Biroul Executiv Naţional al Pro România a decis ca formaţiunea să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta, relatează agerpres.
Conform sursei citate, "Astăzi a avut loc prima întâlnire a Biroului Executiv Naţional al Pro România. Hotărârea noastră rămâne clară, de a candida singuri pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, cu Victor Ponta cap de listă, iar eu voi fi pe poziţia a doua. Judeţele au fost solicitate să transmită propunerile de candidaţi pentru Parlamentul European. Suntem un partid social-democrat, cu oameni profesionişti care pot face faţă la provocările actuale, începând cu criza energetică, explozia preţurilor, problemele fermierilor, ca şi contextului internaţional legat de Ucraina şi conflictul din Orientul Mijlociu. În contextul politic actual ne putem consolida şi ridica. Avem 2.500 de aleşi locali, primari, viceprimari şi peste 1.000 de consilieri locali, care sunt convinsă că vor să facă numai bine pentru semenii şi comunităţile lor", a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, europarlamentarul Corina Creţu.
Parlamentarul european consideră că ascensiunea şi coagularea forţelor politice extremiste din Vestul Europei pot duce la marginalizarea cetăţenilor est-europeni, relatează sursa menţionată.
Conform agerpres, "Personal sunt speriată de ideea antieuropeană a unor partide care militează mai mult sau mai puţin voalat pentru marginalizarea ţării noastre în Uniunea Europeană, ca şi de curentele extremiste din Vestul Europei. Dacă acestea se vor coagula, nu vor aduce decât prejudicii cetăţenilor est-europeni, inclusiv celor români. România este membru al Uniunii Europene, un statut câştigat nu uşor, dar care nu a fost fructificat pe deplin. Depinde de poporul român să îşi aleagă oamenii care să le reprezinte interesele în interiorul Uniunii Europene, în Parlamentul European", a punctat Corina Creţu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.01.2024, 19:19)
2 la suta maxim
2. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 13.01.2024, 20:29)
...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.01.2024, 20:36)
Imediat după primul război mondial problema organizării Europei în calitate de continent, de regiune a lumii, începe să fie limpede percepută. În acest context apar două concepţii privind construcţia Europei:
-simpla cooperare care să menajeze suveranităţile statale existente;
-depăşire a suveranităţilor printr-un proces de unificare, de „integrare” a Europei.
A doua concepţie, în mod deschis federalistă, este susţinută mai ales de autori care nu sunt decât simple persoane private.
Contele Coudenhove-Kalergi, născut la Tokyo, în 1894, dintr-un tată ambasador al Austro-Ungariei şi o mamă japoneză, devenit cetăţean al tinerei Republici Cehoslovace după Tratatul de la Saint-Germain, publica la Viena, în 1922, manifestul „Paneuropa” în care arată: „Problema Europei se reduce la două cuvinte: unificare sau prăbuşire”1.Viziunea sa asupra unei Europe unite a expus-o pentru prima oară în articolul " Paneuropa - o propunere", care la 15.11.1922 a apărut mai întâi la Berlin în "Vossischen Zeitung” şi două zile mai târziu în publicaţia vieneză „Neue Freie Presse“. In 1923 scrie la castelul Würting din Oberösterreich/Austria Superioară, cartea sa programatică „Pan-Europa“, al cărei conţinut avea să devină tema vieţii lui. Nu era vorba de o cuvântare academică, nici de o scriere inspirată pentru politicieni, ci de startul unei mişcări de masă: „Această carte este destinată să trezească o mare mişcare politică, care dormitează în toate popoarele Europei", spune el în prefaţă. Coudenhove-Kalergi era convins că decăderea Europei nu avea cauze biologice, ci doar politice: „Nu popoarele Europei sunt senile - ci numai sistemul lor politic. Schimbarea radicală a acestuia poate şi trebuie să conducă la vindecarea completă a continentului bolnav." El analizează prezentul european în context internaţional şi cere unificarea Europei ca strategie de supravieţuire. „Problema Europei va fi mai întâi rezolvată printr-o unificare a popoarelor sale. Această unificare se va produce fie voluntar prin construirea unei uniuni paneuropene a ţărilor, fie forţat printr-o cucerire rusească.“
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2024, 16:56)
SOS - Propun un nou proiect Societal: Uniunea Europeană în Rolul de Putere Soft - Construind o Lume a Păcii și Dezvoltării Durabile(securitate umanistă)
I. Introducere
Într-o eră marcată de schimbări sociale și politice, inițierea proiectului Statelor Unite ale Europei ca putere soft reprezintă o îndrăzneață încercare de consolidare a Uniunii Europene (UE) într-un lider al promovării păcii și dezvoltării globale. Acest proiect propune nu numai întărirea cooperării între statele membre ale UE, dar și exportarea modelului european și integrarea valorilor Declarației Universale a Păcii în acțiunile globale.
II. Obiective
2.1. Consolidarea Cooperării Europene
Consolidarea relațiilor între statele membre ale UE, promovând valorile comune și încurajând cooperarea în probleme economice, culturale și sociale.
Dezvoltarea unui parteneriat solid între UE și organizații internaționale pentru a promova dezvoltarea și pacea la nivel global.
2.2. Promovarea unei Păci Durabile
Elaborarea și promovarea unei politici externe orientate spre soluționarea pașnică a conflictelor și promovarea dezvoltării durabile.
Sprijinirea proiectelor de dezvoltare economică și socială în zonele afectate de conflicte și sărăcie.
2.3. Exportarea Modelului European
Promovarea democrației, drepturilor omului și statului de drept la nivel global, inspirându-se din principiile europene.
Sprijinirea proiectelor de dezvoltare sustenabilă în colaborare cu organizațiile internaționale și societatea civilă.
2.4. Legătura cu Declarația Universală a Păcii
Integrarea valorilor și principiilor din Declarația Universală a Păcii în strategiile și acțiunile UE la nivel global.
Prezentarea proiectului în fața Adunării Generale a ONU ca o inițiativă care contribuie la promovarea păcii și dezvoltării sustenabile.
III. Metodologie
3.1. Diplomație și Dialog
Consolidarea diplomației europene prin dialog și cooperare cu statele membre ONU și alte organizații internaționale.
Participar ea activă la procesele internaționale de mediere și soluționare a conflictelor.
3.2. Proiecte de Dezvoltare Globală
Identificarea și implementarea proiectelor de dezvoltare economică, socială și culturală în țări și regiuni afectate de conflicte și sărăcie.
Crearea unor parteneriate cu organizații neguvernamentale și sectorul privat pentru a maximiza impactul proiectelor.
3.3. Campanii de Conștientizare
Organizare a campaniilor de conștientizare privind beneficiile unei abordări de tip soft pentru pace și dezvoltare.
Implicarea cetățenilor europeni în proiect prin promovarea valorilor europene și a unui angajament comun pentru pace.
IV. Resurse
4.1. Parteneriate Internaționale
Dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor cu organizații internaționale, inclusiv ONU, pentru promovarea păcii și dezvoltării durabile.
4.2. Finanțare Responsabilă
Obținerea și administrarea resurselor financiare pentru proiecte, asigurând transparența și responsabilitatea în utilizarea acestora.
V. Impact Anticipat
Implementarea proiectului va avea un impact semnificativ prin:
Consolidarea poziției UE ca putere soft și promotor al păcii la nivel global.
Creșterea influenței și atractivității UE pentru statele partenere.
Contribuția activă la soluționarea conflictelor și promovarea unei dezvoltări durabile.
VI. Concluzii
Proiectul Statelor Unite ale Europei ca putere soft reprezintă o oportunitate pentru UE de a-și consolida rolul în promovarea păcii și dezvoltării globale. Prin prezentarea acestui proiect la ONU și legarea lui de Declarația Universală a Păcii, ne propunem să contribuim la construirea unei lumi mai pașnice și echitabile pentru toți locuitorii planetei. Este un pas hotărât spre construirea unei UE care nu doar se afirmă pe plan intern, ci și își asumă un rol activ în modelarea unui viitor global bazat pe pace și progres.
3.2. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 14.01.2024, 17:03)
...
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2024, 17:06)
scuze potentiali si actuali membrii PE sau membrii ai Comisiei Europene
4. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 13.01.2024, 20:43)
...
5. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 13.01.2024, 23:43)
...
6. fără titlu
(mesaj trimis de ggg în data de 14.01.2024, 14:42)
normal ce sa zica si ea... isi pierde salariu, locul cald de munca. burta si gusa i-au crescut, semn de bunstare
6.1. Replică (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de Anonim în data de 14.01.2024, 16:39)
Burta și gușa i-au crescut ,că a născut și are și ea o anumită vârstă.
Credeți că veți fi mereu suplu și frumos?
Civilizat nu cred.
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2024, 15:53)
Adica tot ei...
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2024, 17:06)
Nu va mai voteaza nimeni.. De fapt nici nu mai existati…