Corneliu Ciontu anunţă formarea unui grup popular independent în Camera Deputaţilor

Ziarul BURSA #Politică / 7 iunie 2005

Deputatul Corneliu Ciontu a anunţat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că demisionează din PPRM şi că va constitui, împreună cu alţi colegi, un grup popular independent în acest for legislativ, ca urmare a înfiinţării unei noi formaţiuni politice - Partidul Popular. Corneliu Ciontu le-a mărturisit colegilor că, în opinia sa, criza din PRM s-ar fi putut soluţiona în mod civilizat în virtutea dreptului la opinie, în situaţiile în care apar contradicţii.

Anunţîndu-şi demisia din PPRM, Ciontu a spus că regretă că trebuie să se despartă de oameni alături de care a muncit foarte mult şi i-a asigurat de tot respectul pe colegii săi, inclusiv pe cei care l-au denigrat.

Şi deputatul Anghel Stanciu şi-a anunţat demisia din PPRM, mărturisind, la rîndul său, că se desparte cu regret de unii colegi din partid. El a spus însă că nu acceptă "cavalcada" de calomnii şi injurii aduse lui şi familiei sale şi nici calificativul de mafiot, afirmînd că democraţia de partid nu înseamnă o uşă închisă în nas. "Vom pune bazele de mîine a ceea ce a mai rămas din PPRM", a menţionat Stanciu, citat de Rompres.

Alte demisii din PPRM au mai fost anunţate în plen de Bogdan Cantaragiu, Daniel Ionescu şi Gabriel William Brînză, care se vor alătura şi ei grupului popular.

În şedinţa în plen, Anghel Stanciu i-a menţionat ca fiind demisionari din PPRM şi înscrişi în grupul popular pe deputaţii Alexandru Ciocîlteu, Olguţa Cocrea, Dan Grigore, Mircia Giurgiu, Costel Ovidenie, Dumitru Puzdrea, Ion Stoica, Liviu Almăşan şi Dan Mocănes-cu, care au lipsit, potrivit lui Stanciu, din motive obiective.

În replică, liderul grupului PRM din Cameră, Lucian Bolcaş, a afirmat că nu se pot admite demisiile unor colegi care nu sunt prezenţi, acest act fiind unul individual.

În acest context, preşedintele de şedinţă, Adrian Năstase, a declarat că aspectul menţionat de Bolcaş nu va produce efecte în privinţa statutului demisionarilor absenţi.

Lucian Bolcaş a anunţat totodată revenirea grupului parlamentar al PPRM la vechea denumire de grup al Partidului România Mare, aşa cum s-a decis în plenara formaţiunii care a avut loc pe 4 iunie. El a adăugat că acest grup a retras sprijinul politic acordat deputaţilor Corneliu Ciontu şi Anghel Stanciu, care au fost excluşi din partid în aceeaşi plenară a PRM.

Noul grup parlamentar popular independent urmează să primească avizul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb