COTAR: "Viitorul Preşedinte al ASF trebuie să fie pro-consumator"

Bănci-Asigurări / 1 iunie 2020

"Viitorul Preşedinte al ASF trebuie să fie pro-consumator"

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România - C.O.T.A.R solicită Parlamentului României destituirea întregului consiliu al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi numirea unui nou consiliu sub conducerea unui Preşedinte care a dovedit că poate proteja consumatorii de practicile abuzive ale firmelor de asigurări din România, potrivit unui comunicat.

COTAR nu va încheia nicio formă de protest până în momentul destituirii

întregului Consiliu al Autorităţii de Supraveghere Financiară, destituirea persoanelor aflate în conflict de interese din cadrul ASF şi numirea unui Preşedinte al Autorităţii care are experienta, anvergura şi determinarea necesară în disciplinarea pieţelor financiar nebancare din România.

COTAR, alături de 7 organizaţii partenere care fac parte din Grupul Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor de servicii financiare non-bancare, organizat pe lângă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), îşi reafirmă susţinerea domnului senator Daniel Zanfir pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, acesta fiind singura persoană cu experientă şi rezultate recunoscute în lupta cu abuzurile instituţiilor financiare, având atitudinea pro-consumator absolut necesară pentru reconstruirea încrederii prăbuşite în această instituţie.

"Rugăm factorii decidenţi din Parlamentul României să lase jocurile politice de-o parte, să renunţe în a tranzacţiona funcţii atât de importante, pentru ca industriile afectate în anii de nefuncţionare a acestei instituţii, nu mai pot suporta alte experimente cu persoane numite exclusiv în baza unor negocieri politice. Halul în care a decăzut ASF astăzi este cauzat de exact aceste trocuri politice, din care au rezultat personajele total nepotrivite care conduc astăzi această instituţie anti-consumator şi cărora noi le cerem demisia de 2 luni de zile. Daţi dovada de responsabilitate şi respect faţă de cetăţenii care v-au trimis să le reprezentaţi interesele, pentru că în câteva luni urmează mai multe rânduri de alegeri electorale importante. Confederaţia va sprijini doar formaţiunile politice care au înţeles faptul că este obligatorie o resetare de sistem a Autoritaţii de Supraveghere Financiară." - a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Cele 8 organizaţii care susţin resetarea completă a activităţii ASF, în primul rând la nivelul conducerii acesteia pentru ca activitatea pe toate cele trei pieţe reglementate şi supravegheate de către ASF (piaţa asigurărilor, piaţa de capital si piaţa pensiilor private) să se îmbunătăţească substanţial, iar încrederea consumatorilor în diversele lor ipostaze (asiguraţi, investitori de retail, participanţi şi beneficiari de pensii private) să revină la un nivel care să susţină creşterea activităţii pe cele trei pieţe sunt următoarele:

APCONS - Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor

AURSF - Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare

ACLIDER - Asociaţia Constatatorilor şi Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere

APRD - Asociaţia Profesioniştilor în Regularizarea Daunelor

COTAR - Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România

EAI - Asociaţia Expert Auto Independent

FSAB - Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci

PRBAR - Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare

Toate organizaţiile mai sus menţionate îşi reafirmă public sprijinul pentru domnul senator Daniel Zanfir pentru preluarea funcţiei de Preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. M-a umplut de emotie solicitarea COTAR. Oamenii isi doresc ca intr-o piata de 2-4 miliarde de euro sa decida consumatorii si nu corporatiile. Asa ceva...

    1. Excepțională alocuțiunea COTAR! Bravo!

      Cum sa vi tu Ștefănescu zis și regele certificatelor de grefa sa soliciți ceva, în condițiile în care tu ai distrus transporturile și școlile de șoferi, ai înființat o federatie cu nume de Confederație, scopul fiind clar un de înșelare a opiniei publice.

      Este si va fi posibil insa cu o conditie: salariile ASF sa nu mai fie platite de societatile pe care le supravegheaza ci de la bugetul de stat, in mod similar ca si Consiliul Concurenței si alte autoritati publice, pe lege speciala de salarizare.

    Inainte de a comenta mesajul articolului, m-as referi la comentariile de aici:

    - pe autorul unuia dintre comentarii, nu il intereseaza articolul in sine, ci autorul. Deci, nu conteaza absolut deloc. 

    - pe altul, il bulverseaza sintagma "pro-consumator" si trage o concluzie pe masura: sa decida corporatiile, nu consumatorii, cans nici macar nu e vorba de asa ceva. 

    -revin la continutul articolului, pe care il consider foarte indreptatit si as accentua mesajul: fara o conducere a ASF care sa urmareasca punerea in practica si respectarea propunerilor enuntate in parlament, s-ar putea ca toata aceasta lupta sa ramana fara finalitate. Asa incat fara un presedinte al ASF, pro-consumator, masurile propuse ar putea ramane fara sorti de izbanda.

    Am urmarit dezbaterea din parlament si am realizat ca inca nu am mai vazut pana acum vreun parlamentar atat de bine informat pe tema dezbaterii si atat de hotarat sa sa ia masuri concrete de rezolvare a acestei crize din piata RCA. La ora actuala, d-l Zamfir este de departe cel mai in masura sa scoata din criza piata de asigurari, si consider ca va fi o greseala impardonabila, numirea altcuiva la sefia ASF. 

    1. Cine sunt aceste organizatii care il susutine pe Senatorul Zamfir in functia de presedinte ASF, cati membri au si de ce nu cotesta masurile (abuzive) ale ASF si alte organizatii ale transportatorilor,(exceptie fiind cele mentionate mai sus)? in opinia mea, scopul este acela de a infiltra oameni in consiliul ASF pentru a aproba plati service-urilor afiliate COTAR, si nu contestarea cresterii de preturi la asigurari..

      Ps.poate ma insel, 

      Nu stii ce spui. ASF lucreaza in favoarea si interesul corporatiilor pe care le "reglementeaza" asa cum ANRE lucreaza in favoarea intereselor distribuitorilor de energie si NU al consumatorilor. Consumatorii nu conteaza, sunt aia care scot banul. So.. nu vei vedea un presedinte pro-consumatori prea curand .. e vorba de bani multi la mijoc.. COTAR stie acest lucru, dar a zis sa ridice totusi problema.. In privinta parlamentarilor, numai Daniel Zamfir a mai incercat cate ceva dar.. el nu va avea sustinere pentru sefia ASF din motivele indicate mai sus.. trebuie cineva care sa serveasca companiile de asigurari la fileu.. ca asa vrea UE, deci nu s-a pus niciodata problema ca ASF sa serveasca consumatorii.

      Pe perioada starii de urgenta, au venit transportatorii si au zis asa.. asiguratori, suspendati RCA daca masinile tot stau pe loc parcate in curte sau in garaj.. Asiguratorii (asemeni proprietarilor de mall-uri) nici n-au vrut sa auda. important este sa curga banul.. nu ca masina sta sau circula.  

      K

      Regulile le face UE - Asf este imediat trasa la raspundere de EIOPA si CE dc nu respecta cerintele similare pt asig.din alte state. De aceea stau asoc.UNSAR linistita

    Pro consumator directive Bursa??

    1. Hodoronc-tronc, a venit si analfabeta!

    Pentru Academia Română, în vederea ocupării postului de președinte, s-a înscris femeia de serviciu Oana.

    La "concursul" aferent postului de președinte al CA al BNR s-a înscris Dorel. 

    La ASF se pregătește... Bulă.

    Zamfir președinte! Vivat! Vivat! Vivat! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb