Creştere semnificativă a interesului românilor pentru călătoriile în Japonia

D.R.
Comunicate de presă / 28 iunie 2023

Creştere semnificativă a interesului românilor pentru călătoriile în Japonia

Potrivit Exact Travel, o agenţie de turism, cererea turiştilor români pentru călătoriile în Japonia a înregistrat o evoluţie semnificativă în ultimul an,se transmite printr-un comunicat de presă al agenţiei Exact Travel.

În prima jumătate a acestui an, cererea pentru programele de Japonia s-a menţinut pe un trend ascendent, iar circuitele cu derulare în lunile de vară au înregistrat o creştere de peste 100% faţă de anul precedent.

Tururile tematice au câştigat popularitate tot mai mare, oferind experienţe unice. În mod special, tururile dedicate pasionaţilor de anime, manga, gastronomie sau parcuri tematice de distracţie au atras un număr tot mai mare de turişti.

De asemenea, a crescut interesul pentru regiunile extreme ale Japoniei, precum nordul insulei Hokkaido şi insula tropicală Okinawa, care poate fi vizitată ca parte a programului de Revelion 2024: Japonia tradiţională şi tropicală, lansat deja de Exact Travel. Turiştii sunt tot mai interesaţi de oraşe cu încărcătură simbolică şi istorică aparte precum Nagasaki, Aomori, Kanazawa, Kobe sau Miyazaki.

În vara acestui an, Exact Travel derulează două tururi tematice dedicate Ţării Soarelui Răsare. Atât turul dedicat urcării pe Muntele Fuji, deja consacrat, precum şi recent lansatul Anime Tur s-au bucurat de un real succes.

"Mai aproape de Muntele Fuji" - O călătorie plină de mister şi frumuseţe naturală

Răsăritul văzut de pe culmile Muntelui Fuji este încărcat de un misticism aparte, iar vara este singurul anotimp când poate fi escaladat. Urcarea pe Muntele Fuji nu este obligatorie şi reprezintă doar una dintre atracţiile acestui tur. Timp de 13 zile, turiştii vor vizita cele mai pitoreşti locuri din Japonia, marile metropole Tokyo şi Osaka, apoi Kyoto şi Nara, centre ale tradiţiilor nipone, vizitând mereu principalele temple şi sanctuare din împrejurimi. Tot grupul va urca până la 2300m, doar cei ce doresc să meargă până sus vor înnopta la borna 8 - aflată la 3400m, unde se ajunge după o urcare de aproximativ 5 - 6 ore, cu pauze, în funcţie de ritmul grupului. Aici se vor pregăti pentru ascensiune urmând indicaţiile ghidului montan local. Urmează o urcare de aproximativ 2 ore la finalul căreia grupul va ajunge în vârful Muntelui Fuji (3776 m) la timp pentru a prinde răsăritul soarelui.

Anime Tur - Îmbrăţişează cultura pop japoneză

Anime Tur este creaţia specialiştilor Exact Travel, destinată pasionaţilor de anime şi manga, dar se potriveşte de minune şi familiilor cu copii. Cei mici au ocazia să intre în lumea lui Mario şi să ia parte la petrecerea lui Hello Kitty la Super Nintendo World, din cadrul Universal Studios Osaka (primul parc tematic de acest gen din Asia). Te plimbi pe Tokyo Character Street - cu peste 20 de magazine cu Pokemon, Hello Kitty, Snoopy - şi Harajuku, unde se poate vedea cel mai bine subcultura adolescenţilor japonezi. Dacă eşti pasionat de anime şi manga, sau pur şi simplu intrigat de cultura japoneză modernă, te vei bucura din plin de magazinul Sailor Moon şi magazinul Capcom, unde găseşti clasicii Street Fighter, Resident Evil, Mega Man, Monster Hunter şi mulţi alţii! Nu uita să faci poze cu Ryu care va fi prezent la intrarea în magazin pentru a te întâmpina!

Poţi explora latura futuristă şi vibrantă a Tokyo în Akihabara, cartierul Otaku (al pasionaţilor de manga şi anime), la Tamashii Nations Tokyo - găsiţi aici colecţii cu eroi populari cum ar fi Demon Slayer, Naruto, One Piece, Ultraman, etc. -, la Animate -unul dintre cele mai populare lanţuri de magazine anime şi Manga din Japonia-.

Lista experienţelor inedite continuă cu Muzeul Digital din Tokyo, o experienţă cu totul specială în care veţi avea senzaţia ca mergeţi prin apă şi deveniţi una cu florile. Urmează apoi vizita la Maid Cafe - o cafenea unde chelneriţele sunt îmbrăcate în costume fanteziste de menajere - , iar surprizele nu se termină aici.

Nu există limită de vârstă pentru participanţii la Anime Tur, farmecul său venind din faptul că înglobează atracţiile clasice şi tradiţionale ale Japoniei cu puncte de interes pentru copii şi tineri. Japonia se numără printre cele mai sigure ţări din lume, iar Exact Travel ia în considerare siguranţa copiilor şi familiilor. Copiii sunt mereu însoţiţi de părinţi, iar agenţia are o echipă experimentată de însoţitori vorbitori de limbă japoneză, excelenţi cunoscători ai culturii şi societăţii japoneze. Atunci când grupurile sunt ceva mai numeroase, se face apel la un asistent de însoţitor, iar buna organizare şi comunicarea constantă cu grupul previn situaţiile cu potenţial riscant.

Turiştii de circuit doresc experienţe personalizate şi flexibile

Fiecare călător are preferinţe şi necesităţi individuale. Deşi tururile tematice implică o anumită structură de program, turiştilor li se oferă sugestii şi soluţii pentru a-şi personaliza experienţa, în măsura în care nu afectează experienţa celorlalţi membri ai grupului. Excursiile opţionale sunt o modalitate de a-şi personaliza vacanţele. În plus, Exact Travel oferă şi opţiunea unei vacanţe tailor-made, 100% personalizată în funcţie de cerinţele clienţilor. Aceasta porneşte de la structurile de program confirmate prin anii de experienţă ai specialiştilor Exact Travel şi se adaptează pentru a răspunde cât mai bine profilului turiştilor.

În anul 2024, Exact Travel va continua să ofere tururi consacrate dedicate anime şi escaladării Muntelui Fuji. În plus, vor fi reintroduse tururile care s-au bucurat de o mare popularitate în trecut, cum ar fi programele gourmet şi cel dedicat Japoniei rurale. De asemenea, vor fi create noi vacanţe cu tematică surpriză, pentru a satisface şi cele mai exigente preferinţe ale turiştilor români. Exact Travel rămâne dedicată oferirii unor experienţe de neuitat în Japonia, combinând tradiţiile şi cultura niponă cu atracţii moderne şi captivante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb