Cozmin Guşă s-a înscris în PD

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 14 ianuarie 2004

Fostul secretar general al PSD a devenit membru în Biroul Permanent al democraţilor

Traian Băsescu a confirmat, fără să vrea, că va candida la Primăria Bucureştiului

PSD nu se teme de intrarea lui Guşă în PD

Cozmin Guşă şi-a anunţat ieri înscrierea în Partidul Democrat, folosind pretextul sem-nării unui protocol de colaborare între organizaţia sa - "Iniţiativa 2003", şi PD. "Biroul Permanent al PD a votat în unanimitate înscrierea în partid a lui Cozmin Guşă şi acceptarea sa ca membru în acest for", a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul PD, Traian Bă-sescu. Domnia sa a explicat că "l-a curtat" pe Guşă pentru că este un politician care face parte din generaţia tînără şi nu are complexe în faţa niciunui coleg de breaslă. Traian Bă-sescu şi Cozmin Guşă s-au atacat dur atunci cînd erau în partide diferite, însă acum, pre-şedintele PD spune că a început să-l respecte pe Guşă pentru replicile sale, motiv pentru care, de şase luni, se află în negocieri cu acesta pentru a-l aduce în PD. "Eu am simţul umorului şi îmi respect crezul de a promova noua generaţie în politică", a menţionat Băsescu.

Cozmin Guşă şi-a explicat venirea în PD prin faptul că a intrat în partidul care vrea să schimbe politica românească. "Fiind un om de stînga, am ales PD, iar faptul că Partidul Democrat a acceptat obiectivele noas-tre de a restructura clasa politică, ne-a convins", a afirmat Cozmin Guşă.

Atacurile din trecut dintre cei doi sînt acum, în opinia lui Coz-min Guşă, doar nişte replici în-tre doi adversari politici. "Traian Băsescu şi eu avem firi deschise şi am reuşit să trecem peste acele replici cu mai mult succes, decît pot trece peste replicile fratricide Ion Iliescu şi Adrian Năstase, care sînt membri ai aceluiaşi partid şi au o istorie mai veche", a declarat Guşă.

Întrebat dacă l-a adus în partid pe Cozmin Guşă pentru a-l lansa în lupta pentru Primăria Capitalei, Traian Băsescu a dat de înţeles că nu va renunţa la lupta pentru fotoliul de primar general, aşa cum se vehicula în ultima vreme. "Primăria e o treabă de care mă voi ocupa eu", a declarat liderul PD. Traian Băsescu a admis că, dacă a greşit prin aducerea lui Cozmin Guşă în partid, o va recunoaşte, însă a arătat că nu se poate face politică dacă ai în permanenţă suspiciuni. "Maidanezul Guşă nu va fi cîinele de casă al PD, ci mai degrabă un dulău", a conchis Băsescu.

Cozmin Guşă a mai ţinut să dezmintă zvonurile potrivit cărora intrarea sa în PD face parte din strategia PSD de a avea un om în interiorul Partidului Democrat. "Ţin să-i mulţumesc lui Adrian Năstase pentru încrederea pe care mi-a acordat-o, însă relaţia mea cu dînsul este o relaţie ireconciliabilă", a declarat Guşă, urîndu-i succes premierului în alegeri în fruntea unei echipe de "old boys".

Legat de intrarea lui Cozmin Guşă în PD, vicepreşedintele PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat că "aşa înţelege domnia sa politica". Totodată, Viorel Hrebenciuc spune că "fiecare poate să-şi exercite voinţa politică în partidul pe care îl consideră că îi este mai apropiat". Viorel Hrebenciuc este de părere că PSD nu poate fi atacat în campania electorală de Cozmin Guşă prin informaţiile la care acesta a ajuns cît a deţinut funcţia de secretar general. "Ţinînd cont de ceea ce a făcut în PSD, nu văd ce informaţii ar putea folosi", a afirmat Viorel Hrebenciuc, încercînd să minimalizeze rolul pe care l-a avut Guşă în PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb