Credit Agricole, interesată să preia participaţia deţinută de guvernul german la Commerzbank

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 octombrie 2017

Credit Agricole, interesată să preia participaţia deţinută de guvernul german la Commerzbank

Credit Agricole este interesată de Commerzbank, dacă banca germană va fi scoasă la vânzare, a afirmat şeful grupului bancar francez, Philippe Brassac, într-un interviu acordat ziarului Handelsblatt, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Aş dori ca banca franceză să fie mai bine poziţionată în Germania, aşa cum este în Italia", a declarat Brassac pentru publicaţia germană.

Planul strategic al Credit Agricole prevede concentrarea pe creştere organică până în 2019. "Dar asta nu înseamnă că nu studiem posibilităţile interesante. Dacă o astfel de instituţie importantă, cum este Commerzbank, va fi într-adevăr pe piaţă, cu siguranţă va trebui să o analizăm ca una din băncile mari din zona euro", a afirmat directorul general al grupului francez.

Există speculaţii că Executivul german şi-ar putea vinde participaţia de aproximativ 15% în Commerzbank, astfel încât banca este o ţintă de preluare.

Conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în ultimele luni UniCredit a semnalat că este interesată de o tranzacţie care s-ar derula în întregime printr-un schimb de acţiuni şi care ar urma să aibă loc după finalizarea procesului de restructurare prin care trece în prezent cea mai mare bancă italiană, restructurare care ar urma să se încheie în 2019.

UniCredit are o valoare de piaţă de aproximativ 40 de miliarde de euro, de aproape trei ori mai mult decât Commerzbank. O eventuală combinaţie ar crea una din cele mai mari bănci din Europa şi ar îndeplini una din dorinţele Băncii Centrale Europene privind consolidarea în sectorul bancar.

UniCredit a cumpărat banca germană HVB în anul 2005 şi astfel a intrat pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. Germania are legături istorice şi comerciale puternice cu Italia ceea ce face din UniCredit unul din principalii candidaţi la o eventuală fuziune cu Commerzbank, care realizează aproximativ jumătate din veniturile sale de pe urma creditelor şi serviciilor financiare oferite IMM-urilor germane, aşa numitele firme Mittelstand.

Guvernul german a dezminţit informaţiile conform cărora este în favoarea unei fuziuni a Commerzbank cu banca franceză BNP Paribas.

Întrebat dacă au existat părţi interesate de pachetul de acţiuni deţinut de Guvernul de la Berlin la Commerzbank, un purtător de cuvânt de la Ministerul german de Finanţe a refuzat să comenteze adăugând că "oficialii sunt contactaţi de investitori financiari pentru o gamă largă de subiecte... Am spus întotdeauna că Executivul nu intenţionează să păstreze pentru totdeauna participaţia sa la Commerzbank şi că vrea să obţin un rezultat bun pentru contribuabili".

Credit Agricole este prezentă şi pe piaţa din România, sub forma unei bănci de retail care oferă produse şi servicii financiare persoanelor fizice, întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi societăţilor de mari dimensiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb