certificaţi (Chartered Financial Analysts institute (CFA) are, în prezent, un certificat pentru investiţii ESG care atrage mult interes din partea studenţilor. Cursul a fost introdus pentru prima dată în 2019 de către Societatea CFA din Marea Britanie, dar este acum promovat în centrele financiare din întreaga lume. Această creştere vine la timp, deoarece, conform estimărilor Bloomberg, activele globale ESG urmează să ajungă la 53 de trilioane de dolari (39 trilioane de lire sterline) până în 2025, reprezentând peste o treime din cele 140 de trilioane de active aflate în administrare.

Cursul CFA este conceput pentru a ajuta investitorii să evalueze şi să verifice elementul sustenabil al potenţialelor investiţii. De exemplu, 45% dintre experţii de evaluare consideră că lipsa unui sistem de măsurare standardizat şi recunoscut este cea mai mare ameninţare la adresa declaraţiilor ESG pentru întreprinderi şi acest curs este de acord să abordeze această problemă.

Relatarea problemelor privind schimbarea climatică

Cu sprijinul lui Mark Carney, fostul guvernator al Băncii Angliei promovează Grupul de Lucru cu privire la Declaraţii Financiare privind Clima (TCFD) şi, în doi ani, guvernul Marii Britanii ar putea să facă obligatoriu pentru toate companiile să divulge riscurile (şi oportunităţile) pe care schimbările climatice le prezintă pentru afacere.

Până nu ştii cum este o companie expusă la schimbarea climatică şi cum gestionează această expunere, nu poţi să evaluezi corect rezistenţa ei financiară pe termen lung. Acesta este argumentul TCFD pentru declaraţie.

Conform TCFD, 384 de firme din Marea Britanie urmează directivele lor, inclusiv Barclays, BP şi AON.

Raţionamentul din spatele acestei mişcări către o lege care să oblige firmele să declare riscurile lor datorate schimbării climatice este avantajul dat de "accesul mai bun la capital prin creşterea investitorilor şi a încrederii creditorilor". E un lucru bun pentru afaceri şi pentru planetă.

Investiţii

Acum există uneltele esenţiale de care investitorii au nevoie - Educaţie şi informaţie.

Astfel încât să putem înţelege referinţele de mai sus la riscurile schimbărilor climatice pentru o afacere, să luăm exemplul unei companii internaţionale de asigurări care asigură proprietăţi şi alte riscuri în teritorii vulnerabile, în prima linie a evenimentelor catastrofale cauzate de creşterea temperaturilor, cum ar fi seceta şi inundaţiile, ele sunt expuse la un risc crescut de solicitări de plată, care vor avea un impact nefavorabil asupra profiturilor şi randamentelor lor pentru acţionari.

Întreprinderile de combustibili fosili vor suferi reduceri considerabile ale afacerii lor tradiţionale din petrol şi gaze, pe măsură ce consumatorii trec la vehicule electrice şi la încălzirea din surse regenerabile, ar putea chiar să sufere ani de pierderi, aşa că investitorii vor dispărea şi vor scădea preţurile, potrivit informaţiilor din Sunday Times şi datelor disponibile pe Internet.

Aceasta este poate cea mai mare schimbare produsă vreodată în domeniul investiţiilor.

Notă: Autorul este membru al Institutului Contabililor Autorizaţi din Anglia şi Ţara Galilor de 42 de ani şi este consilier fiscal în Marea Britanie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb