CORPORATE WATCH

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 7 mai 2010

HARD DISCOUNT BRAŞOV: Reţeaua a intrat în insolvenţă

Reţeaua braşoveană de magazine Hard Discount a intrat în insolvenţă. Compania a acumulat datorii de 26,746 de milioane de lei, mai mult de o treime fiind creanţe bancare garantate cu marfă, imobile şi conturi în bănci, 4,4% sunt creanţe bugetare, 53,4% creanţe chirografare faţă de furnizorii de mărfuri şi servicii şi 8,2% sunt creanţele asociatului.

Potrivit planului de redresare, compania a solicitat aprobarea unui plan de eşalonare a datoriilor pe 18 luni cu posibilitatea prelungirii acestui termen la 24 de luni. De asemenea, se solicită şi suspendarea temporară a executărilor silite împotriva societăţii, la această oră fiind executate biletele la ordin neonorate la scadenţă.

În primul trimestru al acestui an, reţeaua Hard Discount şi-a închis toate cele şapte magazine - cinci în municipiul Braşov şi câte unul în Codlea şi Săcele. Două dintre acestea au fost preluate de reţeaua Spar Dis­count din Braşov. (Ovidiu VRÂNCEANU, Braşov)

Rosal Ecologic&Recycling System: Cerere de faliment

Firma Rosal Ecologic & Recycling System, care se ocupă cu salubrizarea comunelor limitrofe Capitalei, a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti, într-un dosar înregistrat în această săptămână. De la începutul acestui an, firma a fost somată la Tribunalul Bucureşti, pentru neplata unor datorii, de către mai multe societăţi, printre care Anel Trading Impex şi Tehnologica Radion. Honorius Prigoană, care deţine indirect pachetul majoritar de acţiuni, nu a putut fi contactat pentru a explica motivele cererii de insolvenţă. Potrivit ultimelor raportări de pe site-ul Ministerului Finanţelor, citate de Mediafax, Rosal Ecologic & Recycling System a înregistrat în anul 2008 o cifră de afaceri de 33 milioane lei şi un profit net de peste 930.000 lei. Firma, care avea 368 de angajaţi în 2008, este controlată în proporţie de 70% de Rosal Management, din care firma Univers Media deţine 60%. Univers Media este deţinută integral de Honorius Progoană.

Potrivit paginii sale de internet, Rosal Ecologic & Recycling System are ca obiect principal de activitate salubrizarea comunelor limitrofe Bucureştiului. Firma are puncte de lucru la Buftea, Chitila şi Pantelimon.

Magic Software: Parteneriat cu Wizrom Bucureşti

Compania Magic Software Enterprises, înregistrată în Israel, a încheiat un parteneriat cu Wizrom Software Bucureşti, care va furniza astfel servicii IT bazate pe soluţiile software ale dezvoltatorului israelian, având deja cinci noi contracte în acest sens, inclusiv unul cu Pepsi. Parteneriatul cu Wizrom vizează soluţiile de automatizare a sarcinilor de lucru manuale şi repetitive la nivelul companiilor, şi de centralizare a datelor pentru a asigura managementului o bună informare la luarea de decizii. "Am decis să implementăm această soluţie pentru a automatiza procesele interne de plăţi şi producţie. În foarte scurt timp, am remarcat o optimizare vizibilă a activităţilor", a declarat într-un comunicat al Magic Software Marius Iarca, IT manager la PepsiCo Beverages. Wizrom Software a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de nouă milioane de dolari, în scădere cu 5,3% faţă de 2008. n

CENTRUL NAŢIONAL ROMÂNIA DIGITALĂ: Licitaţie de 20 milioane de lei pentru o platformă IT

Centrul Naţional România Digitală (CNRD) va relua, în 26 mai, o licitaţie pentru achiziţionarea unei platforme care va permite integrarea serviciilor de e-guvernare în Sistemul Electronic Naţional (SEN), valoarea contractului fiind estimată la 19,49 milioane de lei (TVA inclusă), potrivit Mediafax. Un anunţ de licitaţie similar a fost publicat de CNRD în martie, termenul limită de depunere a ofertelor fiind programat pentru 9 aprilie. Cu şapte zile înainte de expirarea termenului, autoritatea contractantă a anulat licitaţia pentru "Platformă pentru integrarea serviciilor de e-guvernare în Sistemul Electronic Naţional (SEN)", motivând decizia prin "abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului". În cursul anului 2009, Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale (ASSI), instituţie aflată în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a anunţat demararea procedurilor privind achiziţionarea aceleiaşi platforme IT, valoarea contractului fiind estimată la 17,05 milioane de lei.

La finele lunii octombrie 2009, autoritatea contractantă a anulat licitaţia, după expirarea termenului limită de depunere a ofertelor, programat la 10 septembrie.

"Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului", potrivit site-ului www.e-licitatie.ro.

Licitaţia vizează achiziţionarea de servicii de instalare computere şi echipamente de procesare a informaţiilor, de consultanţă privind gestionarea proiectelor, precum şi servicii de software, de testări informatice, de formare informatică şi de publicitate. Proiectul urmăreşte implementarea Punctului de Contact Unic (PCU) electronic, la care va fi conectată administraţia publică centrală şi alte autorităţi competente, potrivit datelor din caietul de sarcini. La licitaţie pot participa societăţi care, în perioada 2006-2008, au consemnat o cifră de afaceri mai mare sau egală cu 16,38 milioane de lei. Anterior, CNDR a solicitat participanţilor la licitaţie o cifră de afaceri mai mare sau egală cu 30 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb