Creşterea economiei europene a încetinit în trimestrul al treilea

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 noiembrie 2010

Redresarea Europei şi-a pierdut avântul.

Redresarea Europei şi-a pierdut avântul.

Expansiunea economiei Europei a slăbit în perioada iulie - septembrie 2010, aşa cum arătau aşteptările.

Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro a crescut cu 0,4% în trimes-trul al treilea, faţă de trimestrul anterior, când consemnase un avans de 1%, a anunţat, vineri, Biroul de Statistică al Uniunii Europene. Analiştii anticipau o creştere de 0,5%.

Faţă de trimestrul al treilea din 2009, PIB-ul regiunii euro a crescut cu 1,9%, expansiune similară cu cea din trimestrul al doilea.

Redresarea Europei ar putea fi îngreunată de măsurile de austeritate luate de guvernele din regiune pentru micşorarea deficitelor bugetare.

Ritmul de creştere al economiei Germaniei, cea mai mare din Europa, a încetinit la 0,7% în trimestrul al treilea din 2010, comparativ cu trimestrul precedent, când a avut o expansiune record, de 2,3%.

Guvernul de la Berlin aşteaptă ca Produsul Intern Brut al Germaniei să înregistreze un avans de 3,4% în 2010 şi de 1,8% în 2011.

Expansiunea economiei Franţei, a doua din Europa, a slăbit la 0,4% în trimestrul trei din 2010, de la 0,7% în trimestrul precedent. Analiştii anticipau că, în perioada iulie-septembrie 2010, Produsul Intern Brut al Franţei va înregistra o creştere de 0,5%.

Guvernul de la Paris a estimat recent că, în acest an, Produsul Intern Brut va creşte cu 1,5%, respectiv cu 2% în 2011, deoarece ţara a depăşit dificultăţile economice şi s-au luat măsuri pentru reducerea deficitului.

Economia Italiei, a treia din zona euro, a crescut cu 0,2% în trimestrul al treilea din 2010, după ce a înregis-trat un avans de 0,4% în trimestrul precedent. Analiştii prognozau o creştere de 0,4% şi pentru trimestrul al treilea.

În perioada analizată, economia Olandei a scăzut cu 0,1%, după o creştere de 0,9% în trimestrul al doilea. Economia Greciei a consemnat o scădere de 1,1%, iar cea a Spaniei a stagnat. Economia Portugaliei a cres-cut cu 0,4%, ritm superior celui din trimestrul precedent: 0,2%.

Producţia industrială a zonei euro a scăzut cu 0,9% în septembrie, comparativ cu august, acesta fiind cel mai puternic declin din ultimele 18 luni. Faţă de septembrie 2009, acest indicator a crescut cu 5,2%, după ce, în august, a înregistrat un avans de 8,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb