Corlăţean - despre definiţia constituţională a căsătoriei

P. E.
Politică / 24 septembrie 2018

Titus Corlăţean

Titus Corlăţean

Senatorul PSD de Dâmboviţa Titus Corlăţean a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că sunt multe manipulări legate de referendumul din 6-7 octombrie, referendum care nu se referă la redefinirea familiei, ci la definiţia legală, constituţională a căsătoriei.

''Au fost foarte multe obstacole, iar în prezent sunt foarte multe minciuni şi manipulări care se lansează pe piaţă din partea celor care se opun acestui referendum. Nu este vorba de o redefinire a familiei în niciun caz", a spus Corlăţean, conform Agerpres.

Acesta a adăugat că referendumul se referă la definiţia legală, constituţională a căsătoriei.

''Este, însă, un alt subiect, şi aici intervine elementul de manipulare şi de minciună din parte celor care se opun referendumului, acest referendum nu se referă la redefinirea familiei, ci la definiţia legală, constituţională a căsătoriei, ceea ce presupune o opţiune socială, cetăţenii pot decide o formă sau alta a definiţiei respective, în funcţie de sistemul de valori pe care îl consideră important pentru existenţa lor'', a afirmat senatorul social-democrat.

Întrebat de ce e nevoie de organizarea unui referendum de modificare a Constituţiei din moment ce există, deja, această definiţie a căsătoriei în Codul Civil, Corlăţean a spus că legea poate fi modificată mai uşor.

Făcând referire la aspectul financiar al organizării referendumului, Corlăţean susţine că ''nu este o cheltuială, ci reprezintă cea mai bună investiţie care se poate face în viitorul societăţii româneşti şi în viitorul copiilor noştri''.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. .....Auzi d-le ;Referendum constituie cea mai buna investitie care se poate face in viitorul societati.. Cata impertinenta si populism.

    1. Se invarte ca porcul in jurul bostanului. De fapt, asta o fac toti cei care vor sa ne lamureasca ce-i cu acest referendum. 

      Normal ar fi fost ca in presa/dezbaterile TV sa se spuna, sa se explice ca......in Constitutia Romaniei definitia familiei este:....... si ca se vrea modificarea in :......., pentru ca asa ar fi mai bine (explicit de ce?, argumente pe care sa le inteleaga si lelea Sofronica di Vascauti (sau Bobohalma) si de ce nu, tineretul nostru studios si dastept nevoie mare, analfabet si agramat.

      Cer scuze tinerilor care invata carte in mod serios.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb