"Credit Agricole" are pierderi din cauza "Emporiki"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 martie 2009

Pierderile trimestriale ale "Credit Agricole" sunt mai mici decât cele anunţate de rivalul său mai mare "BNP Paribas": 1,37 miliarde de euro.

Pierderile trimestriale ale "Credit Agricole" sunt mai mici decât cele anunţate de rivalul său mai mare "BNP Paribas": 1,37 miliarde de euro.

"Credit Agricole", a doua bancă din Franţa, a anunţat pierderi nete de 309 milioane de euro (386 milioane de dolari) pentru trimestrul al patrulea din 2008, ca urmare a deprecierilor de active, dar şi din cauza diviziei neprofitabile din Grecia, "Emporiki".

În aceeaşi perioadă a anului anterior, banca înregistrase pierderi nete de 857 milioane de euro.

Analiştii estimau că, în ultimele trei luni din 2008, "Credit Agricole" va consemna pierderi de numai 19 milioane de euro.

"Credit Agricole", care elimină 500 de locuri de muncă, a contabilizat deprecieri de 254 milioane de euro la divizia de împrumuturi de consum din Grecia.

"Nu aşteptăm să se termine criza financiară mai devreme de a doua jumătate a anului viitor", a declarat directorul executiv al băncii franceze, Georges Pauget. Acesta a adăugat: "Este foarte greu, în astfel de condiţii, să faci previziuni referitoare la evoluţia crizei".

În perioada de raportare, divizia internaţională de banking a "Credit Agricole" a înregistrat pierderi de 671 milioane de euro, iar cea de investment banking - de 47 milioane de euro. Câştigurile diviziei de retail din Franţa au scăzut cu 54%, la 103 milioane de euro. Profitul diviziei de administrare a activelor, asigurări şi private banking s-a redus cu 55%, însumând numai 271 milioane de euro.

Acţiunile "Credit Agricole" au scăzut cu 11% anul acesta, valoarea de piaţă a băncii fiind de aproape 15,8 miliarde de euro.

"Emporiki" lansează o emisiune de acţiuni

"Emporiki", ale cărei titluri au scăzut cu 76% în ultimele 12 luni, încearcă să obţină 850 de milioane de euro prin intermediul unei emisiuni de acţiuni cu drept de subscriere. Banca vrea să-şi redreseze capitalul, afectat de pierderi în sumă de 492 milioane de euro în 2008.

"Credit Agricole" a cumpărat 72% din "Emporiki Bank" în 2006, în cadrul unei tranzacţii care a dat băncii elene o valoare de 3,3 miliarde de euro. Astfel, banca franceză a obţinut o reţea de două milioane de clienţi retail în Grecia.

"Emporiki" nu s-a înscris în planul guvernului de la Atena privind sprijinul băncilor din ţară, care se ridică la 28 de miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb