Creşte numărul cererilor de listare la Bursa din Hong Kong

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 martie

Foto: www.hkexgroup.com

Foto: www.hkexgroup.com

English Version

Bursa din Hong Kong a primit, de la începutul anului curent, cu 30% mai multe cereri pentru oferte publice iniţiale (IPO) decât în aceeaşi perioadă din 2023, indicând o redresare a pieţei, în condiţiile în care mai multe start-up-uri caută să atragă capital într-un mediu în care este aşteptată scăderea dobânzilor, anunţă South China Morning Post (SCMP), citând conducerea Hong Kong Exchanges & Clearing.

"Avem aproximativ 30 de noi cereri de listare până în prezent, iar totalul aflat în aşteptare, inclusiv solicitările reînnoite, a crescut la aproape 40", a declarat recent Bonnie Chan Yiting, noul director executiv al Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX), adăugând: "Companiile sunt încă foarte interesate să se listeze în Hong Kong".

Bonnie Chan Yiting, fost codirector de operaţiuni al operatorului bursier din Hong Kong, a preluat conducerea HKEX după plecarea lui Nicolas Aguzin. Numirea sa a venit într-un moment dificil, deoarece atât rulajul de pe piaţă, cât şi noile listări au scăzut anul trecut din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor şi a tensiunilor geopolitice în creştere.

Rulajul zilnic al acţiunilor a scăzut cu 16%, până la 105 miliarde de dolari HK (13,4 miliarde de dolari SUA) în 2023, conform datelor Bursei din Hong Kong, preluate de SCMP. Veniturile rezultate din ofertele de acţiuni ale companiilor nou-listate au scăzut cu mai mult de jumătate, până la nivelul minim al ultimilor 20 de ani: 5,9 miliarde de dolari în 2023, potrivit cifrelor Refinitiv.

"Am văzut semne pozitive la bursa de valori, în ultimele două luni", a menţionat Bonnie Chan Yiting, subliniind că suma plasată de investitorii internaţionali pe piaţa continentală prin intermediul conexiunii China - Hong Kong a crescut la o medie de 130 de miliarde de yuani (18,08 miliarde de dolari) pe zi, în primele două luni din acest an, ceea ce semnifică un plus de aproximativ 40% faţă de anul anterior. Domnia sa a continuat: "Acest lucru arată că investitorii internaţionali încă doresc să investească în potenţialul de creştere al Chinei. Am lucrat foarte mult pentru a atrage mai multe companii să se listeze pe piaţa noastră".

Bonnie Chan Yiting, prima femeie CEO care conduce piaţa de valori din Hong Kong de la lansarea sa, în 1891, a declarat că autoritatea de reglementare are un rol cheie în promovarea diversităţii de gen în consiliile corporative.

Amintim că, la finele anului trecut, Nicolas Aguzin a anunţat că va renunţa la funcţia de director executiv al operatorului bursier din Hong Kong. Acesta a renunţat la post înainte să-şi încheie mandatul de trei ani (mai 2024), timp în care piaţa a pierdut teren ca destinaţie globală importantă pentru listări. Bonnie Chan Yiting a primit un mandat de trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb